شناسهٔ خبر: 29876520 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

عابدینی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سیاست یک‌بام و دوهوای نهادهای بین‌المللی/ فرانسه و انگلیس به‌فکر حل بحرانهای داخلی خود باشند

یک کارشناس مسائل رسانه گفت: فرانسه و انگلیس به جای اینکه در مقطع حساس کنونی در امور داخلی کشور‌ها دخالت کنند بحران‌هایی مثل برگزیت در انگلیس و ناآرامی‌های فرانسه را حل و فصل کنند.

صاحب‌خبر -

حسن عابدینی، کارشناس مسائل رسانه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص برگزاری نشست شورای امنیت با محوریت ایران در روز دوشنبه پیش رو گفت: شورای امنیت سازمان ملل مثل سایر نهاد‌های بین المللی این روز‌ها به عنوان ابزاری در دست قدرت‌های بزرگ است که در چارچوب منافع آن‌ها به کار می‌آید.

وی با اشاره به برخورد دوگانه شورای امنیت سازمان ملل در قبال رویداد‌های مختلف گفت: این عکس العمل موضوع تازه‌ای نیست در یک جا شاهد آن هستیم که منتقدی معتدل در کنسولگری عربستان در ترکیه قطعه قطعه می‌شود و در اسید حل می‌شود و این اتفاق وحشتناک نه تنها واکنش قدرت‌های بزرگ را به دنبال ندارد بلکه آن را توجیه نیز می‌کنند.

عابدینی افزود: یا در جای دیگر عربستان چهار سال در یمن به جنگ افروزی می‌پردازد و سلاح‌های مورد نیاز در این میدان آتش توسط انگلیس، فرانسه و آلمان تامین می‌شود و این اقدامات هیچ واکنشی را در عرصه محکومیت‌های جهانی به دنبال ندارد.

این کارشناس مسائل رسانه با اشاره به موج گسترده اعتراضات در فرانسه گفت: شاهد دیگر برخورد دوگانه نهاد‌های بین المللی با وقایع جهان شرایط این روز‌های فرانسه است که در برابر این اعتراضات گسترده که سه الی چهار نفر کشته، صد‌ها هزار نفر بازداشت شده و هزاران نفر مجروح به دنبال داشت هیچ محکومیتی در دادگاه‌های جهانی برای دولت فرانسه اتفاق نمی‌افتد، اما در قبال سایر کشور‌ها و موضوعات مشابه موجی از محکومیت به دنبال خواهد داشت.

وی ادامه داد: به عنوان مثال زمانی که یک تروریست در کشور ما عملیات تروریستی انجام می‌دهد و با خودروی خود نیرو‌های امنیتی را در وسط تهران به شهادت می‌رساند همین کشور‌های غربی فریاد حمایت از او و زیر سوال رفتن حقوق بشر در ایران را سر می‌دهند.

عابدینی تصریح کرد: همین رفتار‌های دوگانه نشان می‌دهد سیاست‌های توسعه طلبانه غرب سیاست‌های یک بام و دو هواست و در این زمینه روند غیرقابل پیش بینی شکل گرفته است. به این ترتیب که پرونده جمهوری اسلامی به شورای امنیت سازمان ملل معرفی می‌شود با این عنوان که ایران قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده درحالی که این همان قطعنامه‌ای است که آمریکا به عنوان عضو دائم شورای امنیت از آن خارج شده است و سازمان ملل و نهاد‌های مربوطه در قبال این اقدام سکوت کرده اند.

این کارشناس مسائل رسانه افزود: آن‌ها معتقدند ایران با آزمایش موشک‌های خود به نقض قطعنامه دامن زده است در صورتی که همه مطلع اند در قطعنامه ۲۲۳۱ اشاره‌ای به آزمایش موشک‌های ایران نشده و حتی گفته شده اگر موشک‌هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای در ایران وجود داشته باشد تنها توصیه شده که جمهوری اسلامی از آن‌ها استفاده نکند این در حالی است که جمهوری اسلامی مطابق فتوای مراجع عظام هیچ گاه چنین اقدامی را انجام نخواهد داد.

وی افزود: از این منظر ما معتقدیم این فشار و جنجال‌های تبلیغاتی بیش از اینکه یک موضوع حقوقی و مبتنی بر مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ باشد یک موضوع رسانه‌ای است که آمریکا و انگلیس و فرانسه دنبال می‌کنند.

عابدینی به عنوان کارشناس مسائل بین الملل به فرانسه و انگلیس توصیه کرد به جای اینکه در مقطع حساس کنونی در امور داخلی کشور‌ها دخالت کنند بحران‌هایی مثل برگزیت در انگلیس و ناآرامی‌های فرانسه را حل و فصل کنند.

نظر شما