شناسهٔ خبر: 59508323 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

قیمت نفت اوج بیشتری گرفت

قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه بازار آسیا تحت تاثیر تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید، به روند صعودی روز گذشته ادامه داده و افزایش یافت.

صاحب‌خبر -

قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه بازار آسیا تحت تاثیر تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید، به روند صعودی روز گذشته ادامه داده و افزایش یافت. 

بهای معاملات نفت برنت با ۴۱ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش، به ۸۵ دلار و ۳۴ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت امریکا با ۴۱ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش، به ۸۰ دلار و ۸۳ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص روز دوشنبه پس از اینکه اوپک و متحدانش شامل روسیه، با اعلام کاهش تولید ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز، بازارها را شوکه کردند، بیش از شش درصد صعود کرده بودند. طبق محاسبات رویترز، با کاهش جدید، مجموع کاهش تولید این گروه به ۳.۶۶ میلیون بشکه در روز می‌رسد که معادل ۳.۷ درصد از تقاضای جهانی است.

اوپک پلاس از نوامبر سال ۲۰۲۲، هدف تولید نفت خود را به میزان دو میلیون بشکه در روز کاهش داد و انتظار می‌رفت تا پایان امسال، این هدف تولید را بدون تغییر حفظ کند. هیرویوکی کیکوکاوا، رییس شرکت «ان‌اس‌‌تردینگ» که زیرمجموعه شرکت «نیسان سکیوریتیز» است، اعلام کرد فضای خرید که پس از اعلام کاهش تولید اوپک پلاس ایجاد شده، آرام شده و توجه بازار به دورنمای تقاضای آتی معطوف شده است. در کوتاه‌مدت، انتظار می‌رود تقاضا در فصل رانندگی تابستانی، رشد کند اما قیمت بالاتر نفت ممکن است فشارهای تورمی را تشدید کرده و افزایش نرخ بهره در بسیاری از کشورها را طولانی کند که به تقاضا برای سوخت ضربه خواهد زد. وی خاطرنشان کرد تاثیر این اقدام ممکن است نگرانی‌هایی را نسبت به صنعت مالی جهانی ایجاد کند. کاهش جدید تولید توسط اوپک پلاس، باعث شده است اکثر تحلیلگران اکنون صعود قیمت نفت برنت به ۱۰۰ دلار در هر بشکه تا پایان امسال را پیش‌بینی کنند. 

گلدمن ساکس پیش‌بینی خود از قیمت نفت برنت تا پایان سال ۲۰۲۳ را به ۹۵ دلار و برای سال ۲۰۲۴ را به ۱۰۰ دلار بالا برد. با این حال، این خبر به نگرانی‌های سرمایه‌گذاران نسبت به هزینه‌های بالاتر برای کسب و کارها و مصرف‌کنندگان افزود و این نگرانی را تشدید کرد که اقتصاد جهانی از افزایش قیمت‌های نفت و تشدید فشارهای تورمی، آسیب بیشتری خواهد دید. ناظران بازار تلاش کرده‌اند مدت زمانی که فدرال رزرو امریکا برای ادامه افزایش نرخ‌های بهره به منظور کنترل تورم، نیاز دارد و اینکه آیا اقتصاد امریکا به سمت رکود می‌رود را تخمین بزنند. بر اساس گزارش رویترز، فعالیت بخش تولیدی امریکا در مارس به پایین‌ترین حد سه سال اخیر سقوط کرد و ممکن است به دلیل محدودیت اعتبار و هزینه‌های بالاتر استقراض، افت بیشتری پیدا کند.

 

برچسب‌ها: