به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام عبدالکریم بهجت پور دبیر هئیت حمایت از کرسی های نظریه پردازی نقدو مناظره در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت برگزاری پنجمین اجلاس کرسی های نظریه پردازی نقد و مناظره و نخستین اجلاس سرآمدان آموزشی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: هیئت حمایت از کرسی های نطریه پردازی، نقد و مناظره در سال 81 به دستور و با تاکیدات مقام معظم رهبری فعالیت خود را آغاز و از همان سال دبیرخانه حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره در کشور تشکیل شد.
وی ادامه داد: به منظور معرفی و تجلیل از زحمات چهره های علمی و نظریه پرداز موثر در این زمینه دوسال یک بار اجلاسیه ای برگزار می شود که امسال پنجمین اجلاس برگزار خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: هیئت نظریه پردازی جریانی است ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، مدیریت آن بر عهده ایت الله رشاد و با دبیری افراد مختلف فعالیت کرده است. ریاست هیئت به کمک جمعی از فرهیختگان با تایید شورا سالانه تشکیل شده و بر روند کلی فعالیت ها نظارت دارد.
حجت الاسلام بهجت پور افزود: دبیرخانه شورایی به عنوان شورای راهبردی دارد که مصوبات مجمع را پیگیری میکند. شش کرسی علوم نقلی و عقلی، اجتماعی، رفتاری و مسائل دفاعی در هیئت با نظریه پردازان و نوآوران ارتباط برقرار میکنند و پیشنهاد و طرحنامه ها را جلسات مربوطه بررسی میکنند. اگر قابلیت طرح نامه ها برای برگزاری تایید شود پس از چند جلسه داوری در مورد نطریه تصمیمگیری می شود.
وی با بیان اینکه هیئت به منظور تقویت کارهای نطریه پردازی در سطح کشور فرصتی را با عنوان کرسی های ترویجی در اختیار صاحبان اندیشه گذاشت که مقدمه ورود به نظریه پردازی است، افزود: در چند سال اخیر 7 هزارو 200 کرسی ترویجی داشتیم.حدود 2 هزارو 7 کرسی ترویجی طی دو سال گذشته برگزار شده است.
حجت الاسلام بهجت پور یاداور شد:
67 طرح در طول دوسال در حوزه نظریه پردازی آمده که 14 طرح پذیرفته شده و و مورد تایید کمیته های علمی قرار گرفت و فرایندهای داوری را طی کرده است.
بهجت پور ادامه داد: طی 20 سال در حوزه علوم اسلامی و انسانی 66 نظریه موفق داشتیم اما فردا 14 نظریه موفق را معرفی می کنیم.
وی با بیان اینکه در جهت توسعه فعالیت ها تصمیماتی در هیئت اتخادشد، ادامه داد: یک اینکه باید کار نظریه پردازی را به افرادی که آمادگی ارائه طرح دارند محدود نکنیم و فرصت به شاگردان نظریه پردازان هم داده شود که تصویب و اییننامه آن نیز ابلاع و اجرایی شد. بخش دیگر ورود به عرصه بین الملل است این بخش فعال شده و کشور لبنان مورد توجه است.
وی خاطر نشان کرد: تشکیل کمیته های استانی موضوع دیگری است که مورد توجه است. معتقدیم نطریه نباید فقط مسائل ملی و کلی را شامل شود. مسائلی است که در استان ها مطرح است و باید حل شود که تصویب و قرار شد کمیته های فرا دستگاهی، استانی و موضوعی تشکیل شوند. مراکز آموزش عالی مجموعه دانشگاه ها و پژوهشگاه ها با هیات ارتباط برقرار کردند و 200 دستگاه با این هیئت مساعدت میکنند.
تمهیدات حقوقی و قضایی برای خانه ملی گفت وگوی آزاد
بهجت پور در ادامه به موضوع خانه ملی گفتگوی آزاد اشاره کرد و گفت: خانه ملی گفت و گوی آزاد در سال 85 به توصیه رهبر انقلاب ایجاد شد تا فضا برای گفتگوی آزاد در چارچوب منطقی فراهم و صاحبان اندیشه درباره نظرات خود به گفتگو بپردازند به دلایلی این دستورالعمل اجرایی نشد در تلاش هستیم این بخش را فعال کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد با تمهدایت خانه ملی گفتگو آزاد مناظره اساتید در رشته های مختلف برگزار شده و این بخش به بهترین نحو راه اندازی شود.
بهجت پور خاطرنشان کرد: در طی ماههای اخیر به همت جهاددانشگاهی که مسیئولیت هایی را بر عهده آن قرار داده بودین مناظره هایی برگزار شد اما قرار است با تمهیدات لازم این قبیل برنامه ها در خانه ملی گفت و گوی آزاد توسعه یابد.
بهجت پور درباره تمهیدات حقوقی و قضایی در برگزاری این مناظرات نیز گفت: معتقدیم باید خطوط قرمز را برای کسانی که در این چارچوب وارد می شوند، تقلیل دهیم.
وی افزود: در چند روز گذشته جلسه ای با حضور دستگاههای امنیتی و قضایی برگزار شد و بحث هایی صورت گرفت تا تدبیری در ای زمینه صورت گیرد تا هئیت با دست باز در این خصوص گفت و گو ها را انجام دهد.
وی در پایان گفت: پنجمین اجلاس ملی کرسی های نظریه پردازی نقد و مناظره و نخستین اجلاس سرآمدان آموزشی دانشگاه تمدن آفرین و حکمت بنیان فردا با پیام آیتالله جوادی آملی و رییس جمهور در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.
انتهای پیام/
∎