همه‌ی خبرهای امروز
  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پروتکل‌های ایمنی در اسکن اشعه ایکس

    درک پروتکل‌های ایمنی اجرا شده در هنگام استفاده از دستگاه‌های اشعه ایکس برای بازرسی گمرکی اهمیت بالایی دارد. اسکن اشعه ایکس شامل استفاده از پرتوهای یونیزان برای ایجاد تصاویر دقیق از محتویات کانتینرها، وسایل نقلیه یا چمدان‌های حمل و نقل است. برای اطمینان از ایمنی پرسنل و اقلام بازرسی شده، اقدامات ایمنی سختگیرانه ضروری است. کشورهایی که از فناوری اشعه ایکس در رویه‌های گمرکی استفاده می‌کنند، از استانداردها و دستورالعمل‌های بین‌المللی سازمان‌هایی مانند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ‌(IAEA) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) ، پیروی می‌کنند. این دستورالعمل‌ها بر محدودیت‌های دوز، تضمین کیفیت و نظارت مستمر برای کاهش خطرات بالقوه سلامت مرتبط با قرار گرفتن در معرض پرتوهای یونیزان تمرکز دارند. برنامه‌های آموزشی منظم برای افسران گمرک نیز برای اطمینان از درک و پایبندی آنها به پروتکل‌های ایمنی بسیار مهم است و در نتیجه خطرات موجود را به حداقل می‌رساند.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    آزادراهی که معطل ۳۰۰ میلیارد تومان است؛ «دنیای‌اقتصاد» تنگنای مالی شرکت‌های زیرساخت را بررسی می‌کند

    حلقه مفقوده تهران - بازرگان

    دنیای اقتصاد -رضا دهقان : در آوریل ۲۰۰۴ سی‌و‌دو کشور از جمله ایران در اجلاس آسیا و اقیانوسیه کمیسیون اقتصادی سازمان ملل (UNESCAP) توافق کردند که مسیر جاده ابریشم تاریخی را که طول قاره آسیا را طی می‌کند با عنوان بزرگراه ۲۰‌هزار و ۵۵۷ کیلومتری AH۱ احداث کنند که از ۱۴ کشور عبور می‌کند.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    فرار سرمایه‌گذاران از بازار سهام

    سید فرهنگ حسینی/فعال بازارسرمایه صنعت پالایشی، صنعتی سرمایه‌بر و زمان‌بر در بخش ساخت بوده و با توجه به نوسانات و ابرسیکل‌های قیمت نفت و نوسانات شدید قیمت‌های فرآورده‌ها، این صنعت ریسک عملیاتی بالایی از نظر قیمتی در جهان دارد. از سوی دیگر، در ایران به دلیل قیمت‌گذاری تکلیفی، عمده فرآورده‌های تولیدی پالایشگاه‌ها توسط دولت، براساس قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، قیمت‌گذاری و روابط پالایشگاه‌ها و شرکت ملی پخش و وزارت نفت و دولت براساس آیین‌نامه قانون فوق است. بنابراین تدوین و تثبیت آیین‌نامه‌ای بلندمدت در قیمت‌گذاری خوراک و فرآورده‌ها به منظور تشویق سرمایه‌گذاری در بخش پالایشی و حفظ و تداوم فعالیت پالایشگاه‌ها و ارتقای کیفی تولیدات ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. در عمل شرکت‌های پالایشی علاوه بر سرمایه‌گذاری بالا، ریسک عملیاتی بسیار بالایی را تحمل می‌کنند که تغییرات مداوم مقررات و قیمت‌گذاری می‌تواند سبب عدم‌جذابیت این صنعت و کاهش ظرفیت و تولیدات پالایشگاه‌ها در کشور شود.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تاریخ مختصر گمرکات در ایران

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    رونمایی از تاکسی پرنده هیوندای

