همه‌ی خبرهای امروز
  • پیشاهنگ توسعه ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پیشاهنگ توسعه

    تولید قطعات و محصولات باکیفیت در گرو چیست؟

    علیرضا عراقی مدیرعامل شرکت تکبان کنترل انرژی اکنون در حوزه وضعیت لوازم خانگی در ایران پرسش‌های بسیاری مطرح است. مثلاً اینکه چگونه سهم بیشتری از بازار داشته باشیم؟ چگونه فرهنگ مصرف داخلی را احیا کنیم؟ واردات و قاچاق کالا چه اثرات مخربی بر اقتصاد و جامعه خواهد گذاشت؟ رتبه هر یک از شهروندان در پرداخت دانگ ملی خود چقدر است؟ مولفه‌های کیفیت برای دو گروه تولیدکننده محصول نهایی و قطعه‌ساز کدام است؟ و اینکه برای توسعه صنعت و اقتصاد و آبادانی کشور چه باید کرد؟ ماجرا از این قرار است که مهم‌ترین رکن توسعه صنعتی و اقتصادی، اشاعه تولید محصولات داخلی است و اگر این رکن از اقتصاد مولد، پایدار و باثبات باشد، اثرات بسیار موثری بر شاکله اقتصاد کشور خواهد گذاشت و استقلال اقتصادی و امنیت سیاسی را در پی خواهد داشت. به هر صورت در یک جامعه پیشرفته و صنعتی یا حتی در حال توسعه، دو گروه تولیدکننده فعال داریم. در کشورهای توسعه‌یافته و پیشرفته، صنعت قطعه‌ به عنوان موتور محرکه و پیشران صنعت محسوب می‌شود و هر کشوری که قطعه‌سازی پیشرفته و مدرنی داشته باشد شاهد شکوفایی صنعت هم خواهد بود. چراکه کیفیت صنعت قطعه‌ باعث رشد کیفیت محصول نهایی خواهد شد.

  • رمزگشایی از ممنوعیت ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    رمزگشایی از ممنوعیت

    تبعات ممنوعیت واردات برندهای خارجی در گفت‌وگو با عباس ابهری

    صنعت لوازم خانگی ایران، سابقه فعالیت چند‌ده‌ساله دارد و در سخت‌ترین شرایط مانند دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس، توانسته در انبوه مشکلات داخلی و خارجی، روی پای خود بایستد، اما در یک دهه اخیر سرعت رشد این صنعت در صحنه رقابت با کالاهای وارداتی کند شده است.

  • دورنمای یک صنعت ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    دورنمای یک صنعت

    صنعت لوازم خانگی چه چشم‌اندازی دارد؟

    محمدرضا جعفری مدیرعامل گروه لوازم خانگی آنتیک ممنوعیت واردات برندهای خارجی لوازم خانگی را باید تقسیم‌بندی کرد. در محصولاتی که تولید کافی و باکیفیت داریم باید واردات محصولات مشابه خارجی کنترل و محدود شوند، اما در بخش‌هایی که امکان تولید محصولات لوازم خانگی را به میزان کافی نداشته یا محصولاتی که امکان تولید آنها را در حد استاندارد جهانی نداریم باید اجازه واردات داده شود. مثلاً محصول تلویزیون در کشور به صورت صنعت مونتاژ بوده و بیشتر قطعات آن وارداتی بوده و عمق داخلی‌سازی نداریم. در این بخش‌ها باید اجازه واردات داده شود تا بتوانیم رقابت سالمی داشته باشیم. باید کارشناسی دقیقی روی تک‌تک محصولات لوازم خانگی صورت بگیرد و دولت کمک کند تکنولوژی تولید محصولات وارد کشور شده و توان رقابت با محصولات خارجی ایجاد شود.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نمایی از صنعت لوازم خانگی در ایران

  • توانمندی صادراتی صنعت لوازم خانگی ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    توانمندی صادراتی صنعت لوازم خانگی

