شناسهٔ خبر: 37579528 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

اگر گوش درد دارید از این خوراکی‌ها مصرف کنید

التهاب گوش‌میانی، عفونت گوش‌میانی که منجر به پارگی پرده گوش می‌شود و بیماری Meniere، که ناشی از تجمع و تشکیل مایع در گوش داخلی است، عمده‌ترین اختلالات مربوط به گوش هستند. رژیم غذایی می‌تواند در این اختلالات نقش داشته باشد.

صاحب‌خبر -
 علائم بیماری به شرایط خاص هر بیمار بستگی دارد. التهاب گوش‌میانی شایع‌ترین علت درد گوش است، که ممکن است با کاهش شنوایی و تب همراه باشد. بیماری Meniere معمولا باعث سرگیجه، ناشنوایی و زنگ زدن گوش می‌شود.

درمان‌های رایج

برای گوش درد از دارو‌های ضد درد استفاده می‌شود ضمن اینکه علت زمینه‌ای بیماری نیز باید درمان شود.

مواد غذایی که باید پرهیز شوند

شکر، عسل، شربت و مواد غذایی شیرین با ناراحتی‌های گوش مرتبط هستند. زیرا این مواد غذایی باعث تولید مقدار زیادی انسولین می‌شوند که به دنبال آن نیز قند خون سریعا کاهش می‌یابد. این امر نیز باعث ترشح آدرنالین و انقباض عروق خونی می‌گردد.

در آزمایش‌هایی که بر روی مبتلایان به Meniere انجام شد، سطوح بالای انسولین در آنان مشاهده گردید. تقریبا در تمام مبتلایان به دنبال کاهش دریافت کربوهیدرات و مصرف رژیم پر پروتئین، سرگیجه بیماران کنترل شد و در بسیاری از موارد حتی بهبودی در شنوایی این بیماران حاصل شد. پوره سیب‌زمینی، نان سفید و نان تست، باعث افزایش نسبتا سریع قند خون می‌شوند، بنابراین به افرادی که مبتلا به سندرم Meniere هستند توصیه می‌شود در مصرف این قبیل مواد غذایی میانه‌روی نموده و بیشتر از منابع کربوهیدراتی که به آهستگی جذب می‌شوند و یا به اصطلاح نمایه گلیسمی پایینی دارند استفاده نمایند. تمشک، خرما، آلو و شیرین بیان حاوی ماده شبه آسپرینی به نام سالیسیلات هستند. ممکن است مبتلایان به وزوز گوش به این مواد حساس باشند.

مواد غذایی مفید

ماهی روغنی، تخم پرندگان، شیر، گوشت، ماست، علف دریایی حاوی ید هستند. کمبود خفیف تا متوسط ید با کاهش قدرت شنوایی مرتبط است. در چین قدرت شنوایی کودکانی که در نواحی شایع کمبود ید زندگی می‌کردند به دنبال مصرف نمک یددار، بطور قابل توجهی بهبود یافت.

جگر، شیر کامل، تخم پرندگان، ماهی روغنی مانند خال‌مخالی و آزاد، حاوی ویتامین A. هستند. غلظت ویتامین A. در حلزون و مجرای حلزونی گوش داخلی بسیار زیاد است و عملکرد صحیح گوش داخلی به ویتامین A. بستگی دارد. از اینرو کمبود ویتامین A. می‌تواند با اختلالات گوش داخلی مرتبط باشد. هویج، کدو، فلفل، سبزی‌های برگی سبز و میوه‌های زرد مانند انبه و زردآلو تامین کننده بتاکاروتن هستندکه در بدن به ویتامین A. تبدیل می‌شود.

ماهی روغنی، تخم پرندگان، غلات صبحانه غنی شده، کره و مارگارین تامین‌کننده ویتامین D. هستند. سطوح بسیار پایین ویتامین D. در مبتلایان به اتواسکلروزیس (اسفنجی شدن گوش) دیده می‌شود. این عارضه می‌تواند باعث کری گوش شود.

کمبود آهن می‌تواند با از دست رفتن قابلیت شنوایی مرتبط باشد. دریافت کم آهن از مشکلات رژیم‌های گیاهخواری خصوصا در زنان است. منابع آن عبارتند از:

گوشت قرمز، ماهی، سبزی‌های برگی سبز رنگ و غلات صبحانه غنی شده با آهن. غلات کامل، گوشت قرمز و غذا‌های دریایی حاوی عنصر روی هستند. غلظت عنصر روی در نواحی حسی گوش داخلی بالاست. وز وز کردن و یا زنگ زدن گوش می‌تواند با سطح پایین روی مرتبط باشد.

سایر اقدامات

مکمل سولفات روی باعث بهبود علائم وزوز و زنگ گوش در برخی افراد می‌شود.

تغذیه با شیر مادر در چهار ماه اول زندگی، شیرخواران را در برابر التهاب گوش‌میانی حداقل تا یک سالگی محافظت می‌کند. هرچه طول مدت تغذیه کودک با شیر مادر بیشتر باشد امکان ابتلا به عفونت گوش داخلی کمتر می‌شود.

آدامس‌های بدون قند و حاوی زایلتول می‌توانند خطر التهاب گوش‌میانی را کاهش دهند. زایلتول مانع رشد باکتری پنوموکوک می‌گردد و به نظر می‌آید که احتمال چسبندگی این باکتری را به شیپور استاش کاهش دهند.

شربت زایلتول به کاهش عفونت گوش‌میانی کمک می‌کند و می‌تواند برای نوزادان و کودکان زیر ۵ سال که جویدن آدامس برای آنان توصیه نمی‌شود، مفید باشد.
 
 
 
منبع:زندگی آنلاین

نظر شما