شناسهٔ خبر: 2209792 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس:

خلأهای موجود در آموزش و پرورش جفا در حق ادبیات است

مدیریت آموزش وپرورش ناحیه یک بندرعباس گفت: هدف ازبرگزاری این شب شعر اهمیت دادن به بحث خواندن و نوشتن است، چون خواندن مدتی است کم رنگ شده و یادآوری آن به عهده نظام آموزشی است.

صاحب‌خبر -

مدیریت آموزش وپرورش ناحیه یک بندرعباس گفت: هدف ازبرگزاری این شب شعر اهمیت دادن به بحث خواندن و نوشتن است، چون خواندن مدتی است کم رنگ شده و یادآوری آن به عهده نظام آموزشی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی خلیج‌فارس،«رضا حیدری‌زاده» از برگزاری شب شعر و نقد با حضور مصطفی علی پور خبر داد و در ادامه خلاء در سیستم آموزش و پرورش برای صحیح‌خوانی را جفا در حق ادبیات دانست و افزود: قدم‌های کوتاهی در جهت تقویت و تثبیت ادبیات برداشته شده است، اگر ادبیات پررنگ باشد موفقیت در زمینه‌های دیگر هم به واسطه‌ی آن حاصل می‌شود.

وی با اشاره به نقش پررنگ ادبیات در سایر رشته‌ها تصریح کرد: در ادبیات انسان می‌تواند به باور قلبی و عاطفی دست یابند، شعر یکی از مظاهر ادبیات است که از طریق آن قطعاً می‌توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.

حیدری‌زاده با تأکید بر عجین بودن روح ایرانی با قصه‌ها و افسانه‌های بزرگان و پیران تاریخ از گذشته تا به حال گفت: ما باید به ذات و اصلمان رجوع کنیم وروحمان را پرورش دهیم که دستور بزرگان مملکت نیز همین بوده است، از این به بعد آموزش و پرورش به هر بهانه‌ای به‌دنبال بزرگان شعر و ادبیات است.

شعر نوعی ابزار ارتباط با جامعه است

در ادامه ی این نشست «مصطفی علی‌پور»، شاعر و نویسنده، دوره‌های مختلف تاریخی و حتی پیش از تاریخ، ادبیات و خصوصاً شعر را یکی از شاخص‌ترین مصداق‌های فرهنگ معرفی کرد و گفت: شعر صمیمانه‌ترین تظاهرات ملی، میهنی، دینی، اخلاقی، هنری و فرهنگی ماست، بخش قابل توجهی از مردم ما به نوعی با شعر ارتباط برقرارمی‌کنند و شعر نوعی ابزار ارتباط با جامعه است.

علی‌پور کاربرد بخشی از آثار ادبی به‌ویژه شعر را با جنبه‌های فضیلتی همراه دانست و ادامه داد: اگر ادبیات ما به خصوص شعر شهرت جهانی داشته و اعتبار یافته است به‌علت آمیختگی با حکمت، اخلاق، اندیشه، علم و باورهای دینی و آئینی است.

وی با اشاره به ترجمه شعرهای حافظ و ارتباط آن با جهان گفت: این زبان شعر حافظ است که به آن ارزش و اعتبار می‌بخشد، با آنکه ترجمه تمام زیبایی‌ها، ظرافت‌ها، امکانات و ظرفیت‌های آن را از بین می‌برد اما چه طور می‌شود که شاعر بزرگی چون گوته با آن ارتباط برقرار می‌کند! تردیدی ندارم که معنا، محتوا و فکر است که تأثیرگذار است.

این شاعر در ادامه با بیان اهدافش از برگزاری کارگاه‌های نقد شعر افزود: لازم است سیاست خاصی موجود باشد که نشان دهد فرم و محتوا از هم جدا نیست، من خیلی شکل‌گرا و فرم‌گرا هستم اما این به معنای آن نیست که محتوا حذف می‌شود، من بین محتوا و فرم فاصله ایجاد نمی‌کنم.

علی‌پورمحور بحث خود را مطالعه‌ی فرمالیزم مطلق درتاریخ نقد توصیف کرد و گفت: کم‌تر آثاری در جهان هستند که بر پایه‌ی فرمالیزم شکل گرفته باشند.

وی در ادامه افزود: معتقدم که فرم تابعی ازمتغیر محتواست و محتوا تعیین‌کننده‌ی شعر ادبی است، آثار ادبی ما از رودکی تا نیما، همه‌ی شاعران ما بر پایه وفاداری به محتوا شعر خود را بنا کردند.

این کارشناس ادبی خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاه‌ها در آینده برای شهرستان‌ها بهترین روش برای هدایت دوستان است که دچار شعرزدگی نشوند که نه ریشه در سنت و اصالت اخلاقی دارد و نه ریشه در اصالت‌های معنوی.

به گزارش ایسنا، «مصطفی علی‌پور»، شاعر، نویسنده و مدرس دانشگاه فرهنگیان امیر کبیرکرج است، ازآثار او می‌توان به «ساختار زبان شعر امروز»، «درباره زبان شعر»، «صوفیان شهید» و «هفت بند مویه» اشاره کرد.

انتهای پیام