    چرا برندهای داخلی صنعت لوازم خانگی در بازارهای خارجی توفیق چندانی ندارد؟

    همگان مستحضر هستند که صنعت لوازم خانگی طبق سند راهبردی توسعه صنایع کشور که توسط وزارت صمت نتوشته شده جزو یکی از ۱۰ صنعت استراتژیک کشور محسوب میشود و شاخص هایی که میتوان بر اساس آن صنعت را استراتژیک نامید شامل شاخص ارزش افزوده این صنعت، زنجیره عرضه، اشتغال محور بودن، درآمدزایی آن و عمق بومی سازی صنعت باعث شده اند که صنعت لوازم خانگی در حال حاضر به عنوان یکی ار صنایع مهم تلقی شود و به همین علت هم در مسائلی مانند آن دولت نظارت میکند. کشور در بحث صادرات این قابلیت را دارد که در کنار کشور ترکیه در منطقه خاورمیانه به عنوان تامین کننده اصلی کالای لوازم خانگی کشورهای منطقه قلمداد شود.

  • به‌روزرسانی یک صنعت ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    به‌روزرسانی یک صنعت

    واکاوی وضعیت قطعه‌سازی لوازم خانگی در گفت‌وگو با محمد فرهادکیایی

    هرچند صنعت لوازم خانگی ایران به گفته کارشناسان طی سال‌های اخیر رشد چشم‌گیری داشته، اما هنوز هم قاچاق محصولات خارجی به کشور تهدیدی برای ادامه روند رو به رشد این صنعت محسوب می‌شود. قاچاقی که به گفته فعالان صنعت و بازار لوازم خانگی، گردش مالی آن سالانه تا شش میلیارد دلار نیز می‌رسد. در این میان، اگرچه دولت‌ها قوانین و طرح‌های مختلفی را برای کاهش حجم قاچاق کالا و کنترل مرزها اجرایی کرده‌اند، اما همچنان یکی از دغدغه‌های اصلی صنعتگران کشور، حجم بالای قاچاق و گاهی دامپینگ لوازم خانگی خارجی در ایران است به‌طوری که گفته می‌شود، کالاهای قاچاق سهم ۳۰ تا ۴۰درصدی در بازار لوازم خانگی ایران به خود اختصاص داده است. رفع این نگرانی علاوه بر وضع قوانین اثرگذار و اجرای آن نیازمند افزایش سطح کیفیت و کاهش قیمت تمام‌شده تولیدات در کشور است تا دیگر قاچاق لوازم خانگی صرفه‌ای برای قاچاقچیان نداشته باشد و پس از آن شاهد معکوس شدن سیر قاچاق و صادرات کالاهای داخلی باشیم. در این زمینه گفت‌وگویی با محمدفرهاد کیایی، فعال بخش قطعه‌سازی داشتیم. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید.

  • منافع ورود پلتفرم‌ خارجی ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    منافع ورود پلتفرم‌ خارجی

    مسعود حمیدزاده/ فعال اقتصادی حوزه تکنولوژی و مالی یکی از پرسش‌‌‌هایی که امروزه مطرح می‌شود، تعیین‌تکلیف فضای رقابتی پلتفرم‌‌‌هاست. اینکه دولت‌‌‌ها برای حمایت از پلتفرم‌‌‌های داخلی، باید از ورود پلتفرم‌‌‌های خارجی به داخل کشور ممانعت به عمل بیاورند یا خیر؛ بهتر است از ورود آنها جلوگیری نکنند و مانع شکل‌‌‌گیری فضای رقابتی نشوند؟ در پاسخ به این پرسش، ابتدا باید تعیین کرد که این ورود را به چه شکلی تعریف می‌کنیم‌. اگر تعریف ما از ورود به این صورت باشد که در آن قرار است، پلتفرم‌‌‌های خارجی وارد ایران شوند تا در داخل کشور، دفتر به عنوان محل کسب‌وکار تاسیس کرده و نیروی کار ایرانی را استخدام کنند و در نتیجه آن، انتقال تکنولوژی و دانش مدیریتی صورت پذیرد، به‌جد امری مثبت برای اقتصاد کشور است و دولت‌‌‌ها باید از آن حمایت هم کنند. در واقع باید بیان کرد که این روند، چیزی است که عموم کشورهای جهان از آن استقبال می‌‌کنند.

