استفاده از بانکداری الکترونیک و تعمیم آن به بخش های مختلف به عنوان یکی از شاخصه های پیشرفت و توسعه هر کشور به شمار می آید.
تنوع فعالیت های اقتصادی و پیچیدگی روابط حاکم بر این فعالیتها باعث شده است تا با تسری بانکداری الکترونیک به بخش های مختلف شرایطی فراهم شود تا از آن طریق فعالیت های اقتصادی به صورت منسجم؛ هوشمند و هدفمند به اجرا در آید.
بدیهی است برای تسهیل در دستیابی گروه های مختلف به بانکداری الکترونیک باید زیرساخت های مورد نیاز تدارک دیده شود که انجام آن مستلزم هزینه هایی است.اصناف که از دیرباز در اقتصاد کشور نقش آفرین بوده اند به عنوان یکی از حلقه های اصلی فعالیت های اقتصادی در این عرصه نقش آفرین بوده اند.
طی چند سال اخیر رویکرد مناسب و قابل قبولی از سوی اصناف در امر استفاده از بانکداری الکترونیک نمود و بروز داشته و همین امر منجر به رضایت مردم به عنوان مشتری شده است زیرا با استفاده از سامانه های الکترونیکی پرداخت؛ بسیاری از مشکلات پرداخت نقدی مرتفع شده است.
در حقیقت امروز مردم به این نوع پرداخت عادت کرده اند و با توجه به آثار مثبت مترتب بر آن نه تنها بازگشت به شیوه های سنتی در امر معاملات و مبادلات را بر نمی تابند بلکه خواهان گسترش بانکداری الکترونیک هستند.از سوی دیگر سیاست های نظام برای توسعه دولت الکترونیک نیز ضرورت این امر مهم را دو چندان کرده است و انتظار می رود اصناف محترم در راستای اجرایی شدن این برنامه ها که بالمال به آسانتر شدن فعالیت های اقتصادی در سطح جامعه منتهی می شود اهتمام مضاعفی داشته باشند.زیبنده نیست که به دلایل درون صنفی و برخی از مسایل اقدامات و حرکاتی پایه گذاری و هدایت شود که نافی روند آسایش و آرامش جامعه باشد.دریافت کارمزد از صاحبان کارتخوانها با عنایت به اعلام مسئولان ذیربط در بانک مرکزی ناظر بر اصل پرداخت وجه در قبال اخذ خدمت می باشد و هیچ خللی در استفاده مردم و مراجعین از کارت های بانکی ایجاد نمی کند.انتظار می رود دست اندرکاران محترم صنوف مختلف با لحاظ کردن منافع و مصالح ملی نه تنها رادع و مانع اجرای این طرح نشوند بلکه با هماهنگی و در تعاملی سازنده با مسئولان ذیربط برای توسعه بانکداری الکترونیک همکاری مطلوبی داشته باشند. برخی از فضا سازی رسانه ای که در پی اعلام بانک مرکزی برای دریافت کارمزد از فروشندگان شاهد آن بوده ایم به نوعی فایق شدن تعلقات و منافع صنفی بر مصالح ملی است که اگر به عنوان یک رویه مرسوم شود آثار زیانباری در بر خواهد داشت. بدیهی است متولیان و دست اندرکاران بانک مرکزی در زمینه تنویر افکار عمومی باید اقدامات لازم را به عمل آورند که به نظر می رسد در این خصوص گام هایی برداشته شده است.
اصناف محترم باید متوجه باشند کاربست بانکداری الکترونیک در مجموع و از ابعاد مختلف به نفع آنها تمام می شود و همراهی با برنامه های بانک مرکزی در شرایط حساس کشور اقدامی مسئولانه و ارزشمند تلقی می شود.
اصناف و کاربست بانکداری الکترونیک
امیر صفری کارشناس ارشد اقتصادی
صاحبخبر -