شناسهٔ خبر: 23646924 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه خراسان | لینک خبر

اخبار

صاحب‌خبر - آژیر قرمز در ۹۶ سد کشور به صدا درآمد ۹۶ سد که ۴۰ درصد حجم مخازن ۱۷۷ سد مهم کشور را تشکیل می‌دهند، کمتر از ۴۰ درصد آب دارند. سدهای دز، سفیدرود، لار، زاینده رود، ساوه و ملاصدرا از آن جمله هستند. به گزارش تسنیم، 18 سد کشور که 26 درصد مخازن 177 سد مهم کشور را به خود اختصاص داده اند بین 40 تا 50 درصد آب دارند. سدهای کوثر، تهم ، دامغان ، سهند ، کارون 3 و کرخه از آن جمله اند. 27 سد کشور که 26 درصد ظرفیت مخازن 177 سد مهم کشور را دارند بین 50 تا 70 درصد پر و شامل سدهای طالقان، کرج ، جیرفت، البرز و گتوندعلیا هستند. 23 سد کشور نیز که 6 درصد از ظرفیت مخازن سدهای مهم را دارند بین 70 تا 90 درصد پر است، سدهای نیجران، دو برج، تنگه حمام و شیرین دره از آن جمله به شمار می آیند و 13 سد دیگر که تنها 2 درصد ظرفیت 177 سد مهم کشور را به خود اختصاص داده اند بین 90 تا 100 درصد آب دارند که سدهای سورال ، گاوشان، رودبال ، داراب ، بافت و داریان از آن جمله اند.همچنین 31 درصد سدهای پنج گانه تأمین کننده آب شرب تهران آب دارند. وضع آبی پنج سد تأمین کننده آب شرب تهران به این شرح است: سد لار 27 میلیون متر مکعب، سد طالقان 249 میلیون متر مکعب، سد کرج 101 میلیون متر مکعب، سد لتیان 29 میلیون متر مکعب و سد ماملو 179 میلیون متر مکعب آب دارند. به این ترتیب اکنون 586 میلیون متر مکعب آب در مخازن سدهای تهران وجود دارد و این سدها به ترتیب 3، 59، 55، 39 و 72 درصد آب دارند و نسبت به سال قبل 2 درصد حجم آب سدهای تهران کمتر شده است. صدور بی‌رویه مجوز فست فودها بازنگری می‌شود مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این که در صدور بی‌رویه مجوز فست فودها بازنگری می‌شود، افزود: متاسفانه برخی از غذاها و خوراک های محلی، در حال فراموشی است و وزارت بهداشت برای شناسایی و ترویج این غذاها، برنامه‌های جدی دارد. به گزارش آنا، دکتر زهرا عبداللهی، اظهار کرد: در دو سال گذشته و با همکاری کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز بهداشت استان ها و شهرستان های کشور، انواع غذاها و خوراک های محلی شناسایی و از نظر ارزش تغذیه ای، میزان کالری، قند، چربی و نمک آنالیز شد و کتابی با عنوان خوراک های بومی ایران نیز چاپ شد که در آن توصیه های کارشناسان تغذیه ذکر شده است. وی برگزاری نمایشگاه های غذای سالم و غذاهای محلی را در فرهنگ سازی تغذیه سالم موثر دانست و گفت: یکی از اقداماتی که در کارگروه بین بخشی تغذیه و امنیت غذایی در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی دنبال می شود این است که وزارت صنعت، معدن و تجارت در صدور بی رویه مجوز برای فست فودها، بازنگری و صدور مجوز برای فروش غذاهای محلی و ایرانی را تشویق کند. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: مردم غذاهای ایرانی را بیشتر دوست دارند، این غذاها با ارزش غذایی بیشتر، سالم تر هستند و مقادیر کمتری از عوامل خطر بیماری های غیرواگیر را دارند. دکتر عبداللهی یکی از دلایل مصرف زیاد فست فود را صدور بی رویه مجوز برای فعالیت آن ها دانست و افزود: تعداد واحدهای عرضه فست فود حتی در روستاها به شدت در حال افزایش است و اگر هدف از این کار، افزایش اشتغال است، باید در جهت بهبود تغذیه جامعه و حفظ سلامت مردم و از طریق عرضه غذاهای ایرانی باشد. وی یادآور شد: فست فودهای ایرانی زیادی مانند انواع کوکوها، کتلت ها و املت داریم که در مدت زمان کمی آماده می شود و می توانند جایگزین فست فودهای فعلی مانند سوسیس و کالباس شوند. جالب است زمانی در یکی از رسانه ها دیدم که کوکو سیب زمینی ایرانی که کسی وقعی به آن نمی نهد، در یکی از کشورهای دنیا، غذای محبوبی بود.

برچسب‌ها:

نظر شما