  • ضرورت بهره‌گیری از نیروی کار مهاجر در ایران ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ضرورت بهره‌گیری از نیروی کار مهاجر در ایران

    حسین شیرازی/ پژوهشگر حوزه مهاجرت مهاجرت نیروی کار، همواره یکی از موضوعات بحث‌برانگیز در عرصه عمومی بوده است. به‌طور معمول، نیروی کار بومی هر کشوری، مهاجران را رقیبان خود در بازار کار تلقی می‌کنند و آنچنان از حضور آنها در بازار کار کشور خود خشنود‌ نمی‌‌شوند. همین مساله بهانه‌‌ای می‌شود تا برخی سیاستمداران و احزاب سیاسی برای پیروزی در انتخابات و کسب کرسی‌های قدرت، سیاست‌های ضدمهاجرت نیروی کار را در پیش بگیرند. آنها از این طریق می‌توانند سبد رأی خود را تقویت کنند و شانس کسب و حفظ قدرت خود را افزایش دهند.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    موافقت تارانتینو با حراج NFT فیلم نامه‌اش

    مهر : کوئنتین تارانتینو و میرامکس اختلافاتی را که بر سر حراج ان‌اف‌تی بخش‌هایی از فیلمنامه «پالپ فیکشن» داشتند کنار گذاشتند. استودیو میرامکس نوامبر گذشته شکایتی را تنظیم کرد تا مانع ادامه فروش توسط کارگردان فیلم شود. این کمپانی استدلال کرده بود استراتژی سرمایه‌گذاری برای ان‌اف‌تی‌ها را دنبال می‌کند و حراج تارانتینو با این امر تداخل دارد. در نهایت تارانتینو که در نظر داشت ۷ حراج را پیش ببرد اولین حراج را انجام داد اما پس از فروش اولین ان‌اف‌تی به قیمت ۱/ ۱میلیون دلار به دلیل نوسان شدید بازار از ادامه حراج‌ها صرف‌نظر کرد.

  • رونویسی از ترجمه‌های کلاسیک مد شده! ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نگاه مترجم پیشکسوت به آثار ناشران پخته‌خوار:

    رونویسی از ترجمه‌های کلاسیک مد شده!

    پرویز شهدی با بیان اینکه در فرانسه کتاب‌های کلاسیک را به هر مترجمی نمی‌سپارند، می‌گوید در ایران هرکسی هر کتابی را می‌تواند ترجمه کند و رونویسی از ترجمه‌های آثار کلاسیک مد شده است. این مترجم در گفت‌وگو با ایسنا درباره ترجمه‌ و شبه‌ترجمه‌ها با تاکید بر اینکه مترجم باید امانت‌دار باشد، اظهار کرد: مترجم نباید در نوشته، طرز فکر و سبک و سیاق نویسنده دخل‌وتصرفی داشته باشد، زیرا این کار مانند این است که دارد داستان را به روایت خود تعریف می‌کند، در‌حالی‌که وظیفه مترجم این است که داستان را آن‌طور که نویسنده نوشته، بیان کند.

  • اثر هنرمند ایرانی در میان برگزیدگان عکس‌های هوایی ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    عکس روز

    اثر هنرمند ایرانی در میان برگزیدگان عکس‌های هوایی

    ایلنا : جایزه عکس‌های هوایی ۲۰۲۲ برگزیدگانش را شناخت. این آثار در ماه نوامبر در کشور ایتالیا طی رویدادی دیگر با عنوان «Siena awards festival» نمایش داده می‌شود.

