به گزارش بولتن نیوز، شاهپور علایی مقدم گفت: تمام روند کاشت، داشت و برداشت محصول، انباریداری، بسته بندی، لیبل زنی تا صادرات محصولات کشاورزی تحت نظر این سامانه صورت میگیرد که سامانههای وزارت بهداشت نیز به آن متصل شده است.
علایی مقدم با بیان اینکه از اسفند امسال استفاده از این سامانه ملاک کار قرار میگیرد افزود: هیچ محصول تولیدی و صادراتی از جمله سبزی و سیفی و دیگر تولیدات کشاورزی بدون تاییدیه این سامانه امکان عرضه و صادرات را نخواهد داشت.
وی میزان صادرات محصولات کشاورزی ایران به دیگر کشورها را ۶ میلیون تن عنوان کرد و گفت: ارز آوری این صادرات برای کشور ۳ میلیارد و نهصد میلیون دلار است و کشاورزی ایران این پتانسیل را دارد تا صادرات بیشتر و متنوعتری به دیگر کشورها داشته باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره توقف صادرات محصولات سبزی و صیفی یه ویژه سیب و فلفل به روسیه گفت: به دلیل اینکه روسیه ۴ نوع سمی که در محصولات صادراتی ایران وجود دارد را تایید نمیکند، صادرات مدتی متوقف شده است، ولی با رایزنیهای که با طرف روسی داشتیم قرار شده است تا هیاتی از این کشور برای بررسی و بازدید از مراکز تولیدصیفی، بسته بندی و آزمایشگاههای کنترل کیفی ما به ایران سفر کنند و استانداردهای مورد نظرشان را اعلام کنند تا در صورت توافق صادرات این محصولات از سر گرفته شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه فقط سیب و فلفلدلمهای به روسیه صادر نمیشود افزود: دیگر محصولات صیفی مثل خیار، گوجه و بادمجان منعی برای ورود به روسیه ندارند.
علایی مقدم گفت: کشاورزان با توصیه متخصصین از سموم استفاده کننده، چرا که بهرهگیری از سموم کشاورزی غیر قابل اجتناب است و ۴۰ درصد امنیت غذایی دنیا وابسته به مبارزه درست با آفتهاست.
وی با تاکید بر اینکه مشکل سیبزمینیهای صادراتی ربطی به داشتن نیترات و سموم نداشته افزود: کشورهای ترکمنستان و ازبکستان به دلیل اینکه نگران آلودگی نموتود موجود در خاک همراه سیب زمینی وارداتی بودند، خواستار قرنطینه این محصول شدند و بعد از مدتی هم به دلیل کمبود سیب زمینی در این کشورها، استاندارد مورد نظر خود را تغییر دادند.
علایی مقدم درباره برگشت محصولات کشاورزی وارداتی گفت: این یک موضوع عادی است و بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر کشورها نظیر ذرتهای وارداتی به دلیل نداشتن استاندارهای لازم برگشت میخورند.
∎
نظر شما