به گزارش شبکه شرق، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در وین در گفت وگو با شبکه الجزیره تاکید کرد که عدم صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گامی مثبت است و از تشدید تنش ها جلوگیری می کند.
وی گفت که سفر اخیر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران موفقیت آمیز بود و دروازه ای برای حل برخی مشکلات است.
نماینده روسیه خاطرنشان کرد که آمریکایی ها و اروپایی ها خودشان در مسیر بازگشت به توافق هسته ای سنگ اندازی می کنند.
وی گفت که متن توافق تقریبا آماده است و تنها برخی سطور نیازمند مذاکرات هستند.
اولیانوف خاطرنشان کرد: فکر نکنم که آمریکایی ها به زودی به میز مذاکرات بازگردند.
وی گفت که بدون رسیدن به توافق خطر تنش بسیار زیاد است و این مساله منطقه را به درگیری می کشاند.
به گزارش ایسنا، در پایان سفر دو روزه رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران و دیدار و مذاکره با مقامات عالیرتبه کشورمان سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیانیه مشترکی صادر کردند که در این بیانیه آمده است: مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی آقای رافائل گروسی در تاریخ ۳ و ۴ مارس ۲۰۲۳ (۱۲ و ۱۳ اسفند ۱۴۰۱) از جمهوری اسلامی ایران بازدید نمود. وی در این سفر با جناب آقای دکتر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران و جناب آقای دکتر حسین امیر عبداللهیان وزیر محترم امور خارجه و جناب آقای مهندس محمد اسلامی معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار و گفتوگو کرد.
این نشستهای سطح بالا به اهمیت برداشتن گامهایی به منظور تسهیل همکاریهای گستردهتر جهت تسریع در حل مسائل پادمانی باقی مانده به نحو مقتضی، پرداخت. دو طرف اعتقاد دارند که چنین تعاملات مثبتی میتواند راه را برای توافقهای گستردهتر میان دولتهای عضو هموار نماید.
سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص موارد زیر به توافق رسیدند:
۱ - تعاملات بین آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران با روحیه همکاری و با رعایت کامل صلاحیتهای آژانس و حقوق و تعهدات جمهوری اسلامی ایران بر اساس موافقتنامههای جامع پادمانی صورت خواهد پذیرفت.
۲ - در خصوص مسائل پادمانی باقیمانده مربوط به سه مکان، ایران آمادگی خود را برای ادامه همکاری و ارائه اطلاعات و دسترسی بیشتر به منظور رسیدگی به مسائل پادمانی باقیمانده اعلام کرد.
۳ - ایران به صورت داوطلبانه به آژانس اجازه میدهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیتهای راستی آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند. روش اجرای آن طی یک نشست فنی که به زودی در تهران برگزار میشود، میان دو طرف مورد توافق قرار خواهد گرفت.