حسن روحانی رئیسجمهور صبح امروز(چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت با اشاره به سالگرد شهادت سردار سلیمانی، گفت: به شهادت رساندن شهید سلیمانی انتقام از جمهوری اسلامی ایران، استقلال کشورهای منطقه و انتقام از آن ملتهای بزرگی بود که در برابر توطئههای آمریکا و صهیونیسم ایستادند و آن توطئه را شکستند.
وی گروهک داعش را یک مشت مزدور صهیونیست ها و آمریکایی ها در منطقه خواند و تاکید کرد: آنها نمیخواستند مساله داعش اینطور تمام شود، آنها میخواستند داعش حکومت منطقه را به عهده بگیرد به گونه ای که وقتی زخمی می شدند اسرائیلیها اینها را در بیمارستانهای خود مداوا و مجددا تجهیز می کردند.
رئیس جمهور با بیان اینکه تنها کسانی که از به هم ریختگی، جنگ و ناامنی در منطقه سود می برند، صهیونیست ها و در مرحله بعدی آمریکایی ها هستند، گفت: در منطقه هیچکس از اینکه عراق، سوریه، لبنان، یمن و یا افغانستان ناامن باشد، سود نمی برد و از این ناامنی همه کشورهای منطقه به جز رژیم صهیونیستی ضرر می کنند.
روحانی افزود: اینها میخواستند از یک مرد بزرگی انتقام بگیرند که روبروی نقشههای آنها با درایت میایستاد. بعضیها فکر میکنند شهید سلیمانی یک سردار شجاع کمنظیر بود، این درست است اما تنها شهامت نیست، درایت او هم مهم است.
وی خاطرنشان کرد: ما با شهید سلیمانی از زمان جنگ و از سال ۶۲ از نزدیک در دفاع هشت سال آشنا بودم و از سالهای ۷۶، ۷۷ که او مسئولی های جدید را به عهده گرفت تقریبا هفتگی همدیگر را در یک مقطعی میدیدیم، در این دوران ریاست جمهوری هم ملاقاتهای ما با او در زمینههای مختلف زیاد بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه شهید سلیمانی یک مرد با تدبیری بود، اظهار داشت: کاملا میفهمید، کاملا اهل تحلیل بود و سیاست منطقه و جهان را درک میکرد و به معنی واقعی کلمه معتدل بود نه در این خط بود نه در آن خط بود نه راست بود نه چپ بود.
روحانی تاکید کرد: شهید سلیمانی را هیچ جناحی نمیتواند متعلق به خودش بداند، شهید سلیمانی یک قهرمان ملی و افتخار برای کل ملت ایران، برای ملتهای منطقه و برای مسلمانهای انقلابی است.
وی تصریح کرد: البته آنها خواستند قهرمان ملی را از ما بگیرند اما به نظر من اشتباه کردند این قهرمان ملی ما قهرمان ابدی شد و برای همیشه در تاریخ ما شهید سلیمانی یکی از قهرمانان بزرگ تاریخی ماست.
رئیس جمهور با بیان اینکه شهید سلیمانی حق بزرگی بر گردن مردم همه منطقه دارد و برای برقراری امنیت و آرامش منطقه تلاش های فراوانی کرده است، گفت: داعشی های بی رحم که پرورش یافته استکبار و صهونیست بودند هدفشان بهم ریختن آرامش و امنیت منطقه بود و آمریکا، صهیونیسم و کسانی که منافع شان در منطقه به خطر افتاده بود، از شهید سلیمانی بخاطر اینکه نقشه های آنها را نقش بر آب کرده بود، انتقام گرفتند.
روحانی با بیان اینکه اولین پاسخ به جلادان کاخ سفید را مردم عراق در تشییع جنازه با شکوه شهید سلیمانی و شهید المهندس دادند، گفت: تشییع پیکر این شهیدان در شهرهای مختلف ایران از روزهای تاریخی و تودهنی و سیلی محکم به جنایتکاران آمریکایی بود.
وی مصوبه پارلمان عراق درمورد ضرورت خروج سربازان آمریکایی از این کشور را اقدام مهم انجام شده از سوی نمایندگان مجلس عراق برشمرد و گفت: هدف دشمن این بود که با شهادت شهید سلیمانی مقاومت در منطقه را بشکند اما درست برعکس شد و خون شهید سلیمانی موجب تقویت روحیه مقاومت در منطقه شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه شهید سلیمانی ابدی شد و امروز صحنه و مسیر مقاومت با همان شور و اشتیاق تا خروج کامل آمریکایی ها از منطقه ادامه دارد، افزود: همانطور که بعد از شهادت شهید سلیمانی گفتم، بازهم تاکید می کنم که دست سردار ما را قطع کردید، پای شما را از منطقه قطع خواهیم کرد و تا آن روز مقاومت را ادامه خواهیم داد.
