به گزارش صراط، احمد مهدوی ابهری دبیر کل انجمن کارفرمایی پتروشیمی در گفتوگو با مهر با اشاره به اینکه برای رفع ناترازی گاز سه راه حل وجود دارد، گفت: سرمایه گذاری در میادین جدید، صرفه جویی و مصرف بهینه و تبدیل نیروگاهها سه راه حل هستند و به دلیل اینکه ما نیازمند گاز برای خوراک هستیم در مساله سرمایه گذاری میادین جدید پیش قدم شدیم.
وی ادامه داد: نزدیک به چهار سال گذشته برای سرمایه گذاری اقدام کردیم و ۱۰ تفاهم نامه با وزارت نفت به امضا رساندیم که این ۱۰ تفاهم نامه ۲۲۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت گاز کشور اضافه میکند.
دبیر کل انجمن کارفرمایی پتروشیمی خاطر نشان کرد: هلدینگهای مختلف و به صورت مشترک برای سرمایه گذاری ورود پیدا کردند.
ابهری اضافه کرد: اکنون که همه فریاد ناترازی میزنند با فریاد کار به جایی نمیرسد و باید اقدامی در این راستا صورت پذیرد.
هیچ یک از ۱۰ تفاهم نامه سرمایه گذاری در میادین نهایی نشده
وی ادامه داد: متأسفانه هنوز یکی از این ۱۰ تفاهم نامه نهایی نشده است و وزارت نفت در این زمینه تعلل میکند، زیرا بروکراسی در این وزارت خانه بسیار شدید است و ما به بن بست رسیدهایم.
به گفته وی رهبر معظم انقلاب سال گذشته در این زمینه تذکر دادند که چرا قرارداد نفتی باید سه سال زمانبر باشد.
وی ادامه داد: اکنون که همه از ناترازی گاز، برق و انرژی گلایهمند هستند هیچ اتفاقی از اینکه مسئولین مربوطه از اینکه از توان بخش خصوصی و انگیزه پتروشیمیها استفاده کنند وجود ندارد.
ابهری با اشاره به اینکه ابتدا باید پرسید، چرا ناترازی گاز در کشور اتفاق افتاده است، خاطر نشان کرد: در گذشته دولت مردان از توان بخش خصوصی و مردم برای سرمایه گذاری استفاده نکردند و اکنون به این نقطه رسیدیم و در صورتی که اکنون از این توان استفاده نکنیم آینده بد تری در انتظار ما خواهد بود.
به گفته وی؛ من به شدت از وزارت نفت گلایه دارم که چرا درحال تعلل است و چرا سرمایه بخش خصوصی را جذب نمیکند.
زیان دهی ۱۴ میلیون دلار به ازای هر روز قطعی گاز
دبیر کل انجمن کارفرمایی پتروشیمی خاطر نشان کرد: اکنون به دلیل ناترازی گاز ۱۲ پتروشیمی قطع بوده که روزانه نزدیک به ۱۴ میلیون دلار از صادرات ما کم میکند و عدم النفع داریم و به اقتصاد کشور لطمه میخورد، زیرا در گذشته آینده نگری وجود نداشت و اکنون که بخش خصوصی برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کرده است رفتار دولت مناسب نیست
وی ادامه: یکی از میادین که هلدینگ پتروفرهنگ و باختر سرمایه گذاران آن هستند پازنان و گردان است و هر هلدینگ تقریباً دو میدان پیشنهاد داده، اما همه آنها بر روی کاغذ است و انتظاری که به خصوص در دولت جدید وجود داشت محقق نشد.
تغییر قیمت محصولات پتروشیمی به علت افزایش نرخ دلار
ابهری در رابطه با افزایش قیمت پت خاطر نشان کرد: افزایش قیمت پت بستگی به نرخ دلار دارد و در بازار تجاری همه محصولات به دلار است که قیمت دلار به ریال تسعیر شده و در بازار ارائه میشود.
به گفته وی: همه محصولات پتروشیمی به علت افزایش قیمت دلار تغییر قیمت دادند.
وی در خاتمه اضافه کرد: قیمتی که در برخی رسانهها برای محصولات پتروشیمی تعیین شده است متفاوت است و به صورت هفتگی بر اساس عرضه و تقاضا صورت میگیرد.
چرا قیمت پلاستیک در بازار گران شد؟
دبیر کل انجمن کارفرمایی پتروشیمی گفت: افزایش قیمت پت (مواد اولیه پلاستیک) بستگی به نرخ دلار دارد و در بازار تجاری همه محصولات به دلار است.
صاحبخبر -