    دنیای‌اقتصاد : هیوندای در نمایشگاه محصولات الکترونیکی لاس‌‌‌وگاس از یک تاکسی پرنده رونمایی کرد. این خودروساز کره‌‌‌ای می‌‌‌گوید این خودروی پرنده را که نامش S-A۲ است برای استفاده عمومی در سال ۲۰۲۸ آماده می‌کند. S-A۲ ساخت زیرمجموعه هیوندای به نام سوپرنال است و مدیر پروژه‌‌‌اش یکی از مدیران هیوندای به نام جایون شین است که سابقه کار در ناسا را دارد. S-A۲ هشت‌ملخ دارد که از باتری نیرو می‌‌‌گیرند و می‌‌‌تواند تا ۴۵۷متر از زمین فاصله بگیرد. حداکثر سرعت آن بیش از ۱۹۰کیلومتر در ساعت است و هر بار می‌‌‌تواند بین ۴۰ تا ۶۴کیلومتر پرواز کند.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    گفت وگو با محمدرضا سیفی مدیر شرکت دانش بنیان بصیر صاپا

    حساسیت امنیتی ایکس ری‌های وارداتی را درک نمی‌کردند

    طراحی سامانه‌های ایکس ری کامیونی و برون سپاری ساخت آن به دیگر شرکت‌ها سیاستی است که شرکت صاپا با موفقیت آن را به انجام رسانده. شرکتی دانش بنیان که با اتکا به توانمندی متخصصان داخلی خود هم نیاز کشور را برطرف کرده و هم توانسته است شمار زیادی از شرکت‌ها و کارگاه‌های خصوصی را درگیر فرآیند ساخت کند. صاپا به عنوان عضوی تاثیرگذار در زنجیره تولید سامانه‌های ایکس ری کامیونی بر اجرای دقیق استانداردهای ساخت نظارت می‌کند و با در نظر گرفتن حساسیت‌های امنیتی در برنامه‌نویسی نرم‌افزار دستگاه‌ها توانسته ‌است یکی از خلاء‌های مهم امنیتی در مبادی ورودی کشور را برطرف کند.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    گفت‌‌‌‌‌وگوی جناب‌خان با رئیس

    ایسنا : رئیس سازمان صداوسیما که شامگاه دوشنبه در اختتامیه جشنواره‌‌‌‌‌ای با موضوع آگهی‌‌‌‌‌های بازرگانی حاضر شده‌بود، با شوخی‌‌‌‌‌های عروسک «جناب‌خان» مبنی‌بر غیبت مدت‌‌‌‌‌دار روی آنتن مواجه شد که او هم در واکنش به آن اتفاقی را یادآور شد.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    مداخلات دستوری و ادعای خصوصی‌سازی

    حمید میرمعینی/استاد دانشگاه بازارسرمایه که در پارادایم‌‌‌های نوین اقتصادی جایگاهی جریان‌‌‌ساز و جهت‌دهنده دارد، از جمله ابزارهایی است که اقتصادهای توسعه‌یافته و در حال توسعه از آن به‌عنوان موتور محرک اقتصادی و عصاره و نماد علم اقتصاد بهره می‌‌‌برند و در جایگاه مغز متفکر اقتصاد، نقش‌آفرینی می‌کند؛ چرا که سرمایه‌گذاری، اساس و پایه رشد و توسعه اقتصادی است و قرار است در این بازار جریان نقدینگی به‌درستی تخصیص یابد (سرمایه‌گذاری شود) و چرخ صنعت و خدمات، به‌موقع و به اندازه تامین مالی شود، ولی چرا با این همه مزایایی که بازار سرمایه می‌‌‌تواند برای اقتصاد و جامعه داشته باشد و در مطالعات تطبیقی و تحقیقات مختلف، نقش بی‌بدیل آن به اثبات رسیده است هنوز در ملاحظات و سیاستگذاری‌‌‌های کلان مورد استفاده قرار نمی‌گیرد یا حتی هر روزه شاهد تصمیماتی هستیم که به زیان سهامداران و سرمایه‌گذاران اتخاذ می‌شود؟

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    «نگاتیو» روی صحنه رفت

    نمایش حیرت‌انگیز نابینایان در تالار هنر

    حسین غلامی، کارگردان نمایش «نگاتیو» که اثرش دیروز سه‌شنبه در تالار هنر و در بخش فراگیر چهل و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به صحنه رفت، گفت: «نگاتیو» با حضور بازیگران کاملا نابینا و کم‌‌‌‌‌بینا با محوریت موضوع خانواده و حفظ خانواده شکل‌گرفته‌است. در این نمایش به این نکته نیز اشاره کرده‌‌‌‌‌ایم که گاهی بزرگترها از روی خودخواهی تصمیم‌هایی می‌گیرند بدون اینکه بدانند در آینده چه تخریب‌‌‌‌‌هایی به‌همراه خواهد داشت.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ایکس‌ری و تجربیات بین‌المللی

