شناسهٔ خبر: 26226155 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

خرید بیش از ۳ میلیون تن گندم از کشاورزان در ۲۲ استان کشور

مدیر خرید داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران از خریداری سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن گندم از ۲۲ استان کشور خبر داد و گفت: این در حالی است که هنوز برخی از استان‌ها وارد روال خرید گندم نشدند.

صاحب‌خبر -
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید مومن نیافر، که به‌منظور بازدید از مراکز تولید آرد گلستان به استان سفرکرده بود ظهر چهارشنبه در بازدید از کارخانه آرد زاهدی در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: اکنون ۹۰ درصد از گندم کشور برای خبازی‌ها مصرف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در همه‌جا گندم‌ها بر اساس کیفیت تقسیم‌بندی می‌شود، افزود: صلاح نیست گندم‌های سخت در خبازی مصرف شود، اما شرایط خرید تضمینی در کشور سبب شده که امکان تفکیک کیفیت گندم از ما گرفته شود.

مدیر خرید داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: نزدیک به یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم صنف صنعتی موردنیاز است که بیش از این میزان گندم کیفی در کشور تولید می‌شود.

وی در خصوص خرید تضمینی گندم، تصریح کرد: خرید تضمیمی برای این است که کشاورز بتواند گندم خود را در بازار به فروش برساند و اگر این اتفاق رخ نداد دولت تکلیف دارد که از آن به قیمت تضمینی خریداری کند.

نیافر با بیان اینکه موضوع پهنه‌بندی برای خرید گندم یک بحث قانونی است، اظهار کرد: سعی شده با حذف حلقه‌های اضافه در خرید گندم، ایجاد مراکز خرید در محل‌های تولید گندم، هزینه‌های حمل و قیمت تمام‌شده گندم را کاهش دهیم.

نیافر افزود: شرکت بازرگانی دولتی در راستای تکالیف قانونی که برون‌سپاری و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است برای انجام خرید تضمینی گندم از فعالان بخش خصوصی استفاده کرده است.

مدیر خرید داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران اتحادیه تعاون روستایی را حلقه واسطی برای تولید دانست و اظهار کرد: اگر گندمی شاخصه‌های استاندارد نداشته و از رطوبت هشت‌درصدی و افت مفید بالای پنج درصد برخوردار باشد از مراکز خرید تضمینی گندم برگشت زده می‌شود.

وی از خریداری سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن گندم از ۲۲ استان کشور خبر داد و افزود: این در حالی است که هنوز برخی از استان‌ها وارد روال خرید گندم نشدند.

مدیر خرید داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: اکنون هزار مرکز خرید موقت، دائمی و مراکز بخش خصوصی در سطح کشور در نظر گرفته شد.

وی تصریح کرد: اکنون کشور به لحاظ نگهداری گندم در سیلو‌ها از شرایط خوبی برخوردار است.



مصرف دو برابری آرد ۹۰۰ تومانی در گلستان

در ادامه حمیدرضا علی‌محمدی، مدیرکل غله استان گلستان در این تور رسانه‌ای از مصرف دو برابری آرد ٩٠٠ تومانی نسبت به آرد یارانه در استان خبر داد و اظهار کرد: اکنون این اتفاق فقط در گلستان رخ می‌دهد که این می‌تواند یک فرصت برای استان محسوب شود.

علی‌محمدی با اشاره به اینکه اکنون در استان گلستان ٣٢ کارخانه مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: سهمیه آرد این کارخانه‌ها بر اساس رتبه‌بندی مشخص می‌شود.

مدیرکل غله استان گلستان ظرفیت ذخیره‌سازی گندم در گلستان را یک‌میلیون و ٨٠٠ هزار تن اعلام کرد و گفت: از این میزان ٣٠٠ هزار تن ذخیره‌سازی می‌شود.

وی افزود: طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی امسال یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم در استان تولید خواهد شد که تا پایان وقت اداری روز گذشته ٨٣٤ هزار تن در استان ذخیره‌سازی انجام شد.

مدیرکل غله استان گلستان با اشاره به اینکه سیلوی بدراق هاشمی از ظرفیت ٩٠ هزار تنی برخوردار است، گفت: امسال ٦٠ هزار تن از ظرفیت این سیلو استفاده‌شده است و جزو مدرن‌ترین سیلو‌های کشور به شمار می‌آید و امیدواریم کیفیت گندم در این سیلو‌ها حفظ شود.

وی اظهار کرد: در سال ۹۶ میزان ۱۳۵ هزار تن گندم از گلستان به شهرستان‌های همچون تهران، کرج، یزد، خراسان، کرمان، اصفهان، اراک و دیگر استان‌های کشور ارسال شد.

وی افزود: با برنامه‌ریزی‌هایی که توسط شرکت بازرگانی دولتی صورت گرفت، گندم گلستان برای افزایش کیفیت آرد سایر استان‌های کشور ارسال می‌شود.

در ادامه عیسی زاهدی، عضو هیئت‌مدیره کارخانه زاهدی اظهار کرد: از زمان خرید گندم تاکنون ١٠ هزار و ١٠٠ تن گندم در کارخانه آرد زاهدی تخلیه شد.

وی با بیان اینکه ٤٠ هزار و ٨٠ تن در انبار قربان‌آباد این شرکت گندم تخلیه شد، تصریح کرد: در حال حاضر این کارخانه با یک‌سوم ظرفیت در حال فعالیت است.

زاهدی اظهار کرد: با توجه به اینکه ظرفیت این کارخانه در گلستان ٤٠٠ هزار تن است و می‌تواند ١٢ هزار تن گندم را در ماه آرد کند، اما به دلیل تعدد کارخانه‌ها در استان با یک هزار و ٣٠٠ تن ظرفیت مشغول فعالیت است.

وی با بیان اینکه گندم‌های استان به دیگر استان‌های کشور انتقال و در همان مراکز آرد می‌شود، تصریح کرد: امید است با پیگیری‌های لازم بتوانیم نصف گندم را در استان آرد کنیم.

نظر شما