شناسهٔ خبر: 1840072 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در مناظره دانشگاه یزد مطرح شد

نوشیدن جام زهر به امام(ره) به دلیل آمار اشتباه بود/ فتنه 88 ظلم بزرگ به انقلاب و جامعه ایرانی بود

مناظره نمایندگان دولت اصلاحات و اصولگرایی در دانشگاه یزد برگزار شد و دو گروه به بیان نظرات خود در خصوص دولت اصلاحات و اصواگرا پرداختند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از یزد، مناظره نمایندگان دولت اصلاحات و اصولگرایی شب گذشته در دانشگاه یزد برگزار شد و دو گروه به بیان نظرات خود در خصوص دولت اصلاحات و اصواگرا پرداختند.

 

در این مناظره قاسمی، نماینده دولت اصلاحات در ابتدا با اشاره به فعالیت‌های دولت‌های اصلاح‌طلب گفت: امیدواریم دولت روحانی فطرت هشت ساله‌ای که در دولت احمدی نژاد شکل نگرفت و به احزاب اجازه صحبت داده نشد، تغییر پیدا کند و مطبوعات بتوانند نقش خود را به صورت آزادانه عمل کنند.

 

وی افزود: من به عنوان فردی که به انقلاب علاقه دارم، متاسفم که امروز زندانی سیاسی داریم و از طریق سازمان‌های معتبر بین المللی متهم به زندانی سیاسی هستیم که این را برازنده کشور نمی‌دانیم و امیدواریم مسئولان کشور برای آن راه حل پیدا کنند.

 

4 منبع برای مرای موفقیت دولت‌ها

 

داوری، نماینده دولت اصولگرا نیز در ادامه با اشاره به صحبت‌های قاسمی خاطرنشان کرد: ما در این دوران زندانی مطبوعاتی نداریم و این‌ها تمامی شایعاتی بیش نیست.

 

وی افزود: دولت‌ها همواره منافع گروه‌هایی را صیانت می‌کنند که در حاکمیت دولت و تداوم آن نقش دارند؛ بنابراین برای صحبت از آن‌ها باید خواسته‌های منفعتی آن‌ها را نیز بشناسیم که این صحبت‌ها در خصوص زندانی‌های سیاسی نیز بر این اساس صورت نمی‌گیرد.

 

نماینده اصولگرایی در ادامه خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب 4 منبع قدرت ایجاد شد که شامل روحانیت، حزب‌الله، توده‌های مردم و بوروکرات‌ها است و حتی طبقه بوروکرات نیز از رژیم گذشته منتقل شد که این نشان از آزادی احزاب و گروه‌ها در کشور ما است.

 

داوری ادامه داد: این 4 منبع مناسبت دولت‌های ما را شکل دادند که در سال‌های ابتدایی انقلاب، دولت مرحوم بازرگان نیز به دلیل عدم اتکا به آن‌ها پایداری نداشت؛ اما دولت‌هایی که به این منابع اتکا داشتند کار خود را به خوبی انجام دادند.

 

وی تصریح کرد: البته در بعضی مقاطع این منابع قدرت نیز در تعارض هم قرار گرفتند که بسیاری از مسائل در عرصه سیاسی نیز ریشه در مذاکرات مک فارلین و این شکاف بین منابع است؛ اما در ادامه این شکاف‌ها نیز کمتر شد.

 

نماینده اصولگرایی ادامه داد: در دولت پنجم جمهوری اسلامی براساس تئوری بقا داروین بیان شد که هر موجود زنده باید با پیرامون سازگاری داشته باشد و قرار شد کشور نیز برای یکسان سازی سازگار با جهان شود و این استراتژی نیز نقد شد.

 

نماینده دولت اصولگرا گفت: ما اگر بخواهیم دولت‌ها را بررسی کنیم، باید عملکردها را براساس رویکردها بشناسیم و بر این اساس نقد کنیم.

 

شجاعت دولت هاشمی قابل ستایش است

 

قاسمی، نماینده دولت اصلاحات تصریح کرد: هرچند نقدهایی در دولت هاشمی نیز وجود دارد؛ اما این ابتکار و شجاعت در این دوران صورت گرفت و دوره بعد از آن نیز در دوران خاتمی توسعه‌هایی همچون توسعه سیاسی و تداوم توسعه اقتصادی و همچنین موفقیت‌های اقتصادی بسیار مناسبی صورت گرفت و این آمارها نشان دهنده موفقیت آن‌ها بود.

 

وی افزود: دولت احمدی نژاد رویکرد برگشت به آرمان‌های پا در هوا داشت؛ اما این مشکلات زیادی را بوجود آورد که تجربه و آمارها نشان دهنده این برگشت بود.

 

نوشیدن جام زهر به امام(ره) به دلیل آمار اشتباه بود

 

داوری نیز در بخش دیگر صحبت‌های خود تصریح کرد: امام در زمان جنگ بر اساس آمارهای غلط جنگ، قطعنامه را پذیرفتند که امروز زمان بررسی این وقایع است تا دولت‌هایی که این نقش را داشتند آن را افشا کنند.