  • «انتخاب الکترونیک» به عنوان شرکت برتر در جشنواره حاتم شناخته شد ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    «انتخاب الکترونیک» به عنوان شرکت برتر در جشنواره حاتم شناخته شد

    دنیای اقتصاد : گروه صنعتی انتخاب الکترونیک، موفق به دریافت تندیس لوح تقدیر چهارمین جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) در رتبه برتر شد. به گزارش مرکز ارتباطات رسانه‌‌‌ای انتخاب الکترونیک، آیین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) روز دوشنبه _۱۴ شهریورماه_ با حضور معاون دادستان‌‌‌کل کشور، معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس دانشگاه صنایع و معادن کشور، رئیس سازمان امور مالیاتی و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در محل سالن همایش‌‌‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    عامل رکود صادرات مصالح ساختمانی

    همه تولیدکنندگان به مشکلات تولید و بازار داخلی مبتلابِه هستند. چرا که زمانی که رکود هست فروش نیست و در صورتی که فروش نباشد حجم تولید کاهش می‌یابد و اگر حجم تولید پایین بیاید تولیدکننده مجبور به تعدیل نیرو، کاهش ساعت کاری و کاهش حاشیه سود یا انجام هر سه مورد با هم خواهد شد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پرسش امروز

    تاثیر تجارت آزاد بر نیروی کار ایرانی

    البرز نظامی : دو قرن از نظریه مزیت نسبی دیوید ریکاردو می‌‌‌گذرد؛ نظریه‌‌‌ای که منافع دوجانبه تجارت آزاد جهانی را به اصلی بدیهی در علم اقتصاد و سیاستگذاری اقتصادی بدل کرده ‌‌‌بود. لکن، تجارت آزاد جهانی به همان میزان که دوستان وفاداری برای خود دارد، همواره مخالفان قدرتمندی هم در پیش‌‌‌روی خود دیده است؛ مخالفانی که انتظار می‌‌‌رفت به‌مرور زمان و طی روند جهانی‌شدن، از تعدادشان کاسته‌‌‌ شود و به تاریخ بپیوندند؛ اما حوادث چند سال اخیر چیز دیگری را به ما نشان می‌دهد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    گوگل‌پلی و اپ‌استور؛ هدف شکایت آنتی‌تراست در مکزیک

    مهر : رئیس سابق فدراسیون مخابرات مکزیک از اپل و گوگل شکایت کرده و اکنون این شرکت‌ها با تحقیقات آنتی‌تراست روبه‌رو هستند. به گزارش رویترز، «مونی دی سوان آداتی» رئیس سابق فدراسیون مخابرات مکزیک شکایت مذکور را در IFT، رگولاتور مخابرات این کشور ثبت کرده است. در حقیقت IFT جایگزین فدراسیون مخابرات مکزیک محسوب می‌شود. او در شکایتش اپل و گوگل را متهم کرده با سوءاستفاده از انحصارشان در فروشگاه‌های اپ و اجبار به استفاده از سیستم پرداخت داخلی‌شان، رقابت در بازار را به‌طور کامل مسدود کرده‌اند.

  • ۱۵۰ فرصت سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه پارسیان ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ۱۵۰ فرصت سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه پارسیان

    دنیای‌اقتصاد - بندرعباس : معاون اقتصادی منطقه ویژه اقتصادی پارسیان گفت: منطقه ویژه پارسیان، با هدف جذب سرمایه‌گذاران در حوزه‌های مختلف پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم و صنایع پایین‌دستی، ۱۵۰ بسته پیشنهادی فرصت سرمایه تدوین کرده است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نگرانی‌ها از تامین عرضه، بهای موادغذایی را دوباره افزایش داد

    سایه تبعات جنگ بر مزارع گندم

    دنیای‌اقتصاد - شکیبا خیرخواهان : با حمله نظامی روسیه به اوکراین در ابتدای سال میلادی جاری، بهای محصولات غذایی از جمله گندم با رشد بی‌‌‌سابقه‌‌‌ای مواجه شد؛ اما پس از گذشت چندماه از جنگ و بسته‌‌‌شدن قرارداد بین این دو کشور در جهت ایجاد کریدورهای امن برای صادرات گندم اوکراین، از التهاب در بازار محصولات غذایی کاسته شد. با وجود این، اعلام خبرهایی از طرف مسکو مبنی بر انعقاد قرارداد بین دو کشور، نگرانی تامین گندم جهانی را برای چندمین بار از ابتدای سال‌جاری افزایش داد. همچنین ممنوعیت صادرات برنج در هند موجب افزایش قیمت آن در بازارهای جهانی شد. این شبه‌قاره که در ماه‌های اخیر به ‌‌‌دلیل خشکسالی در مناطق مهم کاشت برنج با کاهش تولید مواجه شده است، با وضع عوارض بر صادرات برنج قصد کاهش التهاب در بازار داخلی را دارد. از طرفی وقوع سیل اخیر در پاکستان موجب آسیب‌رسیدن به شالیزارها و کاهش عرضه برنج از سوی این کشور شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    شاخص قیمتی تولیدکننده و مصرف‌کننده در چین طی ماه اوت در نرخی کمتر از پیش‌بینی‏‏‌ها قرار گرفت

