شناسهٔ خبر: 28317130 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

مشاوره‌های پیش از ازدواج چه کمکی به زوجین می‌کند؟

یک روانشناس گفت: هدف نهایی مشاوره پیش از ازدواج، این نیست که مراجعان در انتظار پاسخ مثبت یا منفی مشاور باشند.

صاحب‌خبر -

مازیار جلوه روانشناس و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگارحوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: با توجه به افزایش میزان طلاق، متارکه و روابط نابسامان عاطفی، یکی از ضرورت های اساسی در عصر حاضر مشاوره پیش از ازدواج است.

وی با بیان اینکه در این نوع مشاوره، طرفین یعنی دختر و پسر مورد ارزیابی بالینی و روانشناختی قرار می گیرند، افزود: زوجین در مشاوره پیش از ازدواج از لحاظ سلامت روانی بررسی می شوند و معمولا این بررسی با انجام مصاحبه توسط مشاور یا روانشناس و همچنین با اجرای آزمون های روانشناسی صورت می گیرد.

جلوه ادامه داد: انجام مشاوره پیش از ازدواج علاوه بر سنجش سلامت روانی،  موجب شفافیت تفاوت ها و شباهت های زوجین می@شود.

وی با بیان اینکه اگر تفاوت ها دیده نشوند، منجر به ایجاد اختلاف و مشکلات فراوان در طول زندگی زناشویی خواهند شد، عنوان کرد: ممکن است این  سوال مطرح شود که منظور از تفاوت ها چیست؟

این روانشناس با بیان اینکه زوجین اغلب در زمینه های فرهنگی، عقیدتی، فکری و غیره با یکدیگر تفاوت دارند، افزود: البته افراد می توانند با انجام مشاوره های پیش از ازدواج،  نحوه سازگاری و حل تفاوت ها را نیز بیاموزند.

وی با بیان اینکه چنانچه هر کدام از طرفین از نظر روحی و روانی نیازمند مداخله بالینی باشند، توصیه می شود که قبل از ازدواج به روان درمانی بپردازند، افزود: به عنوان مثال هر گونه علائمی که دال بر افسردگی، وسواس، اضطراب، پرخاشگری، اعتیاد و غیره در زوجین باشد، در زمان مشاوره مشخص می شود.

بیشتر بخوانید: مشاوره های پیش از ازدواج را جدی بگیرید/ شناخت زوجین در مشاوره های قبل از ازدواج 

جلوه ادامه داد: اهمیت مشاوره قبل از ازدواج به قدری بالاست که روانشناسان طرحواره درمانگر( طرحواره درمانگران) به بررسی طرحواره ها و باورهای ناخودآگاه افراد نیز می پردازند.

وی با بیان اینکه طرحواره ها باورهای عمیقی هستند که از زمان کودکی در ذهن ما شکل می گیرند و به واسطه آن ها خود، دیگران و دنیا را درک می کنیم، تشریح کرد: با کمی تأمل و مطالعه می توانیم نقش برجسته عوامل ذکر شده در مشاوره پیش از ازدواج و به دنبال آن تعیین کیفیت زندگی متاهلی را درک کنیم.

این روانشناس در نهایت افزود: هدف نهایی مشاوره پیش از ازدواج، این نیست که مراجعان در انتظار پاسخ مثبت و یا منفی مشاور باشند، چرا که نقش روانشناس در این جایگاه تنها کمک به ایجاد یک بینش عمیق تر نسبت به رابطه است و او می خواهد راه را برای اتخاذ مهم ترین تصمیم زندگی هموار و شفاف کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

نظر شما