    گمرک نقش اساسی در حفاظت از مرزهای یک کشور، تنظیم جریان کالا و جلوگیری از ورود کالاهای غیرقانونی دارد. طی سال‌ها، کشورهای سراسر جهان از فناوری‌های مختلفی برای ارتقای رویه‌های گمرکی خود استفاده کرده‌اند و یکی از این فناوری‌ها که اینک ضرورت استفاده از آن ثابت شده است، استفاده از دستگاه‌های اشعه ایکس است. تجارب استرالیا و کانادا در استفاده از دستگاه‌های اشعه ایکس در تاسیسات گمرکی و توجه این کشورها بر پروتکل‌های ایمنی، موفقیت‌ها و تاثیرقابل توجه بر شفافیت و کاهش فساد داشته است.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بی‌تاثیری یک ابلاغیه

    پویان کاتبی/کارشناس سرمایه‌گذاری در ابلاغیه جدید دستورالعمل قیمت‌گذاری نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی، فرمول سمت فروش نفت‌خام به پالایشگاه‌ها تغییر نکرده است، اما در سمت خرید فرآورده‌های نفتی شاهد تغییر بنزین مرجع از بنزین اکتان۹۵ سنگاپور به بنزین اکتان ۹۵ فوب خلیج‌فارس هستیم که باعث کاهش چند دلاری قیمت خرید بنزین از پالایشگاه‌های داخلی می‌شود و به کاهش کرک‌اسپرد بنزین اکتان۸۷ و کاهش کرک‌اسپرد گازوئیل سولفور بالا می‌انجامد.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    از برانکارد تا ایکس ری کامیونی؛

    راه دشوار دانش بنیان‌ها

    گفت وگو با سجاد همتی مدیر اجرایی شرکت پرتوسازان سلامت سپاهان

    شرکت بهیار صنعت سپاهان از سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را در زمینه تولیدات تجهیزات پزشکی آغاز کرد. از حدود سال ۹۱ ابر پروژه ساخت یکی از پیشرفته ترین دستگاه‌های پزشکی یعنی دستگاه شتاب‌دهنده خطی (رادیوتراپی) که در درمان سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد، مطرح شد اما شتابدهنده‌ها در ساخت دستگاه دیگری هم کاربری داشتند. دستگاه‌های ایکس ری کامیونی که در شرکت پرتوسازان سلامت سپاهان از شرکت‌‌های زیر مجموعه بهیار صنعت تولید شد. سجادهمتی مدیر اجرایی شرکت می‌گوید، پرتوسازان از سال ۱۳۹۷ نخستین قراردادش را برای تولید تجهیزات گمرکی امضا کرده ‌است. از آن زمان تاکنون پرتوسازان در ردیف مهم‌ترین شرکت‌های دانش بنیان در طراحی و تولید دستگاه‌های ایکس ری کامیونی قرار گرفته است.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    غافلگیری سرمایه‌گذاران با اقدام سازمان بورس

    هدی توانایی/ کارشناس ارشد بازارسرمایه نامه شماره ۹۰۳-۲۰.۲ مورخ ۱۴۰۳.۱۰.۲۳ وزارت نفت مبنی بر تعیین نرخ خوراک تحویلی و فرآورده‌‌‌های نفتی دریافتی در تعاملات فیزیکی و مالی مابین شرکت‌های تابعه وزارت نفت با شرکت‌های پالایش نفت داخلی و مجتمع‌‌‌های پتروشیمی که در تاریخ ۱۴۰۲.۱۰.۳۰ به صورت عمومی انتشار یافت، به بروز تنش در روند معاملات بازارسرمایه و تصمیمات هیجانی سهامداران در ساعات پایانی جلسه معاملاتی مزبور منجر شد. این امر از چند جهت قابل بررسی است.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    جای خالی اجرای استانداردهای بین‌المللی SAFE در گمرک ایران

