شناسهٔ خبر: 21565254 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

مقایسه معنادار مصرف شیر در ایران با کشورهای اروپایی

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که هر ایرانی در سال، 70 کیلوگرم شیر می‌نوشد، در حالی که هر فرد اروپایی سالانه 300 کیلوگرم شیر می‌نوشد، گفت: بعد از هدفمندی یارانه‌ها به علت گران شدن، مصرف آن در بین مردم 37 درصد کاهش یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، زهرا عبداللهی ‌افزود: مصرف شیر و لبنیات در سبد غذایی ایرانیان بسیار کمتر از حد مطلوبی است که وزارت بهداشت در سبد غذایی مطلوب تعریف کرده است. براساس سبد غذایی مطلوب تعریف شده، هر ایرانی در روز باید حداقل 250 گرم لبنیات مصرف کند در حالی که این میزان اکنون 190 گرم در روز است.

وی عنوان کرد: در بین لبنیات تمایل مردم بیشتر به مصرف ماست و پنیر است و مصرف شیر در سبد غذایی مردم کمتر است، به طوری که هر ایرانی سالانه فقط 70 کیلوگرم شیر مصرف می‌کند، در حالی که هر فرد اروپایی سالانه 300 کیلوگرم شیر می‌خورد و توصیه سازمان بهداشت جهانی این است که هر فرد در سال حداقل 165 کیلوگرم شیر بخورد. عبداللهی بیان کرد: مصرف کم شیر در میان ایرانیان دو علت دارد؛ یک علت آن فرهنگی است، زیرا هنوز همه مردم عادت ندارند، به طور روزانه شیر مصرف کنند و مصرف شیر روزانه به فرهنگ غالب ایرانیان تبدیل نشده و در میان لبنیات نیز گرایش بیشتر مردم به مصرف ماست و پنیر است. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: علت مهم تر کمی مصرف شیر، قیمت گران آن است، بخصوص از سال 89 که طرح هدفمندی یارانه‌ها اجرا شد، قیمت شیر گران شد. عده زیادی از مردم مصرف شیر را کم و حتی عده‌ای شیر را از سبد غذایی خود حذف کردند و به طور کلی مصرف شیر در کشور حدود 37 درصد کاهش یافت. وی یادآور شد: پیشنهاد وزارت بهداشت به دولت این بوده و هست که به جای دادن یارانه به روغن و شکر برای جبران کمبود مصرف مواد مغذی به کالاهای اساسی مثل شیر، لبنیات و گوشت و مرغ و حبوبات یارانه داده شود. یارانه روغن و شکر قطع شود و به جای آن به مواد مغذی مورد نیاز مردم یارانه داده شود تا الگوی غذایی مردم اصلاح شود.

نظر شما