شناسهٔ خبر: 34436084 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

بااشاره به راهبرد وزارت اطلاعات مطرح شد؛

جاسوسان به خیال خودشان نفوذی امن داشتند، ولی شناسایی شدند

عضو اندیشکده اسرا بااشاره به دستگیری هفده جاسوس گفت: خوشبختانه اتفاقاتی که افتاده و ما امروز نتایج آن را می‌بینیم مایه حیرت دشمن شده که ما ارتباطات امن نفوذی‌ها را نیز شناسایی کردیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (بررسی نفوذ وزارت اطلاعات ایران به سیستم امن آمریکایی‌ها) با حضور دکتر آرش پاک‌اندیش، عضو هیئت علمی دانشگاه و عضو اندیشکده اسرا و کارشناس حوزه امنیت روانه آنتن شبکه رادیوگفت‌وگو شد.

آرش پاک‌اندیش در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو اظهار کرد: حداقل مجاهدت‌های خاموش در حوزه میدانی و اطلاعاتی کار خودش را می‌کند. اما کسانی که به عنوان مدیران اقتصادی و فرهنگی ایفای نقش می‌کنند، مردم قضاوت کنند که به چه میزان سعی در دوری از نفوذ دارند و با رویکرد خود توانستند خلاف جهت نفوذ وارد عمل شوند. بار‌ها مقام معظم رهبری فرمودند: یکی از ابزار نفوذ مستقیم از طریق مذاکره با آمریکاست. آن کسانی که مدام مذاکره با آمریکا را تئوریزه کردند، مذاکره در یک بحث خاص موضوعی همه بر آن اجماع داشتند.

وی افزود: اما این‌که حالا یک نهضتی راه افتاده و باز هم نظریه تولید می‌کنند در رسانه‌های خودشان و رسانه‌های برون مرزی و داخلی که من به آن‌ها لقب نوکران بی‌مزد و مواجب در داخل دادم، اگرچه بعضی‌ها با مزد و مواجب هستند، آن‌ها که بی‌مزد و مواجبند که دیگر خیلی بدبخت هستند، دایم در بوق مذاکره می‌دمند. مذاکره ابزاری در دست امریکایی‌ها برای نفوذ است و طی این چهل سال مردم با مقاومت و جان فشانی در مقابل نظام سلطه ضرباتی وارد آوردند و لذا جریان امریکایی-صهیونیستی به دنبال انتقام از مردم با ایجاد نارضایتی داخلی است. بحث حمله نظامی کاملا منتفی است، اما سال هاست که موضوع جنگ نرم مطرح است و با هوشیاری جامعه اطلاعاتی کشور دستاورد‌های بی نظیری در زمینه انهدام و خنثی سازی شبکه‌های جاسوسی انجام گرفته است.

عضو اندیشکده اسرا ادامه داد: ما در برابر جنگ نرم برای اینکه کشور کمتر آسیب ببیند و به آن حد آخر نرسیم که همیشه بخواهیم تهاجم بکنیم، همیشه می‌گویند پیشگیری بهتر از درمان است، اکنون ما مدام در حال درمان هستیم و به این شکل انرژی کشور صرف می‌شود. بالاخره بودجه و نیروی انسانی نیاز است، بهترین فرزندان این کشور در این زمینه در حال جانفشانی هستند، حال طیفی از آن‌ها برون مرزی به عنوان مدافعین حرم بودند، از آن طرف افرادی هم هستند که آن‌ها مظلوم‌ترین افرادند، بدون نام و نشان خدمت می‌کنند؛ لذا در اینجا باید فکری به حال گلوگاه مذاکره با آمریکا شود.

آرش پاک‌اندیش گفت: کسانی که مدام مذاکره با آمریکا را تئوریزه می‌کنند، در همین دستگیری‌های اخیر، همین هفده نفر را می‌بینیم در حالی در عقبه آن‌ها یک شبکه گسترده است. از فروش اطلاعات سایبری، اقتصادی، هسته‌ای و همه این‌ها که می‌تواند با زندگی مردم مستقیم و غیرمستقیم در ارتباط باشد. در واقع این مونوپل را کدام بستر برای حضور راحت این قبیل افراد فراهم می‌آورد؟ لذا باید آن مونوپل و کریدور بسته شود. در این میان سفر‌های که باز است، باید جمع شود. برخی از آن‌ها در پوشش دانشگاهی، بعضی در کسوت رسانه‌ای با تقسیم کار وارد میدان شدند و با برگزاری کنفرانس‌های به ظاهر علمی کریدوری برای عوامل نفوذی فراهم می‌کنند. تحت عنوان این‌که می‌خواهیم به شما کمک کنیم تا تبادل علمی اتفاق بیفتد.

وی افزود: این سخنان، حرف‌های خیلی خوبی است، اما وظیفه رسانه آگاه و مستقل روشنگری است. به اعتقاد من رسانه‌ها در این حوزه کم‌کاری کردند. تنها وجه سیاسی مذاکرات را پررنگ کردند، در حالی ما اکنون در دانشگاه حضور داریم و بچه‌هایی که متولدین دهه ۷۰ هستند، بچه‌های ۱۹ و ۲۰ سال که از مدارس به دانشگاه می‌آیند، مساله و تلقی‌شان چیز‌های دیگری است. حال باید پرسید رسانه‌ی مسئول، چه کمکی در تبیین و روشنگری انجام داده‌است؟ اما رویکرد حرفه‌ای وزارت اطلاعات جمهوری‌اسلامی در دو موضوع است، نخست موضوع اشراف اطلاعاتی بر جاسوسان داخل کشور و دوم ضربه به شبکه جاسوسی.

عضو اندیشکده اسرا در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو بیان کرد: در واقع آنچه که وزارت اطلاعات در همکاری با سایر دستگاه‌های اطلاعاتی کشور در داخل مدیریت می‌کند که نمونه بارز آن با همین دستگیری‌های اخیر که با آن موضوع مرتبط است، سی.‌ای.‌ای در دو بخش از بستر اینترنت علیه کشور‌ها استفاده کرد، در دو حوزه حملات سایبری و ارتباط امن. ما در این دو حوزه آسیب‌پذیر هستیم، خوشبختانه اتفاقاتی که افتاده و ما امروز نتایج آن را می‌بینیم مایه حیرت آن‌ها شده است که ما ارتباطات امن نفوذی‌ها را نیز شناسایی کردیم.

نظر شما