    مهرداد جمال ارونقی /معاون فنی و امور گمرکی سابق گمرک ایران تجارت بین‌المللی قانونی، یک محرک اساسی برای رونق اقتصادی است. گمرک‌ها، در کشورهای مختلف، به عنوان سازمان‌های دولتی که جابه‌جایی بین‌المللی کالاها را کنترل و مدیریت می‌کنند، در موقعیت منحصر به ‌فردی قرار دارند تا امنیت بیشتری را برای زنجیره تامین جهانی فراهم آورند و از طریق وصول درآمد و تسهیل تجارت، به توسعه اجتماعی- اقتصادی کمک کنند.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    گفت‌وگوی سید روح الله لطیفی سخنگوی سابق گمرک با دنیای اقتصاد

    از بلاک چین تا مِگاایکس‌ری

    شرکت‌های دانش بنیان به کمک گمرک آمدند

    دنیای اقتصاد: همسایگی ایران با افغانستان، کشوری که مطابق آمارهای سازمان ملل متحد به تنهایی ۸۰ درصد مواد مخدر جهان را در سال ۲۰۲۲ تولید کرده است و نیز حدود ۹ هزار کیلومتر مرز، گمرک ایران را با چالش‌های بزرگی در زمینه بازرسی و رصد محموله‌های کانتینری مواجه کرده است. موضوع دیگر فهرست ۲ هزار و ۵۰۰ قلم کالایی ممنوعه برای ورود به کشور است که تفکیک آن از کالاهای تجاری مجاز می‌تواند باعث تشکیل صف طویلی از کامیون‌ها در مبادی مرزی ایران شود. به گفته روح الله لطیفی سخنگوی سابق گمرک از اوائل دهه ۱۳۹۰ استفاده گسترده از دستگاه‌های ایکس ری کامیون برای غلبه بر این چالش‌ها در دستور کار قرار گرفت. اما استفاده از این راهکار نیز خود با چالش‌هایی مواجه بود که دست و پنجه نرم کردن با آن روایتی خواندنی و برگی از تاریخ گمرکات ایران است.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    گفت وگوی دنیای اقتصاد با مسعود کرباسیان رئیس کل سابق گمرک کشور؛

    دو دهه تلاش برای شفافیت و مدرن‌سازی در گمرک ایران

    دستور رهبری تمام ارکان کشور را پای کار تجهیز سامانه‌های ایکس‌ری آورد

    دستگاه‌های ایکس‌ری کامیونی از ابتدای دهه ۱۳۸۰برای کنترل مبادی ورودی و خروجی گمرک مورد استفاده قرار گرفته‎‌اند. دستگاه‌هایی که ابتدا از شرکتی آلمانی تامین می‌شد اما خیلی زود چینی‌ها جای آلمان را گرفتند. گمرک جمهوری اسلامی از آن زمان تاکنون راه طولانی و دشواری را برای تجهیز مرزها به سامانه‌های ایکس‌ری کامیونی طی کرده، سامانه‌هایی که به گفته رئیس پیشین گمرکات کشور نه تنها درآمد گمرک را افزایش دادند بلکه در تثبیت حاکمیت ملی بر مرزها و تجارت داخلی و خارجی هم نقش انکار ناپذیری داشتند. اما چه شد که شرکت‌های دانش بنیان ایرانی جای چینی‌ها را در صنعت تولید دستگاه‌های ایکس‌ری گرفتند و چه کسانی این نقش تاریخی را بر دوش کشیدند؟

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    استفاده از دستگاه ایکس ری و کوچ اجباری قاچاقچی‌ها از مرز دوغارون

    چشم برزخی گُمرک

    در بزرگترین منطقه ویژه اقتصادی کشور چه خبر است؟

    فرشید غضنفرپور: ۲۵ بهمن سال ۱۳۹۹ حدود ساعت ۱۲:۳۰ بعد از ظهر پس از انفجار یک تانکر حمل گاز، گویی جهنم دهان گشود و از حدود ۱۰۰ راننده و ۵۰۰ دستگاه تانکر حمل سوخت و کامیون منتظر در گمرک اسلام قلعه مُشتی خاکستر و بیابانی از تانکرهای سوخته برجای گذاشت.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پرونده امروز