روحانی تاکید کرد: یکی از آثار این کار احمقانه و و قیحانه این بود که ترامپیسم پایان یافت و تا چند روز دیگر دوران حکومت این جانی تمام می شود و به زباله دان تاریخ می رود و ما از این بابت بسیار خوشحالیم و معتقدیم دوران بعد از ترامپ شرایط بهتری برای ثبات منطقه و جهان خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ایجاد برخی دو قطبی های نادرست در جامعه اشاره کرد و گفت: بعضی موارد شاهد دوقطبی هایی در کشور هستیم که واقعیت ندارد و ناصحیح و کاذب است، اینکه گفته می شود نفت را بفروشیم یا نفروشیم، کم بفروشیم یا زیاد بفروشیم، چرا درمورد مسئله به این روشنی باید بحث شود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه حتما باید نفت را تولید کنیم و حتما باید بفروشیم و این حق ما است، گفت: اگر یک لحظه هم زودتر بتوانیم حق خود را پس بگیریم، درمورد آن تردید نمی کنم و برای تحقق آن همه تلاش خود را انجام می دهیم.
روحانی ادامه داد: یا می گویند پول نفت را در بودجه خرج نکنیم، بله اینکه پول نفت را در بودجه جاری صرف نکنیم حرف درستی است اما پول حاصل از فروش نفت را باید برای توسعه زیرساخت های کشور هزینه کنیم و اگر برای توسعه بخش صنعت نفت و بودجه عمرانی و توسعه زیرساخت های کشور هزینه شود، اشکالی ندارد.
وی با بیان اینکه در این دولت تا امروز ۶۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای امور عمرانی پرداخت شده و نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد رشد داشته ایم، گفت: این یک افتخار بزرگ برای دولت است و آیا دولت بهتر از این باید مدیریت خود را نشان دهد؟
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در شرایط سخت اقتصادی حاکم بر کشور، یک روز پرداخت حقوق هیچ کارمندی با تاخیر مواجه نشده است، گفت: آن روزها که پول نفت داشتیم حقوق کارمندان گاهی از ۵ تا ۱۰ روز به تاخیر می افتاد.
روحانی با تاکید بر اینکه اوراق دولتی امروز مانند پول نقد ارزش یافته است، گفت: اوراق را به جایگاه واقعی آن رساندیم و اعتماد مردم برای خرید اوراق دولتی جلب شده است، اوراق دولتی را جایگزین پول نقد کردیم و ریالی از بانک مرکزی استقراض نکردیم اما نسبت به این مسائل کمتر صحبت می شود.
وی با بیان اینکه درآمد حاصل از فروش نفت برای توسعه کشور و حمایت و توانمندسازی اقشار ضعیف جامعه هزینه خواهد شد، گفت: هیچ دولتی در تاریخ انقلاب نمی تواند ادعا کند که مانند دولت یازدهم و دوازدهم حامی اقشار کم درآمد بوده است و نمونه بارز و روشن این حمایت برق و گاز امید است که با هدف کمک به اقشار ضعیف و کاهش مصرف، برای کم مصرف ها رایگان شده است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید درمورد فروش نفت و صرف درآمد آن در بخش توسعه کشور و حمایت از اقشار ضعیف تردیدی داشته باشیم، گفت: این موضوع دیگر نگاه دوقطبی ندارد.
روحانی به موضوع فناوری نانو و پیشرفت های حاصل شده در این حوزه در کشور اشاره کرد و گفت: فناوری نانو و های تک ها کشور را متحول می کند، نفت را باید بفروشیم و برای توسعه این تکنولوژی ها هزینه کنیم.
وی با بیان اینکه درآمد کشور از نانوتکنولوژی در ۷ سال گذشته، ۷ برابر شده است، افزود: اگر تحریم نبود و روند موفقیت در این حوزه طبیعی طی می شد در سال ۱۴۰۰ می توانستیم یک میلیارد دلار محصولات نانوتکنولوژی صادر کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه بیاییم پول نفت را در زیرساخت های کشاورزی، بیوتکنولوژی، ای سی تی، هوافضا و تکنولوژی های نو هزینه و در کشور تحول ایجاد کنیم، گفت: بله این غلط است که با پول نفت حقوق کارمند را پرداخت کنیم و این پول باید برای توسعه کشور در زیرساخت ها هزینه شود.
روحانی با اشاره به اینکه نه تنها ۲میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه بلکه باید تلاش کنیم بیشتر از این مقدار نفت بفروشیم، گفت: ما باید با فروش بیشتر نفت خود به آمریکا، صهونیست ها و کسانی که نمی خواهند موفقیت ما را ببیند، تودهنی و سیلی بزنیم.
