شناسهٔ خبر: 43991938 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

حافظ منافع کانادا به وزارت خارجه ایران فراخوانده شد

سفیر ایتالیا به عنوان حافظ منافع کانادا به وزارت خارجه فراخوانده و مراتب اعتراض به رفتار‌های ضدحقوق بشری دولت کانادا و ریاکاری آن‌ها در ارتباط با رعایت حقوق شهروندی و کنسولی اتباع ایرانی مقیم این کشور به وی ابلاغ شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سفیر ایتالیا در تهران به عنوان حافظ منافع کانادا امروز (سه‌شنبه) از سوی مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه فراخوانده شد و مراتب اعتراض کشورمان به رفتار‌های ضدحقوق بشری دولت کانادا و ریاکاری آن‌ها در ارتباط با رعایت حقوق شهروندی و کنسولی اتباع ایرانی مقیم این کشور به وی ابلاغ شد.

در این دیدار با اشاره به محروم بودن بیش از ۴۰۰ هزار ایرانی مقیم کانادا از دریافت خدمات کنسولی طی چند سال گذشته و به دنبال قطع روابط دو کشور و ضرورت تضمین برخورداری آن‌ها از حقوق شهروندی و دریافت تسهیلات کنسولی، ادامه بی توجهی دولت کانادا به درخواست‌های ارائه شده برای ایجاد دفتر کنسولی یا دفتر حفاظت منافع و فرار از این مسئولیت انسانی، امری غیرقابل قبول و مغایر با ادعا‌های حقوق بشری این کشور عنوان شد.

همچنین در اعتراض به دیگر اقدامات دولت کانادا، به حافظ منافع این کشور در تهران تاکید شد: دولت کانادا از سوی دیگر با تبدیل کردن این کشور به بهشت امن مفسدان اقتصادی و مجرمان مالی دنیا، همچنان از زیر بار مسئولیت تعقیب و دستگیری و استرداد مجرمانی نظیر محمودرضا خاوری که به دلیل اختلاس ۲.۶ میلیارد دلاری در این کشور و همانند شهروندان عادی به سر می‌برد، شانه خالی می‌کند، این در حالی است که خاوری در لیست هشدار قرمز اینترپل قرار دارد و دولت کانادا موظف به همکاری با اینترپل به منظور بررسی موضوع و استرداد نامبرده است.

در ادامه نیز این پیام به حافظ منافع کانادا ابلاغ شد که این‌ها تنها دو نمونه از اقدامات ضدحقوق بشری دولت کاناداست و ادامه برخورد‌های سیاسی و ابزاری این کشور، صلاحیت آن را در جایگاه مدعی دفاع از حقوق بشر برای نقد وضعیت حقوق بشر سایر کشورها، زیر سوال می‌برد.

به گزارش فارس، هفدهم شهریور ماه ۱۳۹۱ دولت کانادا اعلام کرد که سفارتش در تهران را تعطیل و روابط با جمهوری اسلامی ایران را تعلیق کرده و فرصت پنج روزه‌ای به دیپلمات‌های ایرانی داد تا خاک این کشور را ترک کنند. از آن زمان تاکنون مناسبات دیپلماتیک دو‌کشور قطع است و مشکلات زیادی برای ایرانیان مقیم این کشور در زمینه دریافت تسهیلات کنسولی به وجود آمده است.

علیرغم چند دور رایزنی در سطح وزرای خارجه و مذاکرات کارشناسی، ولی دولت اتاوا به درخواست‌ها برای فراهم کردن تسهیلات به منظور ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم این کشور و یا تعیین حافظ منافع مقیم وقعی ننهاده است.

نظر شما