به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری قدس(قدسنا) عکسی که روی وبسایت برخی از رسانههای همسو با جریان مقاومت قرار گرفته مدعی است دولت آمریکا چندین وبسایت متعلق به محور مقاومت از جمله العالم، شبکه پرستیوی و المسیره را مسدود کرده است. شامگاه سهشنبه عکسی روی وبسایت چندین رسانه متعلق به جریان مقاومت از جمله وبسایتهای «العالم»، «المسیره» و پرستیوی قرار گرفت که مدعی است دولت آمریکا این وبسایتها را توقیف کرده است.
بررسیها نشان میدهد علاوه بر العالم، وبسایتهای المسیره و پرستیوی، احتمالاً چندین وبسایت متعلق به جریان مقاومت از جمله المعلومه عراق نیز از دسترس خارج شدهاند.
در تصویری که برای اعلام مسدودی این رسانهها روی این وبسایتها قرار داده شده به قوانینی برای توجیه این اقدام استناد شده که به دولت آمریکا اجازه میدهد داراییهای نهادهای دخیل در «قاچاق فناوریها، مواد و سلاحهای هستهای، شیمیایی، بیولوژیک و رادیولوژیک و یا دخیل در ساخت، واردات، فروش یا توزیع مواد غیرقانونی را مصادره کند.
دولت آمریکا هنوز بیانیهای برای توضیح درباره این موضوع منتشر نکرده است. به همین دلیل هنوز فهرست کاملی از رسانههای مسدودشده هم در دسترس نیست و اخبار تکمیلی اعلام خواهد شد.
در همین حال، «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره این موضوع گفته نمیتواند در خصوص آن اظهار نظر کند اما گمان میکند وزارت دادگستری به زودی درباره آن اظهارنظر خواهد کرد.
شبکه العالم در بیانیهای که در کانال تلگرامیاش منتشر کرده به محدودیتهای سالهای گذشته توسط فیسبوک، اینستاگرام و یوتیوب اشاره کرده، اما نوشته «هنوز کاملا روشن نیست این اقدام متوجه دولت امریکا یا هکرهایی با اهداف معین است.»
«مرضیه هاشمی»، مجری شبکه پرستیوی در مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت از مسدود شدن وبسایت این رسانه مطلع است اما اطلاعات بیشتری در این خصوص ندارد. او گفت: «داریم سعی میکنیم بفهمیم معنای این ماجرا چیست.»
شبکه المسیره هم در بیانیهای گفته دولت آمریکا بدون اطلاع قبلی وبسایت این شبکه را توقیف کرده است. این شبکه تصریح کرده این اقدام بار دیگر دروغ بودن ادعاهای آمریکا درباره آزادی بیان را ثابت میکند.
در همین حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته یک سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا از اظهارنظر فوری در این خصوص خودداری کرده است. با وجود این، دو مقام دولت آمریکا گفتهاند وزارت دادگستری در حال آماده کردن اطلاعیهای درباره این موضوع است.
آمریکا پیش از این در بهمنماه سال ۱۳۹۷ دامنه داتکام خبرگزاری فارس را مسدود کرده بود. در ایمیلی که در آن زمان از طرف سرویس دهنده بینالمللی این دامنه برای خبرگزاری فارس ارسال شده به صراحت دلیل این انسداد غیرقانونی «دستورالعمل مقرر شده توسط دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) و قرار گرفتن این خبرگزاری در فهرست SDN» عنوان شده بود.
دولت آمریکا علاوه بر این، شهریورماه سال ۱۳۹۹ اعلام کرد ۳ وبسایت مورد استفاده توسط شرکتهایی را که در انتقال نفت ایران به ونزوئلا نقش داشتهاند توقیف کرده است.
در آن بیانیه آمده بود: «وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد سه وبسایت مورد استفاده توسط سه شرکت صوری را توقیف کرده. این شرکتها عبارتند از: مبین اینترنشنال، Sohar Fuel و Oman Fuel.»
در صفحه اول وبسایت این شرکتها اعلام شده دامنه آنها به موجب حکم صادرشده از دادگاه منطقهای کلمبیا توقیف شدهاند.
چند ماه بعدتر هم دولت آمریکا مدعی شد شبکهای از رسانههای وابسته به ایران که اقدام به انتشار اطلاعات نادرست در سراسر جهان کردهاند را توقیف کرده است.
وزارت دادگستری آمریکا در آن زمان اعلام کرد کنترل ۹۲ وبسایت که اقدام به انتشار اخباری برای اثرگذاری بر مخاطبانی در آمریکا، اروپا، خاورمیانه و جنوب شرق آسیا میکردند را در دست گرفته است.
برخی از کاربران فضای مجازی بعد از توقیف وبسایتهای پرستیوی و رسانههای دیگر ادعاهای آمریکا درباره آزادی بیان را زیر سوال بردهاند و آن را شعار دانستهاند.
انتهای پیام/الف
نظر شما