شناسهٔ خبر: 39144188 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سپید | لینک خبر

رئیس کمیته مستند سازی مقابله با کرونا:

تجارب کرونایی ایران در اختیار سایر کشورها قرار می‌گیرد

صاحب‌خبر -

به گزارش سپیدآنلاین به نقل از مهر، محمد آسایی مشاور وزیر بهداشت در امور بهداشتی پیش از ظهر پنجشنبه در ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران، اظهار کرد: در همان اوایلی که بیماری در کشور ما تشخیص داده شد، ما موارد ایمنی را در مرزها، چه هوایی و چه زمینی به کار گرفتیم. قرنطینه‌هایی در دو طرف مرزها به ویژه مرز پاکستان و افغانستان ایجاد کردیم و شروع به غربالگری کردیم.
وی افزود: وزارت بهداشت همکاری‌های بسیار نزدیکی با وزارت خارجه و به ویژه سفارتخانه‌های مستقر در تهران داشت، تا به امروز ۳ جلسه با سفارتخانه‌ها داشته ایم و بیمارستان‌هایی را برای مراجعه اتباع خارجی مشخص کردیم که این کار دلنگرانی های اتباع خارجی را کم کرد. رئیس کمیته مستند سازی مقابله با کرونا گفت: از تجارب سایر کشورها بهره مند شدیم و با چین و سازمان جهانی بهداشت ارتباط برقرار کردیم و مقالات را جمع آوری کردیم و در یک سایت تلگرامی در اختیار همه اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها قرار گرفت تا بتوانیم راه‌های جدیدی برای مقابله با این بیماری داشته باشیم.
آسایی ادامه داد: با توجه به اینکه این ویروس حدود ۲ ماه است در ایران شیوع پیدا کرده ما توانسته ایم تجارب بسیاری را به دست بیاوریم که به زودی به زبان انگلیسی ترجمه و در اختیار سایر کشورها قرار می‌گیرد. وی گفت: طرح هر خانه یک پایگاه سلامت قرار بود در اواسط اسفند اجرا شود که به دلیل بیماری کرونا به تعویق افتاد البته به صورت آزمایشی در ۳ شهرستان این طرح انجام شد که امیدواریم بتوانیم زودتر این طرح را اجرایی کنیم.
رئیس کمیته مستند سازی مقابله با کرونا در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا آماری از ابتلای کادر درمانی در کشورهای دیگر هم دارید یا خیر، بیان کرد: محافظت از نیروی انسانی (کادر درمانی) و ارتقای علمی آنها یکی از موارد بسیار مهم برای وزارت بهداشت بوده است، چون که میزان محافظت از کادر درمانی در بیمارستان‌های هر کشور متفاوت است. در مرگ و میر نیروی انسانی هر کشور هم آمار مختلفی وجود دارد و تا الان آمار دقیقی از فوتی‌های کادر درمانی در هیچ کشوری منتشر نشده است، ما در هفته‌های اول وسایل پیشگیری مناسبی نداشتیم ولی الان در شرایط خوبی هستیم. آسایی خاطرنشان کرد: شیفت بندی مناسب می‌تواند کمک بسیاری برای حفاظت از جان کادر درمانی داشته باشد.
وی ادامه داد: از اینکه اعلام می‌شود ۵۰ نفر از افغانستانی‌ها در ایران فوت کردند اطلاع ندارم، اگر چنین موضوعی بود حتماً مسئولان وزارت بهداشت از این آمار اطلاعی داشتند. آسایی گفت: اینکه چرا کشورهای اروپایی از مراقبت‌های بهداشتی استفاده نکردند شاید به این دلیل بود که سرعت شیوع بالا بود و آنها غافلگیر شدند، شما به هیچ عنوان نمی‌توانید سیستم مراقبت‌های اولیه ایران را با ایتالیا مقایسه کنید چراکه جمهوری اسلامی ایران مراقبت‌های اولیه خیلی خیلی بهتری نسبت به سایر کشورها دارد.
