شناسهٔ خبر: 49467978 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد

دانشگاه‌های علوم پزشکی با دو هفته تاخیر بازگشایی می‌شوند

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: با حمایت جدی ستاد ملی کرونا و دسترسی بیشتر به واکسن امیدواریم با همکاری وزارت علوم تا نیمه مهرماه یا حداکثر پایان مهرماه واکسیناسیون دانشجویان کل کشور به اتمام برسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی اکبر حقدوست معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دو سوم دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به دلیل فعالیت در محیط‌های بیمارستانی و آزمایشگاه‌ها واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند؛ گفت: طبق برنامه زمان بندی قبلی، قرار بود واکسیناسیون یک سوم باقی مانده و عمده دانشجویان سایر دانشگاه‌ها تا نیمه آبان ماه انجام شود که خوشبختانه با حمایت جدی ستاد ملی کرونا و دسترسی بیشتر به واکسن امیدواریم با همکاری وزارت علوم تا نیمه مهرماه یا حداکثر پایان مهرماه واکسیناسیون دانشجویان کل کشور به اتمام برسد.

وی با تاکید بر وظیفه وزارت بهداشت در امر تلقیح واکسن کلیه دانشجویان اعم از علوم پزشکی و غیرپزشکی تصریح کرد: طبق برنامه تدوین شده در وزارت بهداشت، دانشجویان تحصیلات تکمیلی علوم پزشکی به صورت کامل در دانشگاه‌ها حضور خواهند داشت و حضور حداکثری دانشجویان علوم پزشکی که کار عملی دارند در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد.

حقدوست بیان کرد: در خصوص دانشجویان جدیدالورود در تلاش هستیم تا چند ماه از سال تحصیلی را در دانشگاه حضور یابند، اما ماه‌های اول سال تحصیلی برای دانشجویان جدیدالورود به صورت مجازی برگزار خواهد شد و برنامه ریزی به شکلی خواهد بود که ۵۰ درصد حداکثر ظرفیت خوابگاه‌ها استفاده شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه دانشجویان سال‌های آخر علوم‌پزشکی، حضور فیزیکی بیشتری در دانشگاه‌ها خواهند داشت تاکید کرد: این امر در جهت افزایش سرعت فارغ التحصیلی دانشجویان است.

حقدوست گفت: طبق هماهنگی انجام شده با معاون آموزشی وزارت علوم، برنامه آموزشی تدوین شده برای دانشجویان علوم پزشکی در صورت انجام واکسیناسیون دانشجویان غیر علوم پزشکی تا مهرماه، تا حد زیادی قابل تسری و اجراست لذا مسئولیت و برنامه‌ریزی در خصوص بازگشایی سایر دانشگاه‌های غیر علوم پزشکی به عهده وزارت علوم خواهد بود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: کلیه امتحانات ترم جاری دانشگاه‌های علوم پزشکی به صورت حضوری برگزار خواهد شد و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در ترم‌جدید حضور فیزیکی کامل خواهند داشت.

وی همچنین اظهار کرد: دانشجویانی که در مرحله کار عملی قرار دارند در ترم جدید، حضور کامل خواهند داشت و کلاس‌های دانشجویان جدید الورود به صورت مجازی خواهد بود و برای کار‌های عملی و رفع اشکال در دانشگاه حضور خواهند یافت که با توجه به درک دغدغه‌های خانواده ها، موارد مذکور در صورت تسریع واکسیناسیون دانشجویان انجام خواهد شد؛ لذا در این راستا نیز تمهیداتی اندیشیده شده تا دانشجویانی که بیماری زمینه‌ای دارند یا خانواده‌ها به هر دلیلی نگران حضور فرزندان خود در دانشگاه هستند بتوانند از مرخصی تحصیلی بدون درج در سنوات استفاده کنند.

حقدوست اظهار کرد: تمهیدات لازم برای قرنطینه دانشجویانی که به کرونا مبتلا خواهند شد، در نظر گرفته شده تا با توجه به واکسینه بودن دانشجویان و سبک بودن بیماری، دانشجویان بیمار به سرعت شناسایی و ایزوله شوند و درمان لازم را دریافت کنند تا از تسری بیماری به خانواده و سایر افراد جامعه ممانعت شود و کمترین آسیب به دانشجو و خانواده‌ها وارد شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با ابراز خرسندی از افزایش سرعت واکسیناسیون افراد جامعه از همکاری مطلوب بین دانشگاه‌های علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی در جهت واکسیناسیون دانشجویان و اساتید خبر داد و تصریح کرد: تاکنون محدودیت کشور در دسترسی به واکسن بود که با افزایش سرعت ورود واکسن، ظرفیت تزریق واکسن نیز افزایش یافته و لذا بر اساس تمهیدات در نظر گرفته شده در تلاش هستیم تا دانشجویان بتوانند واکسن خود را در شهر محل زندگی دریافت کنند و پس از دریافت دوز دوم با کارت واکسن به دانشگاه مراجعه کنند؛ لذا با اتصال سامانه دانشگاه‌های علوم پزشکی به سامانه متمرکز ملی واکسیناسیون، امکان رصد واکسینه شدن دانشجویان امکان پذیر است.

 

وی با بیان اینکه آموزش در دوران کرونا در سطح دنیا آسیب جدی دیده است گفت: متاسفانه عوارض این آسیب، بلندمدت است و سازمان بهداشت جهانی نیز شعار خود را تغییر داده و به کشور‌های مختلف توصیه می‌کند که مراکز آموزشی را زودتر فعال کنند.

حقدوست تاکید کرد: آسیب حتی یک شهروند ایرانی برای ما سنگین است و فرزندان ما هم جزو دانش‌آموزان و دانشجویان این کشور هستند و دغدغه‌های مردم را درک می‌کنیم لذا تلاش می‌کنیم تدابیر لازم را برای کم کردن آلودگی فراهم کنیم، زیرا تعطیلی مزمن مراکز آموزشی اعم از مدارس و دانشگاه‌ها، عوارض غیر قابل جبرانی در پی خواهد داشت و تقویت آموزش دانش آموز و دانشجو ضامن تقویت جامعه خواهد بود.