به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ارتش رژیم صهیونیستی از 21 ژانویه (2 بهمن) عملیات گستردهای را در کرانه باختری آغاز کرده که نقطه آغاز این عملیات، اردوگاه جنین بود. این اردوگاه از دو ماه قبل در محاصره عناصر امنیتی تشکیلات خودگردان بود، اما از 21 ژانویه ارتش رژیم صهیونیستی با یگانهای زرهی خود در این منطقه وارد عمل شده است.
براساس گزارشها طی عملیات اخیر ارتش رژیم صهیونیستی 26 نفر در جنین به شهادت رسیدهاند. روز یکشنبه نیز بعد از حدود یکماه تانک های رژیم پس از 23 سال بار دیگر وارد اردوگاه جنین شدند.
صهیونیستها علاوه بر جنین، دو اردوگاه طوباس و طولکرم در شمال کرانه باختری را نیز هدف حملات زمینی قرار دادهاند و 10 نفر را به شهادت رساندهاند و براساس گزارش منابع اسرائیلی این بزرگترین عملیات نظامی ارتش در کرانه از سال 2002 به شمار میرود.
صهیونیست ها مدعی هستند که مقابله با گروههای مقاومت دلیل آغاز این عملیات بوده است، اما در عمل درحال تخریب زیرساختهای حیاتی کرانه باختری هستند. از این رو صهیونیستها بیش از 40 هزار نفر از ساکنان جنین، طوباس و طولکرم را وادار به ترک منازلشان کردهاند و همزمان زیرساختهای آب، برق، معابر و خیابانهای این سه منطقه را نیز نابود کردند.
همزمان با این عملیاتهای نظامی در مناطق A و B کرانه باختری، در منطقه C (نزدیک بیت لحم در جنوب کرانه) نیز دستور ساخت شهرک یهودی نشین «افرات» با حدود هزار واحد مسکونی صادر شد تا نشان داده شود، تلآویو برنامه ویژهای برای کرانه باختری در این دوره دارد.
توهم پیشبرد طرح قدیمی
روشن است که در ورای این عملیات گسترده نظامی ارتش اهداف مربوط به سیاست داخلی و تلاش بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای جلب نظر جریانات تندرو با هدف حفظ کابینه در میان است.
صهیونیستهای تندرو که براساس آموزههای تلمودی کرانه باختری را «سامره» مینامند به شدت به دولت تلآویو برای انضمام کامل این منطقه فشار وارد میکنند. از سوی دیگر آنها مخالف توقف جنگ غزه نیز بودند ولی در خصوص جنگ غزه با توجه به تلفات روزانه نظامیان صهیونیست در محلههای غزه و فشار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از طریق «استیو ویتکاف»، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، نتانیاهو وادار به قبول آتش بس در غزه شد.
اکنون نتانیاهو برای جلب نظر تندروهای کابینه و جبران توقف جنگ غزه توجه ویژهاش را به سوی کرانه باختری معطوف ساخته تا از این رهگذر بتواند جایگاه سیاسی خود در صحنه تحولات داخلی این رژیم تثبیت کند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی و دیگر صهیونیستها به دوره 4 ساله ترامپ به عنوان فرصتی تاریخی مینگرند که باید طی آن کار فلسطین را یکسره کرد و دولت یهود را تشکیل داد، امری که پس از ناکامی ارتش اسرائیل در تحقق اهداف از پیش اعلام شده خود در جنگ غزه از جمله نابودی حماس و بازگرداندن اسرای صهیونیست دربند مقاومت در غزه از نگاه بسیاری از ناظران محل تردید است.
انتهای پیام/
∎