    کاهش تقاضا، تورم را در چین کاهش داد

    دنیای‌اقتصاد - راضیه احقاقی : تورم برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان چینی در ماه اوت کاهش داشت؛ اما بخشی از این عقبگرد تورمی نتیجه کاهش تقاضا متاثر از افول ساخت‌‌‌وساز و قرنطینه در این کشور رقم خورده است؛ بنابراین لزوما نشان‌دهنده بهبود وضعیت اقتصادی در چین نیست. در عین حال، با توجه به کاهش ارزش یوآن در مقابل دلار، بانک‌خلق چین نسبت به افزایش تورم مصرف‌کننده در ماه‌‌‌های پایانی سال هشدار می‌دهد. در این شرایط، اگرچه دولت چین نسبت به اعمال محرک مالی برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد وعده‌‌‌ می‌دهد؛ اما بانک‌خلق این کشور ترجیح می‌دهد که اعمال محرک‌‌‌ها را به‌آرامی اجرا کند تا از تبعات تورمی آن اطمینان یابد.

  • رشد دستمزدها زیر سایه تجارت آزاد ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    رشد دستمزدها زیر سایه تجارت آزاد

    غلامرضا کشاورز حداد/ اقتصاددان این نوشتار تلاش دارد، نشان دهد که آزادسازی تجاری و تسهیل دسترسی کم‌هزینه به بازارهای بین‌المللی، سبب بهبود فضای کسب‌وکار می‌شود و نیروی کار نیز از این سیاست منتفع خواهد شد. به‌منظور دستیابی به این هدف، تجربه آزاد‌سازی تجاری ایران در دولت خاتمی (۱۳۸۴-۱۳۷۶) را موردکاوی می‌‌‌کنیم.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    صعود یک‌پله‌ای ایران در رتبه توسعه انسانی

    تسنیم : سازمان ملل از صعود یک‌پله‌ای ایران در رده‌بندی جهانی شاخص توسعه انسانی خبر داد و رتبه ایران را بالاتر از ۱۱۵ کشور جهان اعلام کرد. برنامه توسعه سازمان ملل جدیدترین گزارش از سلسله گزارش‌های توسعه انسانی را منتشر کرده است که در آن آمار و اطلاعات مربوط به شاخص‌های توسعه انسانی ۱۹۱ کشور جهان از جمله ایران ارائه شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    مشوق‌‌های جدید برای دارندگان حساب‌‌های تجاری

    ایلنا : مدیر روابط عمومی بانک مرکزی گفت: ارائه برخی خدمات بانکی همچون اعطای ابزارهای پذیرش صرفا به دارندگان سپرده‌های بانکی تجاری قابل تخصیص است. مصطفی قمری‌‌وفا در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: با تصویب ضوابط ناظر بر حساب‌‌های سپرده تجاری، دارندگان این حساب‌‌ها می‌‌توانند از مشوق‌‌ها و سیاست‌‌های ترغیبی که در ضوابط یادشده آمده است، بهره‌مند شوند. او افزود: طبق این ضوابط از این پس، ارائه برخی خدمات بانکی همچون اعطای ابزارهای پذیرش صرفا به دارندگان سپرده‌های بانکی تجاری قابل تخصیص است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ۴۶هزار حادثه ناشی از کار برای بیمه‌شدگان تامین‌اجتماعی

