شناسهٔ خبر: 28830905 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار نخبگان و استعدادهاي برتر علمي:

ضرورت استفاده از نظرات نخبگان براي تبديل اقتصاد نفتي به اقتصاد مقاومتي

صاحب‌خبر -

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري ، رهبر انقلاب اسلامي در ابتداي سخنان خود، ديدار با نخبگان جوان را اميدبخش و شادي‌آفرين خواندند و با اشاره به سخنان تعدادي از جوانان نخبه گفتند: اين مطالب عمدتاً بسيار متين و متقن و کاملاً مورد تأييد بنده بود و مسئولان محترم بايد با جديت آنها را پيگيري کنند.

تأثيرگذاري ملي و فراملي نخبگان

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به تأثيرگذاري ملي و فراملي نخبگان از زواياي مختلف افزودند: وجود دهها هزار نخبه، از يک منظر، نشانگرِ «تصوير صحيح و واقعي از کشور» و مايه خرسندي و احساس اميد است، ضمن آن که با بهره مندي از نخبگان قطعاً چارچوبهاي برنامه‌ريزي براي مسائل کشور بايد ارتقاء يابد و از ديدگاههاي آنان استفاده شود.

ايشان خاطرنشان کردند: از نظرات نخبگان جوان، فعال، دلسوز و با نشاط و پاي کار در بخش‌هاي مختلف از جمله نفت، استفاده و براي تبديل اقتصاد نفتي به اقتصاد مستقل و دانش‌پايه و اقتصاد مقاومتي، برنامه ريزي شود.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به تأثير نخبگان در «پيشرفت علمي کشور» گفتند: بهره گيري صحيح و مناسب از دانش و توانايي هاي نخبگان موجب پيشرفت علم در کشور و در نتيجه رسيدن به موضع عزت و اقتدار و کاهش آسيب پذيري ها خواهد شد.

حضرت آيت الله خامنه اي تأکيد کردند: اگر از لحاظ علمي پيشرفت کنيم، تهديد دشمنانِ تمدني و سياسي و اقتصادي ما دائمي نخواهد بود و کاهش خواهد يافت.

اهميت ايفاي نقش در شکستن مرزهاي جهانيِ دانش

ايشان يکي ديگر ازعرصه‌هاي تأثيرگذاري نخبگان کشور را «ايفاي نقش در شکستن مرزهاي جهانيِ دانش» دانستند و افزودند: در قرون اخير، سهم ما در جلو بردن مرزهاي دانش بسيار کم بوده است و بايد با استفاده از ظرفيت بالاي نخبگان جوان کشور، مرزهاي اکتشاف و دانش جهاني را توسعه دهيم.

حضرت آيت الله خامنه اي گفتند: جوانان بايد با مطالعه تاريخ، از دوران تلخ 200 ساله قبل از پيروزي انقلاب اسلامي که به دليل بي اعتنايي به استعدادها و نخبگان، کشور دچار
عقب ماندگي شد، مطلع شوند و قدر دوران کنوني را بدانند.

ايشان با تأکيد بر اينکه در دوران قاجار و پهلوي، ايران يکي از عقب مانده ترين کشورها از لحاظ دانش روز بود، افزودند: در حالي که جمعيت ايران حدود يک درصد جمعيت جهان است، سهم ما در توليد علم در دوران پهلوي، يک دهم درصد بود اما اکنون سهم ايران در توليد علم در دنيا به حدود دو درصد رسيده است که به اين حد نيز نبايد قانع بود.

رهبر انقلاب اسلامي به يک نمونه ديگر از بي اعتنايي به علم و دانش در دوران پهلوي اشاره کردند و گفتند: از زمان تأسيس دانشگاه تهران بعنوان اولين دانشگاه کشور در سال 1313 تا سال 1357 که چهل و چهار سال مي شود، تعداد دانشجويان کل کشور، 150 هزار نفر بود اما اکنون که چهل سال از پيروزي انقلاب اسلامي مي گذرد، تعداد دانشجويان کشور بيش از چهار ميليون نفر است.

حضرت آيت الله خامنه اي با تأکيد بر اينکه چنين مقايسه هايي، تفاوت دو حکومت و دو نظام را به روشني نشان مي دهد، خاطرنشان کردند: علت عمده عقب ماندگيِ علمي و اخلاقي و سياسي کشور در آن دوران تاريک، وجود حکمرانان بي کفايت، دنياطلب، وابسته و بي عرضه بود که در مقابل ملت تکبرمي فروختند و به فکر مصالح آنان نبودند اما در مقابل بيگانه تا کمر خم مي شدند.

امحاء فرهنگي و مشغول کردن نخبگان به امور ديگر

ايشان «حذف فيزيکي نخبگان» را يکي از روشهاي نظام سلطه براي خارج کردن اين گنجينه از چنگ ملتها برشمردند و با اشاره به ترور دانشمندان هسته اي کشور گفتند: علاوه بر حذف فيزيکي، «امحاء فرهنگي و يا مشغول کردن نخبگان به امور ديگر»، از ديگر روشهاي نظام سلطه براي گرفتن اين ثروت عظيم کشور است، بنابراين مسئولان و نخبگان بايد هوشيار و مراقب باشند.

مهمترين کار امروز دشمن براي اغواي افکار عمومي

ايشان «تصويرسازي غلط» را مهمترين کار امروز دشمن براي اغواي افکار عمومي جهان و ايران برشمردند و خاطرنشان کردند: نخبه جوان ما بايد در اين رويارويي سنگين، وظيفه خود را براي پيروزي و سرافرازي ايران انجام دهد. حضرت آيت الله خامنه اي در جمع بندي اين بخش از سخنانشان اين دستور کار را براي نخبگان جوان ترسيم کردند: «تلاش علمي زير پرچم عدالتخواهي، انحصارشکني، ستم ستيزي و حساسيت و رسيدگي به مسائل و مشکلات مردم».

رهبر انقلاب اسلامي همچنين در بيان چند نکته درباره بنياد نخبگان، ضمن تشکر از زحمات بنياد، کار و تلاش شبانه روزي را به مسئولان آن توصيه مؤکد کردند و افزودند:در شناسايي، جذب، هدايت، ساماندهي، شنيدن سخن نخبگان و درمان کردن دردهاي آنان شب و روز نشناسيد.

نظر شما