    نااطمینانی دوباره در تالار شیشه‏‏‌ای

    مژده ابراهیمی : با توجه به مصوبه جدید وزارت نفت مبنی بر فرمول قیمت‌گذاری محصولات پالایشی و قیمت مواد اولیه آنها، نااطمینانی‌‌‌هایی در بازار سرمایه اتفاق افتاد که باعث قرمز شدن اکثر سهم‌‌‌ها در هفته گذشته شد. این اتفاق پیش از این در مورد مصوبه خوراک پتروشیمی‌‌‌ها بر روند بورس تاثیر بسزایی داشت. با توجه به بی‌‌‌اعتمادی سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه، محتمل است که با قانون جدید بی‌‌‌اعتمادی‌‌‌ها افزایش‌‌‌ یابد. دستورالعمل فوق می‌‌‌تواند تاثیر منفی بر میزان سودآوری شرکت‌ها و نیز ارزش‌افزوده مشتقات بنزین داشته باشد. از طرفی این ‌‌‌نااطمینانی‌‌‌ها می‌‌‌تواند به بروز تنش در روند معاملات بازارسرمایه و تصمیمات هیجانی سهامداران منجر شود. «باشگاه اقتصاددانان» در این پرونده به بررسی اثرات این قانون بر بازار سرمایه پرداخته‌‌‌ است.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    «آناتومی یک سقوط» بهترین فیلم جوایز لومیر شد

    دنیای‌اقتصاد : مراسم اعطای جوایز بیست و نهمین دوره جوایز لومیر فرانسه برگزار شد و فیلم «آناتومی یک سقوط» به‌کارگردانی «ژوستین تریه» جایزه بهترین فیلم و فیلم‌نامه را دریافت کرد و «سندرا هولر» نیز برای بازی در این فیلم بهترین بازیگر زن این جوایز شناخته شد.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تاثیر حملات دریای سرخ بر صنعت غذا

    دنیای‌اقتصاد : حملات مداوم به کشتی‌‌‌های کانتینری در دریای سرخ باعث می‌شود که حامل‌‌‌های کشتیرانی، واردکنندگان و صادرکنندگان جهانی، مسیرهای تجاری و برنامه‌‌‌های تجاری خود را در اوایل سال ۲۰۲۴ بازنگری کنند. از اواسط نوامبر، شبه‌نظامیان حوثی در واکنش به جنگ بین اسرائیل و فلسطین به کشتی‌‌‌های کانتینری در دریای سرخ حمله کردند. در پاسخ به این حملات، ایالات متحده، بریتانیا، چین و سایر کشورها نیروهای دریایی را برای کمک به محافظت از کشتی‌‌‌هایی که بین اروپا و آسیا سفر می‌کنند، اعزام کرده‌اند.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    راهکارهای پیشنهادی برای جلوگیری از قاچاق زعفران

    دنیای‌اقتصاد : زعفران ایران بیش از ۹۰‌درصد نیاز بازار جهان را تامین می‌کند بنابراین همواره مورد توجه افراد سودجو برای کسب منافع از تجارت پر‌رونق این محصول بوده و این افراد به طور معمول برای کاهش هزینه‌‌‌های تولید با استفاده از مواد آلی و معدنی مختلف، دست به تقلب زده و زعفران‌‌‌های رنگ‌شده تقلبی یا به صورت مخلوط با زعفران خالص را با کیفیت و کمیت نامناسبی بسته‌بندی و به بازار عرضه کرده و سلامت مردم را نیز به خطر می‌‌‌اندازند. در همین زمینه رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران درباره نظارت بر بازار زعفران و اینکه اتحادیه نقشی در روند صادرات ندارد، گفت: اداره استاندارد طبق ممیزی‌‌‌های جهانی نسبت به صدور پروانه استاندارد و مجوز خروج محصول از گمرکات کشور اقدام می‌کند.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    مدیر توسعه کسب و کار کارگروه فناوری اطلاعات هلو در برنامه «ایران فود» تاکید کرد

    جایگاه حیاتی نرم‏‏‌افزارهای حسابداری در صنعت غذا

    چگونه نرم‌‌‌افزارها به کاهش ریسک و اشتباهات کمک می‌کنند

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده : حسابداران می‌‌‌گویند که حسابداری یک رویه یکسان نیست و صنعت به صنعت فرق می‌کند، اما سوال این است که نرم‌‌‌افزارهای مالی، چطور به یکی از سنتی‌ترین بخش‌‌‌های اقتصاد ایران که رستوران‌‌‌ها هستند، راه پیدا کرده‌‌‌اند؟ با راه پیدا کردن این نرم‌‌‌افزارها چه اطلاعاتی که تا پیش از این در سایه بود، اکنون در دسترس قرار گرفته است؟

