شناسهٔ خبر: 26877534 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

یادداشت روز/

تصویب قانون قومیت یهود و ضرورت نابودی بیماری نژادپرستی

این مصوبه عملا برتری نژادی یهودی بر جامعه عرب فلسطین را نهادینه ساخته است. بر اساس این قانون جدید نه تنها عرب ها از حقوق خود محروم شدند که اکثریت یهودی حق تصمیم گیری درباره عرب ها را به طور کامل در انحصار خود قرار دادند.

صاحب‌خبر -

 

«حسین رویوران» کارشناس مسائل خاورمیانه در یادداشتی برای خبرگزاری قدس (قدسنا) به بررسی زوایای مختلف تصویب قانون قومیت یهود پرداخته است:


با تصویب قانون قومیت در کنست اسرائیل عملا سیاست تبعیض نژادی و آپارتاید به صورت قانونمند در این جامعه به اجرا در آمد. هر چند صهیونیست ها از زمان اشغال فلسطین به صورت نانوشته تبعیض نژادی شدیدی را علیه جامعه فلسطینی اعمال کرده اند اما با تصویب این قانون این رفتار نژادی را رسمیت دادند. قانون قومیت با 62 رای از 120 رای پارلمان رژیم صهیونیستی به تصویب رسید. این قانون رژیم صهیونیستی را یک دولت یهودی معرفی کرده که حق تعیین سرنوشت منحصر به جامعه یهودی است و زبان عربی که دومین زبان رسمی رژیم صهیونیستی از سال 1948 بوده است نیز از رسمیت خارج شد.


از لحاظ جمعیتی یک میلیون و هفتصد و پنجاه هزار نفر فلسطینی همچنان در مناطق اشغالی حضور دارند و در شهرهای ناصره ، عفوله و ام الفحم اکثریت جمعیتی را نیز تشکیل می دهند. این جمعیت فلسطینی با این قانون نه از حق تعیین سرنوشت برخوردار خواهد بود و در کنار آن از حقوق قومی خود مانند استفاده از زبان عربی محروم خواهد شد.


این مصوبه و مصوبات قبلی مرتبط؛ عملا برتری نژادی یهودی بر جامعه عرب فلسطین را نهادینه ساخته است. بر اساس این قانون جدید نه تنها عرب ها از حقوق خود محروم شدند که اکثریت یهودی حق تصمیم گیری درباره عرب ها را به طور کامل در انحصار خود قرار دادند.


با تصویب این قانون به نظر می رسد که مبارزه با رژیم صهیونیستی ابعاد جدیدی پیدا کند. جنبش BDS   که تحریم اقتصادی اسرائیل را دنبال می کند باید به جنبشی تبدیل شود که هدف اصلی آن از بین بردن آخرین رژیم آپارتاید و رفتارهای نژادپرستانه این رژیم باشد. در افریقای جنوبی رژیم اپارتاید با تحریم های گسترده جهانی مواجه شد و در نهایت از هم پاشید. اکنون رژیم صهیونیستی در همان مسیر پا نهاده است و باید جوامع مختلف، جامعه جهانی را از این بیماری نژادپرستانه پاکسازی کند. هر چند از ظرفیت های جوامع اسلامی در مخالفت با رژیم صهیونیستی نباید غافل شد خصوصا که ملل مسلمان را با فلسطین و مسجد الاقصی علقه های شدید است که بار تکلیفی آنها را سنگین ساخته و آنها نمی توانند در برابر اهانت هایی که به آرمان های دینی و مقدسات اسلامی در فلسطین اشغالی می شود؛ خصوصا مسجد الاقصی به عنوان قبله اول و محل عروج پیامبر اسلام،  ساکت بمانند.


انتهای پیام/

نظر شما