شناسهٔ خبر: 2171293 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

سرطان، مرتضی پاشایی را با خود برد

روزگار به پاشایی وفا نکرد

علی مرادخانی، معاون امور هنری وزیر ارشاد: هنرمندی که در عمر کوتاه خود به قلب مردم راه پیدا کرد و بی‌شک این اقبال عمومی گواهی بر اخلاق شایسته و هنر ارزشمند مرحوم پاشایی است پیروز ارجمند: پاییز، برگی دیگر از درخت پربار موسیقی ایران‌زمین را به یغما برد علی لهراسبی: مرتضی پاشایی همیشه در قلب همه مردم ایران خواهد بود. ترانه‌های او برای همه خاطره است مراسم تشییع پیکر این موزیسین محبوب، صبح یکشنبه 25 آبان 1393 از مقابل تالار وحدت تهران انجام خواهد شد

صاحب‌خبر -

 ندا سیجانی

ترانه های او برای همه خاطره است

 علی لهراسبی
خواننده و آهنگساز

درگذشت ناگوار مرتضی پاشایی را به جامعه هنرمندان ایران تسلیت می‌گویم. متأسفانه یکی از بهترین دوستانم را از دست دادم. مرتضی پاشایی همیشه در قلب همه مردم ایران خواهد بود. ترانه‌های او برای همه خاطره است و این ترانه‌ها هیچ‌گاه از یادمان نخواهد رفت. مرتضی هنرمندی بود که تا لحظه آخر امید را از خود دور نکرد و تا آخرین لحظات از آلبوم و کنسرت‌های مجددش صحبت داشت.



چه دلتنگ است در غروب پاییزی جمعه، به تنهایی تصمیم بگیری «جاده یک طرفه» مرتضی پاشایی را طی کنی. جاده‌ای که حال مسیر خاطرات خیلی از دوستداران و مخاطبان پاشایی شده است. حال باید بگویی «بغضم گرفته وقتشه ببارم چه بی‌هوا هوای گریه دارم». به یاد روزی که گفته بود «یه روز همین‌جا توی اتاقم یه دفعه گفت داره میره / چیزی نگفتم آخه نخواستم دلشو غصه بگیره» اما شاید او می‌دانست که در یک عصر پاییزی زمین را ترک خواهد کرد. هنرمندی که فعالیت خود را از زیر زمین آغاز کرد اما روی زمین به او وفا نداشت. همچنان که خودش در قطعه «عصر پاییزی» گفته بود: چه سخته تو تنهایی شرمنده میشی / ماها قهرمانیم و بازنده میشیم/ مثه عصر پاییزی رنگ و رومون /واسه خیلیا خاطره‌ست آرزومون». مرتضی پاشایی اگرچه از ورودش به عرصه موسیقی دیری نمی‌گذرد اما توانست درهمین مدت کوتاه با صدای گیرای خود ذهن مخاطبان را به سوی خود جلب کند. پاشایی متولد ۲۰ مرداد ۱۳۶۳ بود. علاقه او به موسیقی به دوران کودکی‌اش بر می‌گردد و از چهارده سالگی با نواختن گیتار دل را به دریای هنر زد. همین امر سبب شد از سال ۱۳۸۹ با انتشار اینترنتی قطعات فعالیت خود را آغاز کند و با قطعه «یکی هست» به شهرت برسد. سرانجام در پاییز سال ۱۳۹۱ با انتشار آلبوم «یکی هست» به جمع خوانندگان آلبوم دار پاپ ایران پیوست. اما تاریخ برگ دیگری برای مرتضی پاشایی رقم زد و سرانجام پس از یازده ماه مقاومت در برابر بیماری، جمعه 23 آبان ماه برای همیشه زمین را ترک کرد. این روزهایی که گذشت درد بیماری، پاشایی را می‌رنجاند اما زخم دوستانی که بارها برای او شایعه‌سازی کردند عمیق‌تر بود و او را بیشتر رنجاند، هیچگاه برای این هنرمند التیام نیافت. «گل بیتا»، «یکی هست» و «اسمش عشقه» از آثار این هنرمند است که تاکنون منتشر شده است. مراسم تشییع پیکر این موزیسین محبوب، صبح یکشنبه 25 آبان 1393 از مقابل تالار وحدت تهران انجام خواهد شد.
پیام تسلیت معاون هنری وزیر ارشاد
معاون امور هنری وزیر ارشاد، درگذشت مرتضی پاشایی، هنرمند جوان موسیقی پاپ را تسلیت گفت. در پیام علی مرادخانی آمده است: «درگذشت هنرمند جوان، مرتضی پاشایی، قلب هر انسانی را به درد می‌آورد. هنرمندی که در عمر کوتاه خود به قلب مردم راه پیدا کرد و بی‌شک این اقبال عمومی گواهی بر اخلاق شایسته و هنر ارزشمند مرحوم پاشایی است.» معاون امور هنری در ادامه پیام خود آورده است: «روزی که برای ملاقات به بالین این هنرمند عزیز رفتم، حضور مردم و هنرمندان عرصه‌های مختلف هنری ثابت کرد که هنرمندان همچون یک خانواده، در روزهای سخت همدیگر را تنها نمی‌گذارند. درگذشت این هنرمند را به جامعه موسیقی و هنرمندانی که همیشه کنار مرتضی و خانواده‌اش بودند، تسلیت می‌گویم و برای خانواده محترمش آرزوی صبر و شکیبایی دارم.»
پیام تسلیت پیروز ارجمند
در پی درگذشت هنرمند موسیقی پاپ، پیروز ارجمند مدیر مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت مرتضی پاشایی را تسلیت گفت. در این پیام آمده است: «پاییز، برگی دیگر از درخت پربار موسیقی ایران‌زمین را به یغما برد. درگذشت مرتضی پاشایی هنرمند جوان، نیک اخلاق و توانمند عرصه موسیقی مردمی ایران، غمی عظیم را بر پیکره موسیقی ایران نشاند. او که از زمره آهنگسازان و خوانندگان توانا، محبوب و مشهور بود تا واپسین روزهای عمرش برای مردم سرزمینش آهنگ ساخت و ترانه خواند و هرگز نگذاشت مخاطبانش از درد و رنج بیماری‌اش در صحنه اجرا آگاه شوند. ضایعه فقدان این هنرمند مردمی را به مردم شریف ایران، بویژه جامعه موسیقی و خانواده عزیزش تسلیت می‌گویم و برای روح بلندش مغفرت و رحمت الهی طلب می‌کنم.»