به گفته رئیس کمیته مستند سازی مقابله با کرونا، در زنجان حدود ۲۰ درصد از اطرافیان بیمار که اطلاعی از ابتلای خود نداشتند با طرح‌های غربالگری شناسایی و مورد درمان قرار گرفتند. وی ادامه داد: در مرز میرجاوه از ۲۶ مورد آزمایشی که از افغانستانی‌ها گرفتند، تست ۴ مورد آنها کرونا مثبت بوده است، البته از ۱۹ مورد پاکستانی که از همین مرز وارد ایران شدند تست گرفته شد که تست هیچکدام از آنها مثبت نبود.
به گفته رئیس کمیته مستند سازی مقابله با کرونا، ۸ نفر از مهاجرین افغانستانی که در اردوگاه الغدیر بودند نتیجه تست کرونا آنها مثبت اعلام شده است. آسایی افزود: وزارت بهداشت تجربیات کشورهای مختلف را درباره اقدامات موثر در کاهش شیوع بیماری یا درمان سریع بیماری به رشته تحریر در می‌آورد و تجربیات این کشورها توسط متخصصان جمع آوری می‌شود، مسئله‌ای که در چین حائز اهمیت بود کشف سریع بیماری، گزارش دهی سریع، ایزوله کردن سریع و درمان فوری در رئوس برنامه اجرایی این کشور قرار گرفت.
وی ادامه داد: حمایت از سیستم اجرایی چین به صورت هماهنگ و هم‌دوش با ارائه خدمات درمانی بسیار موثر بود، طب سنتی را طب مدرن هماهنگ کرد در مورد انسانی نیز به سرعت ۴۲ هزار کادر پزشکی در ووهان مستقر شدند و درمان رایگان را برای بیماران اتخاذ کرد. به گفته مشاور وزیر بهداشت، ۹ هزار تخت بیمارستانی برای درمان بیماران در ووهان چین در نظر گرفته شد و برنامه ردیابی بیماران را اجرایی کرد و افراد بستری در بیمارستان را پیگیری می‌کردند که ببینند این افراد به کجا سفر داشته و تحقیقات اپیدمیولوژیک را در ۸ روز اجرایی کرد و چین توانست در ۱۶ روز کیت‌ها را تولید انبود کرد.
وی افزود: کره جنوبی توجه کافی به سیستم مراقبت اولیه بهداشتی داشت و به آن تکیه کرد آن هم با غربالگری سریع و با بهره‌گیری از ارتباط سریع مراقبت بهداشتی و انجام تست‌های گسترده. بیماران در کره جنوبی گروه‌بندی می‌شدند، بیمارانی مسن و بیماران دارای بیماری زمینه‌ای در مواقعی به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی و دستگاه‌های کمک تنفسی در اولویت درمان قرار نگرفتند موضوعی که از لحاظ انسانی پذیرش آن برای ما و پزشکان ما دشوار است.
رئیس کمیته مستند سازی مقابله با کرونا افزود: شفافیت در ارائه اخبار و عدالت در دسترسی همگان به تست رعایت می‌شد، بر اساس آخرین گزارش‌ها در کشور سنگاپور دو مورد مرگ، ۶۷۰ مور مثبت، ۷۰ درصد بهبودی بیماران گزارش شده است. در این کشور ۹۰۰ مرکز بهداشتی و درمانی تشکیل شد تا به بیماران خدمات ارائه دهند.
آسایی افزود: نرم افزار موبایلی در سنگاپور ایجاد شد که وقتی بیماران از بیمارستان مرخص می‌شدند از طریق این برنامه وضعیت سلامت خود را به مسئول بهداشت منطقه گزارش می‌دادند و اگر این اتفاق نمی‌افتاد با بیمار برخورد صورت می‌گرفت، مدیریت بیمارستان‌های خصوصی در سنگاپور مورد توجه ویژه قرار گرفت و قطعاً هماهنگی خوبی بین بخش خصوصی و دولتی برای مقابله با بیماری انجام شد.
وی ادامه داد: امروز در اجلاس مشترک وزرای بهداشت کشورهای حوزه منطقه مدیترانه شرقی اعلام می‌کنیم که کشورهای حوزه منطقه مدیترانه شرقی باید اطلاع رسانی در مورد این بیماری از نظر تعداد مبتلایان و مرگ و میر را به صورت شفاف اعلام کنند.

برچسب‌ها:

نظر شما