به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در میان تعطیلات نوروز و دید و بازدیدها و خوش ایامی بهار بود که اتفاقی شوم روزها را برای همیشه بر عدهای از هموطنانمان تلخ کرد، آن هم نه در کشور خودمان بلکه در کشوری همسایه و آن هم نه برای هر مسافری ، بلکه برای زائران خانه خدا...
این حکایت تلخ از آن جا شروع شد که در هنگام بازگشت زائران خانه خدا از حج، و در فرودگاه جده دو پسر نوجوان ایرانی را برای بازجویی به اتاقی دیگر فراخواندند. هنگامی که یکی از این دو نوجوان از اتاق بازجویی برگشت، هم کاروانیان متوجه ماجرا شدند.
پلیس جده و کنسولگری ایران به سرعت خود را به فرودگاه رساندند و ضمن عذرخواهی از زائران، این اقدام شنیع ماموران سعودی را پیگیری کردند.
این خبر شاید در میان تعطیلات مسکوت ماند اما با شروع سال کاری، تلنگرها و خبرها پیچیده شد تا جایی که موضوع در صحن مجلس شورای اسلامی مطرح شد.
در این مدت که هر روزش برای خانواده نوجوانان آسیب دیده به اندازه هزار سال میگذرد، عدهای از مسئولان خبر مربوط را تکذیب کرده و عدهای دیگر بر روی آن صحه گذاشتند.تا اینکه وزارت امور خارجه رسما این اقدام و اتفاق را تایید کرد. شنیده ها حاکی از آن است که 40 نفر از نمایندگان مجلس نیز به رییس جمهوری نامه نوشتند و خواستار پیگیری این موضوع شدند.
در این خصوص با یکی از شاهدان ماجرا، «دکتر طباطبایی»، پزشک کاروان مربوط صحبت کردیم که وی ضمن تایید موضوع، ماجرا را اینگونه روایت کرد:
متاسفانه در آن لحظه هیچ کس نمی توانست کاری انجام دهد هر کس درگیر بازرسیها بود و کاروانهای دیگر نیز در فرودگاه بودند. در این جا مدیر کاروان جسارت خوبی از خود نشان داد. هیچ کس تا دو ساعت سوار هواپیما نشد تا اینکه معاون رییس پلیس جده به فرودگاه آمد و به طبق گفته مترجم به خاطر تاخیر به وجودآمده عذرخواهی کرد نه به خاطر این عمل بی شرمانه!
کنسولگری ایران در جده نیز به ما گفت، که عزیزان (یعنی پلیس جده) تشریف آوردند و بابت تاخیر به وجود آمده از شما عذر خواهی کنند....
این در حالی است که هیچ گاه پلیس عربستان به خاطر تاخیرها از ما عذرخواهی نکرده است...
پس از این اتفاق، با چند تن از نمایندگان مجلس در همان زمان تماس گرفتیم که خوشبختانه قضیه را پیگیری کردند.ولی متاسفانه دولتی ها چیزی از آن مطرح نکردند. وقتی که به ایران بازگشتیم این اقدام شنیع را در شبکه های اجتماعی و گروه های مختلف مطرح کردیم.
این قضیه ادامه داشت تا اینکه مجلس در روز یکشنبه شروع به کار کرد و نماینده مردم قم ، که با او در تماس بودیم این موضوع را در مجلس مطرح کرد.
علت تاخیر در اطلاع رسانی و پیگیری سریع این جریان، تعطیلی مجلس بود. برخی خبرگزاری ها نیز به آن نپرداختند چرا که شاید بیشتر جناحی فکر میکردند تا ملی.
من اطلاع دقیقی از وضعیت خانوادههای آسیب دیده ندارم اما هنگام بازگشت این دو نوجوان در هواپیما جلوی من نشسته بودند و بسیار پریشان و رنگ پریده بودند . خانواده هاشان نیز خون گریه میکردند.
وی افزود: یک روز صدور ویزا از سوی عربستان منتفی می شود و درست چند روز پس از حل این مشکل که با رایزنی های مختلف حاصل شده بود، اقدام بیشرمانه ماموران سعودی نفرت و خشمی را در دل مردم ایجاد می کند.
آنچه که تا امروز مشخص شد حاکی از آن است که وزارت امور خارجه ضمن تایید این موضوع در حال پیگیری است. سازمان حج و زیارت نیز پس از گذشت چند روز صرفا به صدور یک بیانیه مبهم، اقدام کرده است. حال باید دید این موضوع که برای مردم و حیثیت ملی بسیار قابل اهمیت است جایی که وارد صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران میشود و شاکری نماینده مردم در شورا میگوید که اگر جای رییس سازمان حج بودم استعفا می دادم؛ چگونه پیگیری خواهد شد؟ و مسئولان حج و زیارت در رابطه با این موضوع چگونه وارد میشوند و آیا بروز چنین مشکلاتی به کاهش اعتماد زوار ایرانی برای سفر به عربستان منجر میشود یا خیر؟