سیدمحمد مرندی، تحلیل گر مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص درخواست قانون گذاران آمریکایی از دولت بایدن مبنی بر ارائه گزارشهایی که نشان دهد چه طور جمهوری اسلامی علی رغم مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم توانسته حکومت خود را سرپا نگه دارد، گفت: دولت آمریکا برای اینکه کشورهای مختلف را به زانو درآورد به ابزار مختلف از جمله ابزارهای نظامی، تحریم و فشارهای روانی استفاده میکند.
وی افزود: در ارتباط با ایران نیز از همه این ابزارها به اضافه ترور افراد و همچنین هدف قرار دادن و تهدید کشورهای دوست ایران نیز بهره گرفت و حتی تلاش کرد تا به کمک تکفیریها به مرزهای کشورمان نزدیک شود.
مرندی با بیان اینکه در میان همه این گزینهها تحریمهای اقتصادی از جمله ابزارهای قدرتمند و مورد اتکای آمریکا بود، گفت: آمریکاییها سعی کردند تا با تحریم مردم ایران را به آستانه عدم تحمل و اقدامات ضدحکومتی پیش ببرند و به این ترتیب با طغیان مردم از اوضاع اقتصادی آمریکاییها به هدف خود یعنی براندازی حکومت در ایران دست یابند.
این تحلیل گر مسائل آمریکا با بیان اینکه البته تحریمهای آمریکا در کشور دستاوردهایی نیز داشت، گفت:، اما این دستاوردها در حدی نبود که آمریکاییها برای آن برنامه داشتند و شاهد این مدعا نیز آن است که قانون گزاران آمریکایی به وضوح اذعان دارند که به اهداف خود یعنی فروپاشی حکومت در ایران نرسیدند.
وی با اشاره به اقدامات و اظهارات اوباما در این مسیر گفت: اوباما که خود مبدع سیاستهای تحریم حداکثری در قبال ایران بود توافق نامه برجام را کلید زد و صراحتا اعلام کرد دیوار تحریم علیه ایران دوام ندارد و این تحریم به تدریج فرو خواهد پاشید و قبل از فروپاشی کامل تحریمها باید در توافق با ایران به نتیجه برسم.
مرندی ادامه داد: بایدن هم به خوبی این مهم را میداند که دیوار تحریمها علیه ایران به زودی فرو خواهد ریخت این در حالی است که مشکل آمریکا فقط به زانو درآوردن رقبا یا کشورهای مخالف او نیست و طبیعتا بایدن هم اگر بخواهد برجام را اجرا کند مخالفین او به ویژه از حزب جمهوری خواه اجازه عملیاتی شدن آن را نخواهند داد کمااینکه در زمان ترامپ نیز هر گاه او خواست رابطه با روسیه را ترمیم کند دموکراتها این اجازه را به او ندادند.
این تحلیل گر مسائل آمریکا در خصوص تحریمهای بی سابقه علیه ایران در طول چند سال اخیر به بسیج رسانههای ضد ایرانی در گسترش ترس و نگرانی در بین مردم اشاره کرد و گفت: بسیج رسانهای که علیه ایران در کشورهای غربی آغاز شده بی سابقه است و هیچ کشور دیگری که با آمریکا مشکل دارد مانند چین، روسیه، ونزوئلا و ... هیچ گاه با این حجم از جنگ رسانهای در راستای تحریمهای اقتصادی مواجه نبودند.
وی تصریح کرد: دهها شبکه تلویزیونی و صدها ارتش سایبری مشغول جنگ با کشور ما هستند لذا هزینهای که برای تخریب روحیه مردم و ایجاد موج ناامیدی بین آنها انجام میشود، بی سابقه است.
مرندی افزود: مهمتر از همه اینها یک ارتش سایبری عظیم که در آلبانی مستقر است و دهها حساب فیس بوک، توئیتر و اینستاگرامی دارد شبانه روز کار میکند تا موج روانی در کشور ایجاد کند.
این تحلیل گر مسائل آمریکا البته در پایان گریزی به عملکرد غیرقابل قبول دولت در سالهای خیر نیز زد و گفت: مسئله بعدی عملکرد دولت است که میتوانست در عرصه اقتصادی بهتر باشد، در کاهش فاصله اجتماعی تلاش کند و اقدامات بیشتری در جهت عدالت محوری انجام دهد تا مردم آسیب کمتری ببینند.
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛
مرندی: آمریکا سعی کرد با تحریم، مردم ایران را به سمت اقدامات ضدحکومتی ببرد / یک ارتش سایبری در آلبانی علیه ایران کار میکند
تحلیل گر مسائل آمریکا گفت: آمریکاییها سعی کردند تا با تحریم اقتصادی، مردم ایران را به آستانه عدم تحمل و اقدامات ضدحکومتی پیش ببرند و به این ترتیب با طغیان مردم از اوضاع اقتصادی آمریکاییها به هدف خود یعنی براندازی حکومت دست یابند.
صاحبخبر -
∎
نظر شما