 

وی افزود: براساس چارچوب منافع قدرت، دولت اول هاشمی مستحکم ترین دولت در زمان پس از انقلاب بود؛ زیرا هر چهار مورد منبع قدرت را با خود همراه کرد و آن چنان اقتدار داشتند که در نماز جمعه تهران نیز مخالفان هاشمی را دشمن پیامبر نیز می نامیدند که این شیوه مدیریت در دولت هاشمی بود.

 

نماینده دولت اصولگرا تصریح کرد: اما در دولت دوم هاشمی با توجه به بحران‌ها و سرکوب‌ها که در مناطق مختلف شکل گرفت، منبع قدرت توده مردم از بین رفت و شکافی صورت گرفت که خاتمی نیز بر این اساس پیروزی را بدست آورد و براساس آزادی‌های نسبی باز این شکاف کمتر شدند و منبع قدرت افزایش پیدا کرد.

 

داوری تصریح کرد: دولت هاشمی در دوره دوم فک شدگی دولت بعد را بوجود آورد و اگر خاتمی نیز می‌توانست آنچه که در حوزه توسعه سیاسی را در حوزه عدالت اجتماعی نیز اعمال می‌کرد، شرایط سال 84 دگرگون می‌شد.

 

وی گفت: ما مسلمانیم و اسلامی می‌گوید باید در برابر دشمنان بیاستیم؛ اما باید برای نقد برخی از دولت‌ها آن‌ها را از دشمنان تفکیک کنیم و حتی در برابر دشمنان نیز با انصاف عمل کنیم و این نحوه عمل کردن در کوبیدن دولت‌ها بسیار نامناسب است.

 

نماینده دولت اصولگرا خاطرنشان کرد: قطعا انباشت و تجمیع دولت در گروه خاص خلاف عقل و توهین است و این نیز به نحوی دیکتاتوری است که باید از آن جلوگیری کرد.

 

داوری تصریح کرد: امروز دفاع از احمدی نژاد برای من منفعتی ندارد؛ اما از احمدی نژاد به عنوان فردی که در سایت‌های اینترنتی به راحتی به او منحرف و بی‌عقل نیز گفته شد، دفاع می‌کنم و از وی در برابر توهین‌ها‌ و فحاشی‌ها دفاع می‌کنم و معتقدم هرچند انحرافات و مشکلاتی وجود داشت؛ اما همه افراد به صورت آزاد حرف‌های خود را می‌زدند.

 

عدم نقد مناسب، مهمترین دلیل ضعف‌های دیالوگ است

 

قاسمی گفت: اگر ما نتوانستیم در نسل گذشته با هم صحبت کنیم و دیالوگ سازنده داشته باشیم و ضعف‌هایی نیز داشتیم به دلیل عدم نقد مناسب بود و اگر عادت کنیم که نقاط مثبت افراد را بشناسیم و با وجود نقدها به دیگران نیز احترام قائل شویم، حتما به صورت سازنده عمل خواهیم کرد.

 

فتنه 88 ظلم بزرگ به انقلاب بود

 

داوری همچنین با اشاره به وقایع 88 و حصر گفت: ما چند پیش‌فرض داریم که اولا در مورد مخالفان نیز باید رشد داشته باشیم و معتقدم که با توجه به وقایع 88 قطعا این اتفاقات در این مدت یک ظلم بزرگ به جامعه ایرانی بود و ابعاد آن نیز در برخی حوزهها قابل برآورد نیست و اثرات زیانباری بر کشور وارد شد و ضربه ای که از موسوی و کروبی به کشور خورد بسیار سنگین بود.

 

وی افزود: به جای حصر باید یک دادگاه علنی با ارائه مستندات صورت گیرد؛ زیرا حرف‌های زیادی وجود دارد و برخی خود را مظلوم‌نمایی کنند و براین اساس اتهامات در داگاه عادله صورت گیرد؛ چون موسوی اول به خود و جامعه و هواداران توهین کرد.

 

نماینده دولت اصولگرا تصریح کرد: نظام بین‌الملل، نظامی بی‌رحم است و آمریکایی‌ها به خاطر منافع خود به هر اقدامی دست می‌زنند و اگر امروز دلخوش یک عکس یادگاری باشیم یقین بدانیم آن‌ها فقط از رفتار ما پیام ضعف می گیرند و روز به روز به ما فشار می‌اورند.

 

یکی از منعطف‌ترین دولت‌ها در برابر نظرات مختلف، دولت احمدی‌نژاد بود

 

داوری در پایان گفت: ما باید موازنه ترس را با آمریکایی‌ها به هم بزنیم و اگر به هم بخورد طوری خواهد شد که قدرت جمهوری اسلامی را خواهند پذیرفت و یکی از منعطف ترین دولت در برابر نظرات مختلف آقای احمدی‌نژاد بودند.

 

این مناظره به همت تشکل دانشجویی انجمن اسلامی دانشگاه یزد برگزار شد که به دلیل استقبال دانشجویان تعدادی از دانشجویان به صورت نشسته این مناظره را دنبال کردند.

 

همچنین قرار بود اولیا از نمایندگان سابق مردم یزد در مجلس شورای اسلامی در این مناظره حضور پیدا کند؛ اما باز از حضور در این مراسم در دانشگاه امتناع کرد.

 

نظر شما