شناسهٔ خبر: 4926151 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹ دی-قدیمی | لینک خبر

عراقچي: اظهارات کري درباره «بازرسي‌هاي ابدي در ايران» خيلي‌ چيز عجيب و غريبي نيست

مذاکره‌کننده ارشد هسته‎‌اي ايران در واکنش به اظهارات اخير وزيرخارجه آمريکا که از بازرسي هاي ابدي در ايران خبر داده بود، گفت: فکر نمي‌کنم خيلي‌ چيز عجيب و غريبي باشد، اين يکي‌ از اصول اوليه ان‌پي‌تي‌است.

صاحب‌خبر -

 

سيد عباس عراقچي که در نيويورک به سر مي برد، در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاري صداوسيما در نيويورک کار نگارش پيش نويس متن توافق جامع را آهسته وپيوسته خواند و گفت: در حال پيشرفت هستيم و اميدواريم بتوانيم اين کار را در موعد مقرر به پايان رسانيم.
وي افزود: هنوز در خصوص بعضي‌از مورد مثل ادبيات نگارش و برخي‌از مسائل اختلاف نظر وجود دارد و هنوز مواردي که در کروشه يا پرانتز قرار دارند، تعدادشان زياد است.
معاون امور حقوقي و بين المللي وزارت خارجه در واکنش به اظهارات اخير وزير امور خارجه آمريکا که از بازرسي هاي ابدي در ايران خبر داده بود، گفت: فکر نمي کنم خيلي‌چيز عجيب و غريبي باشد، اين يکي‌از اصول اوليه ان پي‌تي‌است و کشورهايي که به ان پي‌تي‌ملحق و بر اساس آن، از انرژي صلح آميز هسته‌اي برخوردار مي شوند، فعاليت‌هاي هسته‌اي صلح آميز خود را دنبال مي کنند و در مقابل بازرسي‌هاي آژانس و اعتمادسازي به آژانس را مي‌پذيرند.
وي تاکيد کرد: اينکه نظارت هايي وجود داشته باشد که از صلح آميز بودن اين برنامه‌ها اطمينان حاصل شود، يکي‌از اصول اوليه ان پي‌تي‌ و ما سالهاست که به ان پي‌تي‌پيوسته ايم و بر اساس آن، يک موفقتنامه پادمان ميان ايران و آژانس امضا شده که دائمي است و اين چيز عجيب و غريبي نيست.
عراقچي افزود: در مذاکرات نيز بحث نظارت ها يکي‌از بخش‌هاي جدي براي ماست و آنچه جمهوري اسلامي ايران در اين مذاکرات به طرف مقابلش عرضه مي‌کند، اعتماد سازي است.
وي تاکيد کرد: ما هيچ امتياز خاصي‌نمي دهيم و در مقابل، آنها غني سازي، آب سنگين و ادامه برنامه هاي ما را در خيلي‌از حوزه‌ها مي‌پذيرند، همکاري‌ها و رفع تحريم ها را مي‌پذيرند و ما در مقابل، اعتمادسازي را مقداري بيشتر مي‌کنيم.
معاون وزير امور خارجه به لزوم تصويب پروتکل الحاقي از سوي قوه مقننه نيز اشاره کرد و گفت: يکي‌از مواردي که موضوع مذاکره است، پروتکل الحاقي است که اگر مجلس شوراي اسلامي بپذيرد، پروتکل الحاقي هم اجرايي خواهد شد و آن هم هيچ چيز عجيب و غريبي نيست، چون بيش از يکصد کشور دنيا، پروتکل الحاقي را اجرا مي کنند و يکي‌از اصول اوليه ان پي‌تي‌اين است که کشورها برنامه هسته‌اي صلح‌آميز خود را خواهند داشت و در مقابل، با يکسري نظارت‌ها و بازرسي‌ها توسط آژانس موافقت مي کنند که اعتماد وجود داشته باشد.
سيد عباس عراقچي در پاسخ به اين سوال که در مذاکرات نيويورک، چقدر درباره لغو تحريم ها صحبت شده است، گفت: همانطور که بارها گفته ايم، يکي‌از خواسته‌هاي اصلي‌ما، لغو فوري همه تحريم‌هاي اقتصادي و مالي است در مرحله‌اي که توافق اجرايي مي شود.
وي افزود: وقتي‌که نگارش اين توافق پايان يابد و آن روزي که به توافق برسيم، تاريخي‌را مقرر مي‌کنيم که اين توافق از چه زمان اجرايي شود.
مذاکره کننده ارشد هسته اي کشورمان به نياز طرفها به دوره زماني براي اجرائي شدن توافق اشاره کرد و گفت: آن روزي که اعلام مي‌کنيم توافق اجرايي خواهد شد، در آن روز همه تحريم‌هاي اقتصادي و مالي بايد حتما لغو شود و بر همين اساس، مذاکرات کنوني جريان دارد و توافقات کلي‌در اين زمينه بوجود آمده است و مسائل و جزئيات آن را نيز اکنون در حال نگارش هستيم.

 

منبع: نسیم

نظر شما