شناسهٔ خبر: 54299564 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه صبح‌نو | لینک خبر

ردپای آبله میمونی در کشور

ویروس دیگری در راه است

هنوز مبارزه با ویروس کرونا تمام نشده و بسیاری از ویروس‌شناسان و متخصصان حوزه سلامت، کرونا را آتش زیرخاکستر می‌دانند که شیوع بیماری آبله میمونی در بسیاری از کشورهای جهان، مردم را نگران کرده است. به گفته یک متخصص بیماری‌های عفونی، آبله میمونی قابل پیشگیری است و اگر بیمار مبتلا به این ویروس قرنطینه شود، امکان انتقال کاهش می‌یابد و قابل کنترل است. در شرایطی که آبله میمونی تاکنون به ۲۱۹نفر در جهان سرایت کرده و چند نفر در ایران نیز مشکوک به این بیماری شناسایی شدند، سرپرست معاونت هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد که در صورت تصمیم‌گیری در این زمینه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محدودیت‌های پروازی اعمال خواهد شد. البته تاکنون ۶بیمار مشکوک به آبله میمونی در کشور شناسایی شده اند که تست اولیه سه بیمار منفی بوده است.

صاحب‌خبر -

آبله میمونی یک عفونت ویروسی نادر است که بیشتر در مناطق دورافتاده مرکز و غرب آفریقا شایع است. این بیماری که ابتدا در میمون‌ها یافت شد، به‌آسانی بین افراد گسترش پیدا نمی‌کند اما می‌تواند از طریق تماس فیزیکی نزدیک منتقل شود. علائم این بیماری شامل تب بالا، درد و بثورات پوستی است که بعدا به تاول تبدیل می‌شود. براساس آخرین آمارهای اعلام‌شده، تعداد موارد تاییدشده آبله میمونی در سراسر جهان به ۲۱۹مورد رسیده است. در انگلیس اولین‌بار در اوایل ماه مه موارد ابتلا به آبله میمونی شناسایی شد و درحال‌حاضر بیشترین تعداد موارد تاییدشده را که ۷۱مورد است، گزارش کرده است. پس از آن اسپانیا با ۵۱ و پرتغال با ۳۷ مورد در رتبه‌های بعد جای گرفته‌اند. ابراهیم قادری، رییس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت شیوع این بیماری در کشور اظهار کرد: تاکنون ۶بیمار مشکوک به آبله میمون یشناسایی شده اند و نتیجه آزمایش سه نفر منفی شده است. اما با توجه به اینکه گزارشی از بیماری در داخل کشور نداریم، بیماریابی خودمان را از مرزها آغاز کرده‌ایم.
حسن خوشخو، سرپرست معاونت هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری دراین‌باره به ایسنا گفت: تاکنون محدودیتی در این مورد به سازمان هواپیمایی کشوری ابلاغ نشده است اما آماده اجرای هر محدودیتی هستیم.
وی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید در این زمینه به نتیجه برسد و درصورتی‌که نیاز باشد تصمیمات خود را در قالب مصوبه یا دستورالعمل به ما ابلاغ می‌کند؛ بنابراین اگر در این زمینه تصمیمی گرفته و ابلاغ شود مانند ایام شیوع ویروس کرونا، آن را به‌دقت اجرایی خواهیم کرد.
 واکسیناسیون برای مقابله با آبله میمونی
رضا صالحی، متخصص بیماری‌های عفونی علائم و شیوه‌های انتقال ویروس آبله میمونی گفت: «آبله میمونی شباهت زیادی به آبله انسانی دارد و تشخیص این دو بیماری بسیار اهمیت دارد؛ البته این دو بیماری علائم مشخصی دارند. علائم آبله میمونی در ابتدا شامل تب، خستگی، بدن درد و تورم غدد لنفاوی و سردرد است که بعد از چند روز ایجاد جوش‌ها و بثورات پوستی اتفاق می‌افتد، پس از آن به حالت خشک‌شده تبدیل می‌شود و بعد از چند هفته هم این جوش‌ها خودبه‌خود بهبود می‌یابند.»
 این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی درباره راه‌های انتقال آبله میمونی گفت: «راه اصلی انتقال این بیماری از طریق تماس با ضایعه پوستی است و این تماس می‌تواند یک تماس معمولی یا جنسی یا تماس تنفسی نزدیک بیمار با غیربیمار یا تماس با سطوح آلوده باشد و حتی امکان انتقال آلودگی این ویروس از طریق چشم وجود دارد.»
به گفته وی، قدرت انتقال در بیماری آبله میمونی در مقایسه با کرونا کمتر است و با توجه به این مساله نگرانی‌هایی که درباره کرونا وجود دارد درخصوص آبله میمونی وجود ندارد.
 
شدت بیماری در کودکان بیشتر است
این پزشک متخصص درباره دوره درمان بیماری آبله میمونی نیز توضیح داد: «این بیماری دوره کمون 5 تا 20روزه دارد. شدت بیماری در بزرگسالان کم تا متوسط است و شدت آن در کودکان کمی بیشتر است و در مجموع مرگ‌ومیر آبله میمونی بسیار اندک است و با توجه به اینکه بیماری آبله میمونی گستردگی ندارد و احتمال اپیدمی شدن آن بسیار ضعیف است.»
وی همچنین درباره انجام واکسیناسیون برای مقابله با بیماری آبله میمونی گفت: با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود این بیماری به پاندمی تبدیل نشود، واکسیناسیون برای آن هم نیاز نیست و توصیه می‌شود رعایت مراقبت‌های اولیه و پیشگیرانه در دستورکار قرار بگیرد؛ زیرا آبله میمونی قابل پیشگیری است و اگر بیمار مبتلا به این ویروس قرنطینه شود امکان انتقال کاهش می‌یابد و قابل کنترل است.»
صالحی تاکید کرد: «اگر افراد، کسی را با علائم آبله میمونی مشاهده کردند باید از تماس با او پرهیز کنند. ضمن اینکه اقدامات ضروری نیز باید در کشور انجام شود و در برابر این بیماری باید آمادگی وجود داشته باشد.»

نظر شما