روزنامه فرهیختگان ماجرای نصب نیوجرسی در ورودی پاساژ علاءالدین را بررسی کرده است.
به گزارش فرهیختگان، در بخشهایی از این گزارش میخوانید:
آنطور که شهرداری منطقه11 میگوید، ماجرای ناایمن بودن و تخلفات مالک پاساژ علاءالدین به امروز و دیروز بازنمیگردد و طی 3 سال اخیر بیش از 10 اخطار به دلایل مختلف دریافت کرده است. منطقه11 درحال حاضر 2 ساختمان بحرانی دیگر(مهستان و آلومینیوم) به جز پاساژ علاءالدین دارد. البته طی 3 سال اخیر تنها در همین منطقه، 11 ساختمان ناایمن وجود داشت؛ اما با توجه به پیگیریهای شهرداری این منطقه و همکاری مالکان این عدد به 3 ساختمان رسید.
شهرداری تهران به دنبال ناایمن بودن پاساژ آزاد، این پاساژ را با رأی دادستان پلمب کرد و تمام اقدامات حقوقی را با توجه به عدم همکاری مالک، انجام داد. در عرض یک سال، آن ملک ۷۰ ساله که زیر آن سه طبقه منفی داشت و پی ساختمان را کنده بودند، ترمیم و اصلاح شد. در این بین، رأی ماده ۱۰۰ نیز انجام شد. بعد از یک سال، پاساژ آزاد دوباره باز شد و کسبه به محل کار خود برگشتند. شهرداری، این نمونه را به عنوان یک نمونه موفق از ایمنسازی ساختمانها مطرح میکند. ساختمانی که ۷۰ سال از عمر آن گذشته بود و با تمامیتخواهی مالک، زیر ملک 70 ساله، 3 طبقه منفی احداث شده بود ولی سرآخر با پیگیری قضایی، این ملک تعمیر و ایمن شد و توانست از وضعیت بحرانی خارج شود.
پاساژ علاءالدین هم جزء ساختمانهای بحرانی منطقه11 بود. برای اینکه یک ساختمان از وضعیت بحرانی خارج شود، اقدامات اولیهای باید انجام دهند. مثلاً باید 10 اقدام مشخص انجام شود تا ساختمان از وضعیت بحرانی به وضعیت ناایمن تغییر وضعیت دهد. شهرداری منطقه11 ادعا میکند پس از روی کارآمدن دوره جدید مدیریت شهری، مالک پاساژ علاءالدین بالاخره اطفای حریق را در ساختمان نصب کرد، سیمکشیهای نامناسب را اصلاح کرد، کیسههای آتشنشانی را نصب و راهبندهایی نیز در ساختمان گذاشت. آتشنشانی اعلام کرد ساختمان دیگر بحرانی نیست، اما این ساختمان هنوز ایمن نشده است.
فرداد عدالتخواه، شهردار ناحیه1 منطقه11 به پیشینه ماجراها و دلایل تخلف و عدم همکاری مالک علاءالدین اشاره کرد و گفت: «سال گذشته، همزمان با آتشسوزی در بیمارستان گاندی و تخریب نمای ساختمان آن، شهردار منطقه که دغدغهای جدی در حوزه ایمنی داشت، متوجه وضعیت بحرانی پاساژ علاءالدین شد. به او اطلاع دادیم که طبق گفته مدیرعامل سازمان آتشنشانی، ساختمان علاءالدین در کمتر از سه دقیقه میسوزد و به خاکستر تبدیل میشود. جدا از مشکل کامپوزیت، در داخل ساختمان، پلهبرقیها استاندارد نیستند، پلههای فرار ایمن نیستند و اگر کسی بخواهد از آنها فرار کند، به احتمال زیاد در حین فرار آسیب میبیند.»