گروه سیاسی
ماجرای پرداختهای نقدی و غیرنقدی در قالب رشوه به نمایندگان مجلس پای ثابت گمانهزنیها در همه ادوار مجلس بوده، چنین اتهاماتی اگرچه بهصورت موردی مطرح بودهاند و گاهی به اثبات نیز رسیدهاند، اما هیچگاه منجر به اثبات یک فساد دستهجمعی در میان نمایندگان مجالس نشدهاند. بیش از یک دهه قبل در سال1387 یکبار ماجرای پرداختهای میلیونی معاون اول رئیس دولت نهم به 170نماینده مجلس هشتم در راستای اهداف انتخاباتی و جلوگیری از استیضاح علی کردان، وزیر وقت کشور جنجالساز شده بود. ادعای پرداخت این رشوه هیچگاه اثبات نشد. اخیرا نیز در جریان طرح استیضاح رضا فاطمیامین، وزیر صمت یک نماینده مجلس مدعی تحویل خودروهای شاسیبلند به برخی نمایندگان مجلس شده است.
طرح این سخن بازتاب رسانهای منفی در افکار عمومی داشته و دولت و مجلس را در معرض اتهام پرداخت رشوه و دریافت رشوه قرار داده است؛گمانهای که بنا به تجربیات سالهای قبلتر ادوار همکاری دولتها و مجالس پیشاپیش سرنوشت مشخصی دارد و راه طولانیای تا اثبات دارد.
خود وزیر صمت این ادعا را در حاشیه جلسه چهارشنبه هیأت دولت تکذیب کرد. هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان و برخی نمایندگان نیز راه میانه را در پیش گرفتند و تأکید کردند ضمن بررسی موضوع باید صحت و سقم ماجرا مشخص شود تا اگر تخلف و جرمی اتفاق افتاده روشن شود. در خلاف این حالت نیز نماینده مدعی تحویل خودروهای شاسیبلند باید پاسخگوی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان باشد.
وزارت صمت: کاملا کذب است/ پیگیری حقوقی خواهیم کرد
وزارت صمت ادعای یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه در جریان منتفی شدن استیضاح قبلی فاطمی امین ۷۰ تا ۷۵ خودروی شاسی بلند در اختیار مجلس قرار گرفته است را قویا
تکذیبکرد.
وزارت صمت تاکید کرد: این ادعا کاملا کذب است و این وزارتخانه پیگیری حقوقی این موضوع را در دستور کار قرار خواهد داد.
گفتنی است وزیر صمت در صحن علنی مجلس و در دیدارهای متعدد فردی و گروهی با نمایندگان ضمن تاکید بر رویکرد مبارزه با فساد دولت سیزدهم، رویکرد مدیران و برنامههای تحولی وزارت صمت را در مسیر مقابله عینی و عملی با هرگونه فساد و رانت عنوان کرده است.
دستگاه قضا از اعتبار نظام صیانت کند
سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: ادعای انصراف نمایندگان از استیضاح با دریافت ماشین شاسیبلند نه تنها دروغپردازی علیه دولت و وزیر صمت بلکه بازی با آبروی مجلس است.دستگاه قضا برای صیانت از اعتبار نظام و نهادهای قانونی،بررسی این ادعا را با فوریت در دستور کار قرار دهد و با تهمتزنندگان و شبکه دروغ قاطعانه برخورد کند
ماشین شاسی بلند؟! به نمایندگان تهمت نزنید
احد آزادی خواه عضو هیات رئیسه فراکسیون انقلاب مجلس: شنبه یا یکشنبه صبح قبل از شروع جلسه صحن علنی جلسه فراکسیون انقلاب برگزار میشود تا موضوع استیضاح در آن بررسی و اجماع روی آن انجام شود. بعید میدانم که وزیر برای ابقای خود ماشین شاسی بلند توزیع کند. در فضای مجلس چنین اتفاقاتی و چنین مسائلی نیست و مطرح کردن تهمت به نمایندگان، مجلس و مدیران اجرایی است. ما حق نداریم با تهمتها و مسائل ثابت نشده و واهی با آبروی وزیری که میخواهیم استیضاح کنیم، بازی کنیم. آقای فاطمی امین شخصیتی محترم و متدین اما در فضای مدیریتی ناتوان است. حال اینکه بگوییم ایشان برای استیضاح به نمایندگان خودرو داده باشد را من بسیار بعید میدانم چرا که همکاران خود را میشناسم.