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    عکس روز

    عکس ۵۵ ساله

    دنیای‌اقتصاد : روز گذشته تصویری کمتر دیده‌شده از سه سینماگر مطرح ایرانی در شبکه‌‌‌‌‌‌های اجتماعی دست‌به‌دست شد که واکنش‌های متفاوتی را برانگیخت. در این تصویر که متعلق به پشت صحنه فیلم قیصر در سال‌۱۳۴۸ است، مسعود کیمیایی در کنار بهروز وثوقی و جمشید مشایخی دیده می‌شود.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نئوپلنتس: خالق گیاهان تصفیه‏‏‌کننده هوای خانه

    نویسنده: Elaine Watson مترجم: مریم مرادخانی آیا گیاهان آپارتمانی هوا را تصفیه می‌‌‌کنند؟ تیتر مقاله‌‌‌ای که سال ۲۰۱۹ در مجله آتلانتیک منتشر شده، این سوال را پاسخ داده: «کدام‌یک از گیاهان آپارتمانی بهتر هوا را تصفیه می‌‌‌کنند؟ هیچ‌‌‌کدام. » اگر سراغ این مقاله بروید، تصویر گیاهی را می‌‌‌بینید که آلودگی‌‌‌ها دورش جمع شده‌‌‌اند. نکته ظریفی در عکس هست.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ضرورت استفاده از سناریوهای دنیای واقعی در آموزش رهبری سازمانی

    گردآوری: سیدمحمد اعظمی‏‌نژاد - مریم میرصادقی info@infinitesch.com بسیاری از متخصصان، شیوه‌‌های سنتی آموزش مهارت‌‌های رهبری سازمانی را می‌‌پسندند. این در حالی است که بسیاری از این آموزش‌‌ها با تجربه واقعی رهبری سازمانی فاصله معناداری دارند. غلبه بر شکاف بین توسعه رهبری سنتی مبتنی بر نظریه‌‌ها و مدل‌‌ها و تجربه رهبری واقع‌‌بینانه مهم است. در روش‌های سنتی، ارائه‌‌دهندگان به دنبال مطرح کردن راه‌حل‌‌های بیشتر و گاهی پیچیده‌‌تر هستند. در این روش‌ها، رهبران به جای شبیه‌‌سازی یک محیط سازمانی روزمره، خود را در سرزمین‌‌های بسیار ناآشنا می‌‌بینند که در دنیای واقعی کمکی به آنها نمی‌‌کند.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    وزارت ارشاد رسمی‌شدن موسیقی رپ را بررسی می‌کند

    دعوت‌نامه‏‏‏‏‌ای برای رپرها

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌وهنر : موسیقی رپ به رسمیت شناخته می‌شود؟ وزیر ارشاد موضوع را به معاون هنری‌‌‌‌‌اش سپرده و معاون هم گفته موضوع در دست بررسی است. اظهارنظرهای دیگر این مسوولان حاکی از تمایل آنها به رسمی‌شدن موسیقی رپ است. ماجرا بی‌‌‌‌‌شباهت به سرنوشت موسیقی پاپ در دهه‌هفتاد نیست، پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با آغاز جنگ تحمیلی، موسیقی شاید آخرین چیزی بود که مسوولان فرهنگی به فکر توسعه‌‌‌‌‌اش بودند. اگر هم اثری تولید می‌شد عمدتا در حوزه موسیقی سنتی ایرانی، نوحه، مقام‌‌‌‌‌خوانی، سرود یا مارش نظامی بود؛ در واقع چیزی به‌نام موسیقی پاپ عملا امکان تولید رسمی نداشت. نخستین‌بار در دهه‌هفتاد با حضور برخی خوانندگان از جمله محمد اصفهانی، خشایار اعتمادی، شادمهر عقیلی و... موسیقی پاپ آرام آرام‌ مجوزدار شد. اما قصه موسیقی رپ کمی متفاوت است زیرا نوعی سبک زندگی متفاوت را نمایندگی و ترویج می‌کند.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ۷۰۳ مزرعه پرورش آبزیان در استان لرستان فعال است

