شناسهٔ خبر: 62429424 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فردای اقتصاد | لینک خبر

چه کسانی برای واردات خودرو سنگ‌اندازی می‌کنند؟

رئیس سازمان ملی استاندارد شفاف‌سازی کرد: موافق واردات میلیون‌ها خودروی با کیفیت و رقابتی هستیم، اما برخی مغلطه می‌کنند!

صاحب‌خبر -

تابناک: اسلام پناه گفت: طیفی از اشخاص حقیقی و حقوقی حاضر نیستند، خطاها و مشکلاتی که در حوزه واردات خودرو متعلق به آن‌هاست، بپذیرند و لذا نقطه‌های تاریک خود را پشت هیمنه سازمان ملی استاندارد پنهان می‌کنند.

در آخرین روزهای تابستان به سر می‌بریم و تا چند روز دیگر به نیمه دوم سال می‌رسیم؛ اما در این میان، همچنان خبری از تعیین تکلیف آیین نامه واردات خودروهای کارکرده نیست و حتی تعداد خودروهای صفر کیلومتر وارداتی نیز بسیار اندک است و از وعده ۲۰۰ هزار خودروی وارداتی تا پایان بهار، فاصله زیادی دارد.

این فضای پرابهام در شرایطی است که در چند ماه اخیر، از زبان مسئولان وزارت صمت شنیده شد که یکی از موانع اصلی در کند بودن روند واردات خودرو به کشور، ایرادات سازمان استاندارد نسبت به خودروهای وارداتی است و عملا سنگ اندازی‌های استاندارد مانع اصلی است؛ موضوعی که باعث شده تا بسیاری از مردم نسبت به این مساله واکنش نشان دهند و از مقایسه کیفیت خودروهای داخلی و خودروهای خارجی سخن بگویید و انتقاد داشته باشند.

اما رئیس سازمان ملی استاندارد ایران نظر دیگری دارد و معتقد است، طیفی از اشخاص حقیقی و حقوقی حاضر نیستند خطاها و مشکلاتی که در حوزه واردات خودرو متعلق به آن‌هاست، بپذیرند و لذا نقطه‌های تاریک خود را پشت هیمنه سازمان ملی استاندارد پنهان می‌کنند.

مهدی اسلام پناه در گفت‌وگویی تاکید داشت: سازمان استاندارد ایران کاملا موافق واردات خودروی با کیفت و رقابتی است، اما برخی مغلطه می‌کنند مبنی بر اینکه سازمان استاندارد مخالف واردات خودروست.

وی با تاکید بر اینکه سازمان ملی استاندارد با واردات میلیون‌ها خودروی با کیفیت و رقابتی هم موافق است، گفت: برخی ظرفیت این واردات را ندارند و می‌گویند سازمان استاندارد مخالفت می‌کند، در حالی که اینطور نیست.

توضیحات مطرح از سوی رئیس سازمان استاندارد در شرایطی است که هفته گذشته، سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سوال تابناک، مبنی بر اینکه چرا هنوز خبری از تعیین تکلیف آیین نامه واردات خودروهای کارکرده به کشور نیست، اظهار داشت: ملاحظات فنی ناظر به استانداردهای آلایندگی، میزان مصرف سوخت، خدمات پس از فروش و تامین قطعات، داشتن نمایندگی در داخل کشور و احراز سن خودرو باید در نظر گرفته شود.

اشاره خاندوزی به موضوع استانداردهای آلایندگی و میزان مصرف سوخت، نشان داد که یکی از موانع بر سر راه واردات خودرو، تایید سازمان ملی استاندارد است. از طرفی بسیاری هم بر مخالفت استاندارد با واردات خودرو اشاره دارند؛ اما شفاف سازی رئیس این سازمان به این نکته اشاره دارد که برخی ظرفیت واردات ندارند و می‌گویند، سازمان استاندارد مخالفت می‌کند در حالی که اینطور نیست.

به نظر می رسد حالا که رئیس سازمان استاندارد به صراحت تاکید دارد با واردات میلیون‌ها خودروی با کیفیت و رقابتی موافق است، بنابراین مشکل عدم واردات خودرو به شکل قابل قبول را باید در جای دیگری جستجو کرد. شاید مهم ترین مانع در مسیر، سرعت لاک پشتی واردات خودروهای صفرکیلومتر و عدم تعیین تکلیف آیین نامه واردات خودروهای کارکرده در تامین ارز آن ها باشد؛ مانعی که انتظار می رود از سوی بانک مرکزی (همچون توضحیات رئیس سازمان استاندارد) برای مردم شفاف سازی شود.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به اینکه تاکنون چند دستگاه خودرو وارد گمرکات و چند دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شده است، اظهار داشت: تاکنون حدود ۵ هزار دستگاه خودرو وارد کشور شده که تعدادی از این خودروها هنوز در گمرک است. علت دپوی این خودروها در گمرکات، عدم توافق صاحب کالا و گمرک درخصوص ارزش‌گذاری است. در واقع این خودروها نخست باید ارزش‌گذاری شود تا امکان اظهار و ترخیص آن‌ها فراهم شود.

اسلام پناه با اشاره به وجود ۱۲۱۷ دستگاه خودرو تجاری و سواری وارداتی در گمرک بندر شهید باهنر بیان داشت: تعدادی از این خودروها از گذشته در گمرک بوده و تعدادی نیز به تازگی وارد گمرک شده است. علت دپوی این خودروها، اختلاف صاحب کالا با گمرک در خصوص ارزش‌گذاری است؛ بنابراین، در جسله‌ای که تازگی در استان هرمزگان برای روان سازی ترخیص کالاهای رسوب شده در گمرکات برگزار شد، مقرر گشت در صورتی که صاحب کالا و گمرک درخصوص ارزش‌گذاری این خودروها به توافق نرسیدند، این خودروها به عنوان اموال متروکه اعلام و به مزایده گذاشته شده تا شرایط ترخیص آن از گمرکات فراهم شود.

برچسب‌ها:

نظر شما