شناسهٔ خبر: 33104180 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مثلث | لینک خبر

مثلث آنلاین مباحثات پیرامون افزایش اختیارات رئیس‌جمهور را بررسی می‌کند؛

جنجال جدید؛ آیا روحانی به خواسته خود می‌رسد؟

رئیس جمهور اخیرا در شرایط جنگ اقتصادی خواستار افزایش اختیاراتش شد که این خواسته او با واکنش‌های سیاسیون کشور مواجه شد.

صاحب‌خبر -

رئیس جمهور اخیرا در شرایط جنگ اقتصادی خواستار افزایش اختیاراتش شد که این خواسته او با واکنش‌های سیاسیون کشور مواجه شد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

حسن روحانی او تاکید دارد در شرایط فعلی که مبادلات بانکی و نفتی ایران هم زیر تیغ تحریم های آمریکا رفته است ضرورت دارد مانند دوران جنگ که شورای جنگ تشکیل شده بود ، امروز هم دولت اختیاراتی مشابه آن زمان داشته باشد.

این اظهارات روحانی اما با واکنش هایی مثبت و منفی در فضای سیاسی و رسانه‌ای همراه شد و حتی سخنگوی شورای نگهبان هم در توئیتی نظر خود را مطرح کرد.

موافقان وضعیت فعلی کشور را سخت تر از دوران جنگ دانسته و خواستار تفویض اختیارات ویژه به دولت و شخص رییس جمهور هستند.

محمدرضا خباز، استاندار سابق دولت روحانی و عضو حزب اعتماد ملی معتقد است «شرایط فعلی بدتر از دوران جنگ است و باید شورای پشتیبانی جنگ اقتصادی تشکیل شود».

مصطفی هاشمی‌طبا نیز که خود وزیر صنایع دولت دوران جنگ بوده است، شرایط فعلی را متفاوت و سخت تر از آن دوران می داند و تاکید دارد «اختیارات رییس جمهور متناسب با توقعات نیست».

اما در مقابل این دیدگاه احساسی موافقان که برآمده از اوضاع مقطعی کشور است، مخالفان استدلال های منطقی مطرح می کنند.

غلامرضا ظریفیان فعال اصلاح طلب گفت: تصور رئیس‌جمهور این است که اگر اختیارات ویژه‌ای داشته باشد، می‌‌تواند کشور را بهتر اداره کند اما او باید توجه داشته باشد که وقتی درخواست اختیارات ویژه‌ای می‌کند باید مسئولیت کامل آن را نیز برعهده بگیرد و و انتظارات جامعه را برآورده کند.

همچنین محمدجواد عامری دبیرکل جمعیت‌ ایثارگران انقلاب اسلامی با اشاره به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور که خواستار اختیارات ویژه برای اداره امور کشور شده است، گفت: آقای روحانی در اوایل تصدی سمت ریاست‌جمهوری خود بارها اعلام کرده بود که با همین اختیاراتی که رئیس‌جمهور دارد امکان مرتفع کردن مشکلات کشور وجود دارد.

وی افزود: آقای روحانی در همان سال 92 زمانی که اولین نشست خبری رسمی به‌عنوان رئیس‌جمهور دولت یازدهم را برگزار کرد، به‌صراحت گفت که با توجه به مسئولیت‌هایی که در این نزدیک 4 دهه داشته و همچنین با توجه به آشنایی کامل با قوانین کشور، معتقد است که با همین قوانین کنونی بسیاری از مشکلات کشور قابل حل است.

دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی تأکید کرد: قرار نیست به‌خاطر آنکه یک نفر می‌خواهد کاری را انجام دهد، تمامی اختیارات کشور از جمله اختیارات سه قوه و همچنین رهبری را در اختیار او گذاشت، چراکه در این صورت نه‌تنها مشکلات حل نخواهد شد بلکه زمینه ایجاد دیکتاتوری در کشور فراهم می‌شود و با روح قانون اساسی کشور تناقض فاحشی دارد.

عامری با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از اظهاراتی که آقای روحانی در سال 92 بیان می‌کرد با سخنان امروز او کاملاً متناقض است، خاطرنشان کرد:‌ در ابتدای دولت یازدهم بسیاری از دلسوزان به آقای روحانی توصیه کردند که راهی که دولت برای حل مشکلات کشور انتخاب کرده راهی نیست که به سرانجام مطلوب ختم شود ولی متأسفانه اصرار ایشان به حل مشکلات کشور با مذاکره با کدخدایی و بی‌توجهی به توان داخلی و ظرفیت‌ کشورهای همسایه در تجارت خارجی، موجب شد با شرایط اقتصادی کشور  به‌سمتی حرکت کنیم که امروز ایشان عامل مشکلات کشور را عدم اختیارات کافی رئیس جمهور برای اداره کشور معرفی کند.

این فعال سیاسی در پایان تصریح کرد: بهترین راهکار دولت و شخص رئیس‌جمهور برای اداره بهتر کشور این است که رویه‌ها و سیاست‌های غلط سالهای اخیر را اصلاح‌ کنند، اگر آقای روحانی امروز به‌فکر توجیه اشتباهات گذشته خود باشد، در این دو سال باقی‌مانده نیز قادر نخواهد بود اوضاع اقتصادی کشور را ساماندهی کند ولی اگر به توصیه‌های رهبر انقلاب و همچنین کارشناسان دلسوز اقتصادی توجه کند، قطعاً با همین اختیاراتی که در دست دارد، توان مدیریت کشور را خواهد داشت.

شاید تندترین واکنش به صحبت های روحانی را اسدالله بادامچیان و آیت الله علم الهدی از خود نشان دادند.

بادامچیان گفت: اختیارات رئیس‌جمهور اصلاً اختیارات کم نیست و رئیس‌جمهور از ابعاد مختلف فردی قوی و دارای اختیار است. رویه رهبر انقلاب همواره اینطور بوده که دست دولت را باز گذاشته‌اند و می‌بینید که مقام معظم رهبری در امور دولت دخالتی نمی‌کنند. مشکلات دولت روحانی ناشی از اختیارات کم نیست اگر معنای اختیار، جدایی از رهبری است این خلاف قانون اساسی و سوگندی است که رئیس‌جمهور مطرح کرده است. اگر کسی فکر کند جدا از ولایت فقیه می‌تواند کار کند معلوم است که نمی تواند.

علم الهدی نیز در خطبه های نمازجمعه دیروز اعلام کرد «نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: آنهایی که اختیار ویژه می‌خواستند بعد چند ماه سفیدآب و سرخاب کرده از مملکت فرار کردند و سر بر دامن استکبار گذاشتند. این مردم بودند که پیروز شدند و با امام جنگ را با عزت تمام کردند و آمریکا بعد سی سال جرأت نزدیک شدن به ما را ندارد.»

نظر شما