    دنیای‌اقتصاد - خرم‌‌‌آباد : مدیرکل شیلات لرستان گفت: ۵۳۴ مزرعه ماهیان سردآبی، ۷۸ مزرعه ماهیان گرمابی، ۴۸ مزرعه ماهیان زینتی، پنج مزرعه ماهیان خاویاری، ۲ مزرعه پرورش زالو و ۳۶ مزرعه تکثیر در استان فعال است. کیارش بیرانوند در گفت‌‌‌وگو با دنیای اقتصاد اظهار کرد: اکنون حدود ۳۲‌هزار تن ماهی در لرستان تولید می‌شود در حالی که ظرفیت ۱۰۰‌هزار تن نیز وجود دارد. بیش از ۱۷‌هزار نفر به صورت مستقیم و غیر‌مستقیم در این بخش فعالیت دارند. وی گفت: سالانه ۳میلیون و ۹۰۰‌هزار قطعه ماهی زینتی، ۲۷‌هزار تن ماهی سردآبی، ۲‌هزار و ۲۰۰ تن ماهی گرم‌‌‌آبی، ۶۵ تن ماهی خاویاری با ماحصل ۱۵۰ کیلوگرم خاویار در لرستان تولید و ۹۵میلیون قطعه بچه ماهی نیز تکثیر می‌شود همچنین این استان رتبه نخست کشور را در خصوص تولید تخم چشم زده ماهی دارد. بیرانوند با بیان اینکه لرستان در حوزه پرورش ماهی و آبزی‌‌‌پروری کارنامه خوبی دارد، ادامه داد: ۲‌هزار و ۴۰۰ کیلومتر رواناب در استان وجود دارد که باید از این ظرفیت برای پرورش ماهی استفاده کنیم؛ چراکه موجب رونق اقتصادی خواهد شد.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    در همایش ششمین نمایشگاه توانمندی‏‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران پیش‌بینی شد:

    ۴ میلیارد دلار قرارداد تجاری در اکسپوی ششم

    دنیای‌اقتصاد: همایشی به منظور آماده‌‌سازی برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران‌‌اکسپو ۲۰۲۴) سوم بهمن در محل نمایشگاه‌‌های بین‌المللی تهران برگزار شد. در این همایش به برنامه‌‌های انجام‌‌شده برای برگزاری ششمین نمایشگاه ایران‌‌اکسپو که ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۶ گروه کالایی در تهران برگزار خواهد شد، پرداخته شد.

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    دلیل جدایی سامره از استقلال

    دنياي اقتصاد : علی سامره چند روز پیش در پستی اینستاگرامی از سمت سرپرستی استقلال استعفا کرد و اخیرا شایعاتی مبنی بر پیوستن او به کادر مدیریتی مس رفسنجان شنیده می‌شد؛ تیمی که با سرمربی خود یعنی ساکت الهامی هم قطع همکاری کرده است. با این حال سرپرست مستعفی آبی‌ها این موضوع را تکذیب کرد، اما دلایل جدایی‌اش جالب توجه به نظر می‌رسد. درحالی که برخی رسانه‌ها خبر از درگیری لفظی وی با سرمربی استقلال را منتشر کرده بودند، علی سامره در گفت‌وگو با «ایسنا» ابتدا ضمن تکذیب هرگونه صحبت و نشست با مدیران مس رفسنجان درباره دلیل جدایی‌اش از باشگاه گفت: «من صرفا به دلیل بی‌احترامی به جایگاه سرپرستی در باشگاه استقلال استعفا کردم و در هر سمت دیگری با کمال میل در خدمت باشگاه استقلال خواهم بود.»

  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» از جاذبه‏‏‌های همجوار «رود ارس» گزارش می‌دهد

    ناگفته‏‏‌های توریستی «جلفا»

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی : ایستادن کنار مرز و مشاهده مردمی که آن سو زندگی می‌کنند تجربه‌‌‌ای منحصر به فرد است، تجربه‌‌‌ای که می‌توانید آن را در صلح و آرامش در کناره رود «ارس» از سر بگذرانید. پاسگاه‌‌‌های مرزی کشورهای ایران و دو کشور آذربایجان و ارمنستان در کنار این رود قرار دارند و گردشگران می‌توانند تصاویری را از خود ثبت کنند که دو کشور در یک قاب قرار بگیرند.