شناسهٔ خبر: 70289119 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹دی | لینک خبر

«شاد» زير بار سنگين تعطيلی

19 دی آنلاین: به‌ رغم آنكه تصور می‌شد با گذشت چند سال از ايجاد «شاد»، مشكل زيرساختی و كُند شدن سيستم حل شده باشد، اما اين روزها خانواده‌ها از وضعيت نابسامان در كلاس‌های درس غيرحضوری گلايه دارند.

صاحب‌خبر -

تا قبل از «ماجراي دردناك كرونا و ورودش به كشور» فصل سرما و آلودگي كه می‌شد، درهای مدارس بسته می‌شد و دانش‌آموزان با كلی مشق و تكليف به تعطيلي می‌رفتند. اما كرونا باعث شد كه آموزش‌وپرورش به فكر ايجاد سامانه‌ای برای آموزش دانش‌آموزان باشد.

«شاد»، روزهای پر فراز و نشيبی را طی كرده است. از يك پيام‌رسان كه فقط امكان ارسال پيام داشت آغاز به كار كرد تا امروز كه امكانات متعددی در آن تعبيه شده است. با فروكش كردن دوران سخت كرونا و بازگشايي دوباره مدارس، شبكه «شاد» همچنان فعال است و فعاليت‌های متنوعی در آن تعريف شده است.

بر اين اساس مقرر شد «شاد» در كنار فعاليت‌های جانبی، برای دورانی كه حوادث غيرمترقبه رخ می‌دهد مانند برف شديد، برودت هوا، يخبندان و ... فعال باشد و خدمات آموزشی مناسبی را ارائه دهد. امسال هم با شروع آلودگی هوا و غيرحضوری شدن مدارس، كلاس‌های درس از مدرسه به «شاد» نقل مكان كرد.

به‌رغم آنكه تصور مي‌شد با گذشت چندين سال از ايجاد «شاد»، مشكل زيرساختي و كُند شدن سيستم حل شده باشد، اما اين روزها خانواده‌ها از وضعيت نابسامان در كلاس‌های درس غيرحضوری گلايه دارند.

هيچ عكس و فايلی را نمی‌توان در شاد فرستاد

روز گذشته، مدارس تعدادي از استان‌های كشور به دليل تداوم سرما و برودت هوا و پايداری جو، غيرحضوري شد و مقرر شد كه كلاس‌های درس در شبكه «شاد» برگزار شود. مدارس هم به خانواده‌ها اعلام كردند كه مانند ساعت مدرسه، كلاس‌های درس در شاد برقرار است. اما از صبح امروز خانواده‌ها با مشكلاتی در سامانه شاد مواجه شده‌اند. 

مادر دو دانش‌آموز دبستاني در شهر تهران به خبرنگار فارس گفت: از صبح امروز امكان رد و بدل كردن هيچ فايلي در «شاد» نيست. سامانه مدام در حال به‌روز شدن است و هيچ تصوير و فيلمي دانلود و آپلود نمي‌شود. 

وي ادامه داد: معلم دانش‌آموزان هم كه ديد شرايط اين شكلي است كلي مشق داد و كلاس را تعطيل كرد. ما مانديم و كلي مشق كه بايد بچه‌ها انجام مي‌دادند و براي معلم مي‌فرستاديم. واقعا تا ظهر الكي درگير بوديم. از مشق‌ها عكس گرفتيم ولي اصلا آپلود نمي‌شد كه براي معلم ارسال شود. 

مادر دانش‌آموز ديگري نيز گفت: شاد آنقدر كند شده است كه پيام‌ها را با تأخير نشان مي‌دهد. معلم فيلمي فرستاده بود كه اصلا نمي‌توانستيم دانلود كنيم و در نهايت هم كلاس تعطيل شد.

كوچ برخي‌ كلاس‌هاي درس به پيام‌رسان‌هاي ديگر

برخي خانواده‌ها مي‌گويند كه به دليل مشكلات «شاد»، كلاس‌هاي درس به پيام‌رسان‌هاي ديگر منتقل شده است.

مادر يك دانش‌آموز چهارم ابتدايي در شهرستان‌هاي تهران اظهار كرد: از همان هفته پيش كه «شاد» با مشكل مواجه بود، كلاس‌هاي درس در پيام‌رسان بله تشكيل مي‌شد و اين هفته هم در «شاد» نبوديم. 

مادر دانش‌آموز پايه سوم در تهران هم تصريح كرد: با توجه به اينكه ارسال فايل و تصوير در «شاد» به سختي انجام مي‌شود، كلاس‌هاي درس فرزندم در پيام‌رسان ايتا برگزار مي‌شود. البته اين پيام‌رسان هم دير به روز مي‌شود ولي در ارسال فايل مشكلي ندارد. 

وي ادامه داد: آنقدر اعصابمان در آموزش مجازي داغون مي‌شود كه ترجيح مي‌دهيم فرزندمان به مدرسه برود يا اصلا تعطيل باشد. واقعا در اين شكل، والدين داغون مي‌شوند.

«شاد»: پيگيري مي‌كنيم

خبرنگار فارس، مشكلات دانش‌آموزان را به دست‌اندركاران سامانه «شاد» منتقل كرد. خشايار فهيم مدير مسئول شاد در اين خصوص گفت: «كندي سامانه كه امروز در برخي كلاس‌ها مشاهده شد به دلیل عدم رعايت زمان‌بندی اعلامی وزارت آموزش و پرورش برای برگزاری کلاس‌های درسی بود؛ البته اين كندي يك ساعته بود كه دليل آن فعالیت هم‌زمان مدارس مقاطع مختلف در بازه زمانی ساعت ۹.۳۰ تا ۱۰.۳۰ بود كه موجب کاهش سرعت موقت در شبکه شاد شد».

فهيم به ايجاد سرويس كلاس مجازي به عنوان راهكار ارائه شده توسط تیم توسعه دهنده شاد برای ارتقای کیفیت آموزش و تعامل بیشتر دانش‌آموزان و معلمان اشاره كرد و گفت: «استفاده از سرویس جدید «کلاس مجازی» شاد به هنگام آموزش غیرحضوری است كه این سرویس با امکاناتی نظیر گفت‌وگوی تصویری چند نفره، اشتراک‌گذاری صفحه نمایش، بارگذاری فایل، استفاده از تخته مجازی و حضور و غیاب آسان، محیطی تعاملی و پویا را برای آموزش فراهم کرده است كه برخي مدارس از آن استفاده نكرده‌اند».

عليرضا كاظمي وزير آموزش‌وپرورش هم به خبرنگار فارس گفت: «مشكلات «شاد» را بررسي مي‌كنيم و مسائل آن حل خواهد شد».

آنچه مهم است، اين بوده كه در حال حاضر خانواده‌ها نسبت به وضعيت آموزش غيرحضوري گلايه دارند و بايد آموزش‌وپرورش نسبت به شرايط آموزش غيرحضوري بررسي كرده و مانند دوران كرونا كه وضعيت شبكه «شاد» و آموزش غيرحضوري رصد مي‌شد، اين اتفاق دوباره انجام شود.

بنا بر گفته مسئولان آموزش‌وپرورش، آموزش غيرحضوري، جايگزين آموزش حضوري نمي‌شود و نمي‌توان توقع يادگيري آموزش حضوري را از آموزش غيرحضوري داشت ولي اينكه حضور در اين سامانه هم با مشكلات مواجه باشد و حتي ارتباط‌گيري هم به سختي صورت گيرد، مسأله مهمي است كه بايد رفع شود.

برچسب‌ها: