شناسهٔ خبر: 29448722 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

روسیه انتظار پیشرفت روابط با آمریکا را ندارد

مسکو - ایرنا - سخنگوی رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد: انتظار پیشرفت و جهش در روابط روسیه و آمریکا نمی رود و باید ببینیم که دیدار آتی سران دو کشور چه شرایطی را پیش روی مسکو و واشنگتن قرار می دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، «دمیتری پسکوف» یکشنبه شب در برنامه ای سیاسی به نام «مسکو، کرملین و پوتین» در شبکه تلویزیونی روسیه1 گفت: امیدوارم سخنان ولادیمیر پوتین با مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا به دونالد ترامپ منتقل شود.
رئیس جمهوری روسیه روز پنجشنبه هفته گذشته در حاشیه اجلاس سران آ.سه.آن در سنگاپور با مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا سرپایی گفت وگو کرد؛ در ادامه این گفت وگوی چند دقیقه ای، جان بولتون مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا نیز به آنان اضافه شد.

** جزایر کوریل
سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در ادامه به موضوع مورد اختلاف این کشور با ژاپن از جنگ جهانی دوم تا امروز اشاره و بار دیگر تکرار کرد که هیچ گونه معامله ای درباره جزایر کوریل جنوبی با ژاپن صورت نمی گیرد و مسکو این جزایر را به ژاپن نمی دهد.
وی با بیان اینکه در روزهای اخیر بحث های گسترده ای درباره امکان واگذاری جزایر کوریل جنوبی به ژاپن بر سر زبان ها افتاد، اظهار کرد: موارد مطرح شده شایعه است و امکان ندارد روسیه چنین کاری انجام دهد.
پسکوف خاطرنشان کرد: رئیس جمهوری روسیه و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن بیانیه سال 1956 شوروی و ژاپن را مبنای گفت وگوی خود در این باره قرار خواهند داد؛ در این باره نیاز به توافق است اما نمی توان توافقی کرد که منافع روسیه در آن لحاظ نشود.
جزایر کوریل جنوبی شامل 'کوناشیر'، kunashir 'ایتوروپ'، iturup 'هابومای' habomai و 'شیکوتان' shikotan از یک سو به دلیل برخورداری از منابع نفت و گاز و نیز ذخایر آبزیان و از سوی دیگر واقع شدن در اقیانوس آرام دارای موقعیت راهبردی برای روسیه و ژاپن است.
روسیه حاکمیت خود را بر جزایر کوریل جنوبی قابل تردید نمی داند و بر نتایج کنفرانس یالتا، بیانیه پتسدام و برخی اسناد تعیین کننده شرایط بین المللی پس از جنگ دوم جهانی تاکید دارد.
از آغاز سال جاری میلادی تاکنون موضوع این جزایر چندین بار در دیدارهای سران و وزیران خارجه دو کشور از سوی طرف های ژاپنی مطرح شده است و ژاپنی ها خواستار بازپس دادن این جزایر و امضای پیمان صلح با روسیه شده اند که با وجود گذشت ده ها سال از جنگ جهانی دوم هنوز میان دو کشور امضا نشده است.
شبس**اروپام**391*1346***1917

منبع: ایرنا

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

برچسب‌ها:

نظر شما