وی ادامه داد: امروزه به لحاظ قانونی، فعالیت شرکتهای دانش بنیان در مجلس تصویب شده است و بستر لازم و ظرفیت قانونی آن برای پیگیری این مساله وجود دارد.
عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس با اشاره به اینکه کار در معاونت علمی و فناوری به سرعت آغاز شده و امروز بیش از ۶هزار شرکت دانش بنیان داریم افزود: اما واقعیت این است که تعداد این شرکت ها باید به رقم ۲۵میلیون شرکت برسد تا این پتانسیل افزایش یابد.
وی یادآور شد: اگر بتوانیم این شرکتها را هرچه سریعتر راهاندازی کنیم بخشی از مشکلات حل خواهد شد. البته برخی از این شرکتها صوری هستند که نیازمند رصد دقیق و به موقع است.
سليمي با بیان اینکه دانشگاههای ما دچار نوعی کمکاری شدهاند، اضافه کرد: امروز دانشگاههای ما به دلایل مختلف خروجی مناسبی در پارهای از موارد ندارند؛ منظور از خروجی مناسب عدم به کارگیری تولید علم و به کارگیری آن در راه تجاری سازی است.
وي یادآور شد: صنعت ما خود را بینیاز از دانشگاه میداند. صنعت راه خود را در خلاء ادامه میدهد و از طرفی دانشگاهها موضوع محور و هدفمند نیستند تا مشکلات کشور مرتفع شود.
سلیمی گفت: ارتباط صنعت با دانشگاه مستلزم این است که صنعت به سراغ دانشگاه رود و خلا ها و مشکلات را پس از شناسایی به امتیاز تبدیل کند.
وي ادامه داد: از طرفی هنگامی که صنعت حس کند که دانشگاه به فریاد او میرسد اینجاست که دست نیاز خود را به سمت او دراز می کند و به این ترتیب علاوه بر ارتقاء تولیدات در بخش های صنعتی قسمت عمدهای از مشکلات مالی دانشگاهها حل خواهد شد.
عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس عنوان کرد: متاسفانه امروز دانشگاه ها مدعی هستند که به شیوه هیات امنایی اداره می شوند اما در عمل بودجه آنها را وابسته به دولت می بینیم در حالی که باید به خودکفایی رسیده و درآمد خود را از گنجینه علمی که در دانشگاه نهفته است به دست آورند. علت این وابستگی عادت کهنه دانشگاه ها به بودجه های دولتی و عدم تحرک آن ها است. ما امروز نمی توانیم آمار درستی از عملکرد های علمی_صنعتی دانشگاه های کشور در راستای حل مشکلات موجود در طول سال ارائه دهیم و این یک نقص جدی است.
وي با اشاره به اینکه رشته های دانشگاهی ما با افت کیفیت رو به رو است ادامه داد: این مساله بسیار جدی است که ممکن است در دراز مدت برای ما مشکل آفرین باشد. همچنین وزارت علوم هنوز به درستی نتوانسته است ما را احصاء کند تا بدانیم در کدام رشته چه تعداد دانشجو نیاز داریم. در واقع ما با عدم شناسایی نیاز های کشور، فارغالتحصیلانی ناکارآمد تربیت می کنیم.
این عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس با بیان اینکه دانشگاه های ما با عدم شناخت نیازها، نتوانسته اند به سمت مهارت آموزی حرکت کنند افزود: فارغالتحصیلان ما افراد کت و شلوار بپوش آچار به دستی نیستند که بتوانند مشکلات صنعت را حل کنند و یا تشخیص درستی از ارتقاء خط تولید داشته باشند. در یک کلام باید گفت متاسفانه یک کارگر ماهر از یک تحصیل کرده دانشگاهی ما توانایی بیشتری دارد که این موضوع نشان دهنده ضعف جدی دانشگاه بوده که تغییر روند حرکتی آن ها را می طلبد.
وي درادامه به فعالیتهای مثبت موسسه دانشمند در حوزه دانش بنیان، گفت: تمامی موسسات ونهادها باید به سمت حمایت از شرکتهای دانش بنیان حرکت کنند تا از این طریق هم مشکلات جامعه را مرتفع کنند و هم خود کسب درآمد داشته باشند.فعاليت موسسه دانشمند در اين زمينه قابل تقدير است.
نظر شما