به گزارش بولتن نیوز، ادامه نوسان در بازار برنج،تعیین نرخ مصوب برای این کالا،اختلال در فرایند توزیع آنلاین کالاهای اساسی و ماجرای خرید میوه شب عید و ابهامات آن از جمله مهم ترین اخبار حوزه کشاورزی در هفته جاری بود.
در این راستا بازار برنج در ماههای اخیر نوسانات زیادی را تجربه کرده و هم اکنون نیز علی رغم حضور گسترده دولت در بازار این محصول، همچنان التهابات وجود دارد و حتی بر آنها افزوده شده و در حالی ۲۶ روز تا شب عید مانده، بازار این کالا هنوز به تعادل نرسیده و در برخی مناطق همچنان قیمت برنجهای کیفی حدود ۱۰۰ هزار تومان است. در این میان دخالت در بازار برنج و قیمت گذاری دستوری و عرضه با نرخ دولتی منجر شده که تقلبات نیز در بازار این محصول افزایش یابد و برنجهای خارجی و با کیفیتهای نه چندان بالا در کیسه برنجهای کیفی و با قیمتهای بالا به مردم عرضه شود.
این در حالی است که دولت ابتدای هفته جاری اقدام به تعیین نرخ مصوب برای برنج کرده و در این راستا عباس عسکرزاده معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامهای به سرپرستان سازمانهای جهاد کشاورزی استانهای تهران، البرز، خراسان شمالی، لرستان، هرمزگان و کردستان قیمت انواع برنج را اعلام کرد. (جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید)
اختلال در توزیع هوشمند کالاهای اساسی
از دیگر اخبار مهم حوزه کشاورزی در هفته جاری اختلال گسترده در توزیع کالاهای اساسی بود. در حالی که چند وقتی است وزارت جهاد برای تنظیم بازار اقدام به توزیع اینترنتی برخی از اقلام کالاهای اساسی کرده، مردم از این روند رضایت ندارند و تأخیر در تحویل کالاها صدای آنها را درآورده است.
بر این اساس در حال حاضر کالاهایی مانند گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ، برنج خارجی و ایرانی و سیب زمینی با نرخهای مصوب و تعیین شده از سوی دولت از طریق سامانه بازرگام عرضه میشود و مردم میتوانند این محصولات را با نرخ دولتی خریداری کنند. بر این اساس گوشت گوساله مخلوط با قیمت هر کیلو ۹۹ هزار و ۸۰۰ تومان و گوشت بره مخلوط با قیمت هر کیلو ۱۰۵ هزار تومان توسط سامانه بازرگام عرضه میشود همچنین مرغ با قیمت کیلویی ۳۱ هزار تومان و تخم مرغ به قیمت هر شانه ۴۳ هزار تومان در این سامانه عرضه میشود. قیمت سیب زمینی عرضه شده در این سامانه نیز ۹,۸۰۰ تومان است و عرضه هوشمند هر کیلو گرم برنج شیرودی هم با قیمت ۴۲ هزار تومان، برنج فجر ۳۶ هزار تومان و برنج هاشمی ۵۶ هزار تومان صورت میگیرد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در جواب پیگیریها اعلام کرد که اختلالات ایجاد شده در روند توزیع هوشمند کالاهای اساسی و سامانه بازرگام حداکثر تا سهشنبه (۳ اسفندماه ۱۴۰۰) رفع میشود.
بررسیهای خبرنگار مهر نشان میدهد که این اختلالات هنوز رفع نشده و همچنان برای مصرف کنندگان ایجاد چالش کرده است.
ابهامات در ماجرای خرید میوه شب عید همچنان باقیست...
از دیگر اخبار مهم حوزه کشاورزی در هفته جاری ابهامات ایجاد شده در حوزه خرید میوه شب عید توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی بود که در این زمینه علیرضا عباسی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در سومین جلسه بررسی خرید گران میوه شب عید توسط سازمان تعاون روستایی گفت: قیمت خریداری و تمام شده میوه، شفاف نیست که این ایراد بزرگی است، ضمن اینکه میوهای، از باغدار خریداری نشده است.
عباسی با اشاره به نامه اداره استاندارد مازندران مبنی ار ابطال پروانه فعالیت شرکت میزان سنجش آریا به عنوان شرکت ناظر کمی و کیفی بر خرید تاکید کرد: اینکه محل ثبت این شرکت با محل تولد رئیس سازمان تعاون روستایی همجوار است جای شبهه دارد، ضمن اینکه چطور در مناقصه تنها یک شرکت توانسته حضور یابد؟
وی ادامه داد: اینها شبهاتی است که باید از طرف سازمان تعاون روستایی، پاسخ داده شود.
∎
نظر شما