وی با تاکید بر اینکه توقع ما از مجلس تشویق دولت است، گفت: نزدیک به نیمی از سال دیگر را این دولت هست و به مردم نشان می دهیم که می توانیم نفت را تولید و صادر کنیم.
رئیس جمهور در ادامه موضوع واکسن کرونا را مورد اشاره قرار داد و گفت: این چه حرفی است که گفته می شود واکسن را فقط در داخل تولید کنیم یا اینک فقط آن را وارد کنیم، مانند این است که در زمان جنگ می گفتند اسلحه فقط در داخل تولید شود یا اینکه فقط از خارج بخریم، ما آن زمان هم هر دو کار را کردیم، هم در داخل ساختیم و هم از خارج وارد کردیم، درمورد واکسن هم هر دو کار را انجام می دهیم.
روحانی با بیان اینکه طرح اینگونه مباحث درست نیست، گفت: تلاش برای ساخت واکسن داخلی تا رسیدن به نتیجه مطمئن ادامه دارد و اگر واکسن خارجی آماده است و می توانیم خرید و به مردم تزریق کنیم، تردید نخواهیم کرد و معیار ما هم در این مسیر وزرات بهداشت و نظر متخصصین است.
وی همچنین با اشاره به پنج شنبه های افتتاح طرح های ملی و توسعه ای کشور، گفت: پنج شنبه گذشته شاهد افتتاح خوشحال کننده طرح های پتروشیمی در کشور بودیم و طرح های افتتاح شده پتروشیمی دراین دولت به عدد ۱۰ رسید که تا پایان دولت به ۱۷ طرح بزرگ پتروشیمی خواهد رسید.
رئیس جمهور افزود: در آغاز فعالیت دولت یازدهم تولید پتروشیمی کشور ۵۶ میلیون تن بود که تا پایان دولت دوازدهم به ۱۰۰میلیون تن افزایش خواهد یافت و ارزش محصولات پتروشیمی از سال ۹۲، ۱۱ میلیارد دلار بود که تا پایان این دولت این رقم به ۲۵ میلیارد دلار خواهد رسید که این افتخار برای حسن روحانی و این دولت نیست و یک افتخار ملی و برای همه مردم و کشور است که نباید از بیان آن دریغ کنیم.
روحانی افزود: فردا در سی و نهمین هفته افتتاح طرح های ملی، طرح های مهمی در حوزه آب و برق از جمله یک سد بزرگ که سالانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب را به دریاچه ارومیه می رساند، افتتاح خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه فردا چهل و ششمین سد ملی کشور در این دولت افتتاح می شود، گفت: تا پایان این دولت، تعداد سدهای افتتاح شده به عدد ۵۷ خواهد رسید و این درحالی است که کل سدهای ساخته شده بعد از انقلاب تا سال ۹۲، ۱۲۵ سد بوده یعنی ۵۰ درصد سدهای ساخته شده در کشور در این دولت بوده که البته افتخار آن برای جوانان، مهندسان و متخصصین است که برای توسعه و پیشرفت کشور تلاش می کنند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پایان سال میلادی، گفت: فردا آخرین روز سال میلادی و روز جمعه نخستین روز سال ۲۰۲۱ است. امیدواریم همه کسانی که آغاز سالشان در این روزها خواهد بود و کسانی که مرتبط با حضرت عیسی مسیح بوده و از جمله ما مسلمانان که معتقد به رسالت و نبوت آن پیامبر عظیمالشان هستند، همه بتوانند از راه و شیوه آن بزرگوار بهره بگیرند.
روحانی با تاکید بر اینکه سال میلادی ۲۰۲۰، سال سختی برای همه کشورهای جهان بود، افزود: کشورهای جهان از آغاز این سال و حتی پایان سال ۲۰۱۹، گرفتار ویروسی شدند که در یک قرن گذشته بینظیر بود. فرهنگ، آموزش، روابط اقتصادی جامعه و... دچار مشکل شد. همه کشورهای دنیا از نظر اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و سلامت جامعه دارای مشکلات بزرگی هستند.
وی با بیان اینکه با آنکه ۱۰ ماه از این مسئله گذشته و وارد ماه یازدهم شدیم، گفت: باید تلاش شود از این مشکل فاصله گرفت. مشخص نیست در چه شرایطی بگوییم مشکل کرونا پایان یافته است.
رئیسجمهور اظهار داشت: در عین حال خوشحالیم کادر درمان و مردم و همه نیروها، بسیج و سپاه و... با همه توان و امکانات وارد صحنه شدند. از آنها و وزارت بهداشت تشکر میکنیم.
«خبرگزاری مهر»
∎
نظر شما