افرادی که در مجلس هستند به صورت محرمانه به فقرا کمک میکنند و حتی از حقوق خود میگذرند. مگر به همین سادگی است که ماشین شاسی بلند به مجلس داده شود؟ با کدام فاکتور؟ کدام کمپانی؟ کدام نمایندگی؟ همه این موارد قابل ردیابی است. اگر ایشان ادلهای دارد باید ادله خود به دستگاه قضایی دهد تا صحتسنجی شود و پس از صحتسنجی آن را مطرح کند. من و هیچ نماینده دیگری حق نداریم که با مطالب واهی با آبروی افراد بازی کنیم.
بررسی ادعا در هیأت نظارت
موسی غضنفرآبادی، سخنگوی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان درباره ادعای اخیر نماینده تبریز مبنی بر اهدای 70خودروی شاسیبلند به نمایندگان برای انصراف از استیضاح وزیر صمت به تسنیم گفت: ادعای اخیر آقای علیرضابیگی قطعا از سوی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مورد بررسی قرار خواهد گرفت و چنانچه این اظهارات صحت نداشته باشد، هیأت نظارت تحت عنوان نشر اکاذیب این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
حتما موضع میگیرم
سیدیاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام نیز در واکنش به انتشار این خبر نوشت: «اگر این اتهام ثابت شود، حتما علیه فاطمی امین موضع خواهم گرفت و هم او و هم نمایندگان دریافتکننده خودرو یک روز نباید در مسند مسئولیت بمانند. اما اگر این اتهام رد شود، علیرضا بیگی باید محاکمه شود.»
نتیجه شفاف اعلام شود
مالک شریعتی، نماینده تهران با اشاره به آثار طرح چنین شائبههایی در فضای سیاسی کشور طی توییتی نوشت: « اگر هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان خاصیتی داشته باشد، هم به ادعای قبلی وزیرصمت درباره فشار چند نماینده در انتصابات رسیدگی میکند و هم به ادعای اخیر تحویل خودرو برای حل و فصل استیضاح؛ نتیجه باید شفاف اعلام شود تا تخلف نماینده یا وزیر معلوم و برخورد شود. پرونده فساد نباید باز بماند!»
پیگیری موضوع لابیگری
ابراهیم رضایی، نماینده دشتستان اخیرا با اشاره به طرح برخی شائبههای دیگر درباره ارتباطات مفسدهبرانگیز برخی نمایندگان با وزارت صمت در توییتر نوشته بود: «پیرو انتشار اخباری مبنی بر اعمال فشار چند نماینده بر وزیر صمت جهت تصاحب مدیریت یک شرکت معدنی، به همراه جمعی از نمایندگان طی نامهای به رئیس مجلس خواستار ارجاع موضوع به هیأت نظارت بر نمایندگان و برخورد با خاطیان شدیم. با خطاکاری که ادعای انقلابیگری دارد باید شدیدتر برخورد کرد.»
دروغ شاسیبلند
ماجرای پرداختهای نقدی و غیرنقدی در قالب رشوه به نمایندگان مجلس پای ثابت گمانهزنیها در همه ادوار مجلس بوده، چنین اتهاماتی اگرچه بهصورت موردی مطرح بودهاند و گاهی به اثبات نیز رسیدهاند، اما هیچگاه منجر به اثبات یک فساد دستهجمعی در میان نمایندگان مجالس نشدهاند. روزنامه همشهری امروز،روزنامه همشهری صبح،صفحه روزنامه همشهری،دانلود روزنامه همشهری امروز،همشهر
صاحبخبر -