شناسهٔ خبر: 62613400 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هفت‌صبح | لینک خبر

تلفات سنگین ارتش آذربایجان در حمله یک‌روزه به قره‌باغ

صاحب‌خبر -

صبح امروز وزارت دفاع جمهوری آذربایجان آمار عجیبی از تلفات نیروهای این کشور در نبرد یک روزه آنهم در برابر نیروی نامشخص منتشر کرده است.

مشرق نوشت: بر اساس آمار اعلام شده در طی نبرد اخیر منطقه قره باغ ۱۹۲ سرباز آذری کشته و ۵۱۱ نیروی دیگر زخمی شده‌اند. این موضوع از این جهت عجیب به نظر می رسد که مقاومت خاصی را از سوی نیروهای ارمنی مستقر در قره باغ شاهد نبودیم و آنها به شکل مطلق فاقد نیروی هوایی، زرهی یا توپخانه بوده و نهایتا در ۲۴ ساعت نخست نبرد تعدادی نیروی پیاده با تجهیزات ابتدایی در برابر قوای ارتش باکو مقاومت کرده بودند! بسیاری از کارشناسان بی طرف معتقدند در صورتی که دولت رسمی ارمنستان اعلام بی طرفی نمی کرد و نیروهای ارمنی در منطقه قره باغ کوهستانی نیز به شکل منسجم به دفاع در برابر رقیب می پرداختند احتمالا به علت حجم بالای تلفات انسانی، نیروهای جمهوری آذربایجان از ورود مستقیم به عمق قره باغ خودداری کرده یا دست کم هزاران کشته و زخمی دیگر را برای کنترل این منطقه متحمل می شدند.

علاوه بر مسئله تلفات بسیار بالای نظامی، علی رغم کلیه تبلیغات باکو در زمینه وجود امنیت برای ساکنین ارمنی قره‌باغ و امکان ادامه حضور آنها در منازل خود، صف‌های بسیار طویل و پر ترافیک خودروها در جاده های خروجی منطقه قره باغ به سمت خاک ارمنستان دیده می شوند.

ظاهرا مردم ارمنی ساکن قره باغ، با توجه به حوادثی که در سال ۲۰۲۰ رقم خورده بود و اقدامات ضد انسانی برخی نیروهای ارتش جمهوری آذربایجان علیه غیر نظامیان ارمنی همراه با مواردی از مثله کردن جنازه سربازان یا مردم عادی، اعتمادی به فراخوان باکو نداشته و فرار و آوارگی را بر ماندن در منازل خود ترجیح دادند.

صفوف طولانی خودروها در جاده ای ارتباطی و گیر افتادن مردم ارمنی در ترافیک های سنگین چند ساعته حتی از چشم ماهواره های نظارتی غربی نیز دور نمانده و تصاویر جالب و البته تلخی از این رویداد توسط ماهواره تجاری مکسار منتشر شده است.

هفته گذشته ارتش جمهوری آذربایجان با آتشباری سنگین توپخانه و نیروی هوایی عملیات جدیدی را برای کنترل منطقه قره باغ کوهستانی تحت کنترل نیروهای “جمهوری آرتساخ” آغاز کردند؛ در حالی که منطقه قره باغ از حدود هشت ماه قبل در محاصره کامل بوده و تنها مسیر کمکرسانی یعنی گذرگاه لاچین تحت کنترل جمهوری آذربایجان قرار داشت، پیش بینی می‌شد باکو بتواند بدون درگیری و دشواری خاصی بر منطقه قره باغ کوهستانی و مرکز آن شهر استپاناکرت مسلط شود. پس از حدود ۲۴ ساعت درگیری محدود نیز دو طرف برای انجام مذاکره و خروج مسالمت آمیز نیروهای نظامی و ساکنین منطقه قره باغ کوهستانی به توافق رسیده و آتش بس برقرار شد؛ دولت ارمنستان نیز ضمن اعلام عدم دخالت خود در مناقشه میان باکو و جمهوری آرتساخ، هیچ گونه درگیری نظامی با نظامیان آذری در خطوط تماس نداشت

نظر شما