شناسهٔ خبر: 53706010 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

نگاهی به مناسبت‌های امروز

مروری بر مناسبت‌های امروز ۵ اردیبهشت ماه

اگر به سراغ تقویم برویم، خواهیم دید که در این تاریخ این دو اتفاق رخ داده‌اند: حمله نظامی و شکست مفتضحانه دولت ایالات متحده آمریکا در صحرای طبس و همچنین عملیات استشهادی شهید صلاح غندور در سال ۱۳۷۲.

صاحب‌خبر -

گروه سیاسی: اگر به سراغ تقویم برویم، خواهیم دید که در این تاریخ این دو اتفاق رخ داده‌اند: حمله نظامی و شکست مفتضحانه دولت ایالات متحده آمریکا در صحرای طبس و همچنین عملیات استشهادی شهید صلاح غندور در سال ۱۳۷۲.

سالروز حمله نظامی و شکست مفتضخانه دولت ایالات متحده آمریکا در صحرای طبس در سال ۱۳۵۹:

مروری بر مناسبت‌های امروز ۵ اردیبهشت ماه

به گزارش بولتن نیوز، در پی ناکامی دولت ایالات متحده آمریکا در اعمال فشار سیاسی و اقتصادی برای آزادی گروگان‌های آمریکایی در تهران که توسط دانشجویان پیرو خط امام و در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی دستگیر شده بودند، و با توجه به اینکه دولت کارتر نتوانست از راه دیپلماتیک گروگان‌های آمریکایی را آزاد کند، یگان ویژه «دلتا فورس» از نیروهای مسلح آمریکا، مأموریت پیدا کردند تا گروگان‌های آمریکایی را در یک عملیات کماندویی آزاد کنند و به آمریکا باز گردانند.

طی این عملیات که «پنجه عقاب» نام داشت اما به «عملیات طبس» شهرت پیدا کرد، ۶ هواپیما و ۸ بالگرد نیروهای مسلح آمریکا برای آزادی ۵۳ گروگان در تهران، وارد حریم هوایی ایران شدند. در حین این عملیات و به علت وقوع طوفان شن، ۳ بالگرد دچار نقص فنی شده و در نهایت، عملیات با کشته شدن ۸ نفر در نزدیکی طبس و برخورد یک هواپیمای سی-۱۳۰ و یک بالگرد سی‌اچ-۵۳ و باقی‌ماندن ۵ بالگرد بر روی زمین، شکست خورد. سایر نیروهای حاضر در عملیات و ۵ هواپیمای باقی‌مانده، خود را به ناو هواپیمابر نیمیتز و جزیرهٔ مصیره در عمان، رساندند.

سالروز عملیات استشهادی شهید صلاح غندور در سال ۱۳۷۲:

مروری بر مناسبت‌های امروز ۵ اردیبهشت ماه

«صلاح محمد على غندور» در اوائل سال ۱۳۶۴ه.ش (۱۹۸۵م) به صفوف رزمندگان مقاومت اسلامى لبنان پیوست. اوائل سال ۱۳۶۹ه.ش (۱۹۹۰م) عملیاتی از صلاح، مسئولیت یکى از محورهاى عملیاتى مهم جبهه‌های جنوب به او واگذار شد. «بِنتِ‏ جُبَیل» که مهم‌ترین شهر واقع در کمربند اشغالی محسوب می‌شد یکى از محورهایى بود که به کرات توسط صلاح مورد شناسایى قرار گرفته و راه‏ها، معابر و پایگاه‏ها به خوبى برایش شناخته شده بودند.

صلاح با نگارش نامه‌ای به مسئولین مقاومت اسلامی برنامه عملیات استشهادی خود را به آن‌ها ارائه کرد. طی جلسات مفصلى، مسئولین نظامى، با رفتن صلاح مخالف کردند. هنگامى که مسئله با سید حسن نصرالله دبیر کل حزب‏اللَّه مطرح شد، او هم نظر فرماندهان نظامى را تایید کرد؛ ولى وقتى نقطه نظرات صلاح به ایشان منتقل شد، سرانجام او هم موافقت کرد.

صلاح غندور در ساعت ۱۶/۲۴ دقیقه بعد از ظهر روز سه‏شنبه ۲۵ ذى‏ القعده در شهر بنت‏جبیل، هنگامى که دو کاروان از نیروهاى صهیونیسم با یکدیگر روبه‏رو مى‏شدند، طی یک عملیات شهادت طلبانه به آن‏ها حمله‏ور شد. یکى از کاروان‏ها از فلسطین اشغالى، وارد جنوب لبنان مى‏شد تا جاى کاروانى را که در حال ترک منطقه بود، بگیرد. محل انفجار در مقابل در ورودى «مقر ۱۷» بود که شامل ساختمان فرماندهى عملیات تیپ غربى و ساختمان اداره‏ى شهرى و ساختمان فرماندهى ستاد مى‏شد.

 این انفجار، به وارد آمدن خسارات سنگینى به دو بخش اداره‏ى شهرى و ساختمان تیپ غربى و منهدم شدن پنج خودروى نظامى که دو دستگاه از آن‏ها به طور کامل نابود شدند، انجامید. تعداد زیادى از اجساد در محل انفجار پراکنده بودند و از صداى انفجار مسافت‏هاى دور در نوار اشغالى و مناطق آزاد شده، شنیده شد.

نظر شما