    سازمان تامین‌اجتماعی : سازمان تامین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۰ در ۴۵هزار و ۹۰۴ مورد حادثه ناشی از کار، ضمن ارائه خدمات درمانی و بازتوانی برای بیمه‌شدگان حادثه‌دیده، تعهدات قانونی کوتاه‌مدت و بلندمدت را حسب شرایط و الزامات قانونی در مورد حادثه‌دیدگان انجام داده است. گفتنی است این آمارها تنها مربوط به مواردی از حوادث ناشی از کار است که برای برقراری حمایت‌های بیمه‌ای و درمانی به سازمان تامین‌اجتماعی ارجاع شده است و آمار واقعی تعداد حوادث ناشی از کار که به دلایل مختلف بخشی از آنها هرگز از سوی کارگر یا کارفرما گزارش نمی‌شوند، بیشتر از این آمار است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    رفاقت برند ایرانی و مصرف‌کنندگان

    چگونه می‌توان مشتریان را حفظ کرد؟

    رسول جوراب‌دوز / کارشناس فروش لوازم خانگی در بازارهای کنونی که مشتریان برای تنظیم قوانین بازی رقابتی دارای قدرت کافی‌اند، لزوم توجه به کلیه اصول بازاریابی از سوی شرکت‌ها به منظور بقا و موفقیت در هر کسب‌وکاری بیش از پیش احساس می‌شود. در سال‌های اخیر، افزایش انواع محصولات وارداتی در بازار لوازم خانگی از یک‌سو و سیاست دولت در حمایت از محصولات مشابه ساخت داخل از سوی دیگر، باعث ایجاد فضای رقابتی جدیدی در این کسب‌وکار شده است. با چرخش گردونه زمان، شرایط جهانی و بستر زندگی انسان به‌گونه‌ای ناباورانه تحول یافته است. این تحولات در بازار، ظهور قواعد جدیدی را به همراه داشته است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    برای صد‌ساله شدن باید نخست متولد شد

    از کجا بفهمیم بازخورد نشان‌دادن کافی است

    مترجم: سيدحسين علوي لنگرودي alavitarjomeh@gmail.com منبع: MIT Sloan Management Review شاید شما هم جزو آن دسته از نومدیرانی هستید که از گوشه و کنار شنیده‌‌‌اید، یکی از کارکردها و وظایف اصلی مدیران، بازخورد نشان‌دادن به دیگران است که البته این کاملا درست و منطقی است و هیچ‌‌‌کس به شما نمی‌‌‌گوید، نباید به زیردستان، همکاران یا مافوق‌‌‌های خود بازخورد نشان ندهید؛ اما مشکل هنگامی آغاز می‌شود که بازخورد نشان‌دادن از حالت تعادل و کفایت خارج می‌شود و شکلی افراطی و بی‌‌‌جهت به خود می‌گیرد. در این حالت، بازخورد نشان دادن به دیگران نه‌‌‌تنها فایده‌‌‌ای ندارد و نتایج موردنظر را به بار نمی‌‌‌آورد، بلکه معمولا اثری مخرب خواهد داشت و شرایط را بدتر می‌کند.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    شناسایی ۷ هزار شرکت صوری دارای فرار مالیاتی

    تحلیل بازار : رئیس سازمان مالیاتی گفت: تاکنون بیش از ۷ هزار شرکت صوری شناسایی شده. در تلاشیم علاوه بر شناسایی این شرکت‌ها، ذی‌نفعان اصلی را که مرتکب فرار مالیاتی شده‌اند نیز شناسایی و از آن‌ها مطالبه کنیم. داود منظور رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در سند تحول دولت مردمی، موضوع مبارزه با فرار مالیاتی و شفاف‌سازی اقتصاد مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتا نظام مالیاتی باید به سمتی برود که عمده درآمدهای مالیاتی از محل شناسایی فرارهای مالیاتی و شناسایی مودیان جدید تامین شده و فشار بر مودیان منضبط به حداقل برسد.

  • پرواز با بیم و امید ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پرواز با بیم و امید

    واکاوی فراز و فرودهای صنعت لوازم خانگی در گفت‌وگو با علیرضا محمدی‌دانیالی

    صنعت لوازم خانگی ایران ظرف دو، سه سال اخیر توانسته در غیاب رقبای خارجی خود نفس بکشد، بال بگشاید و برای رسیدن به اوج گام بردارد؛ مسیری که به سرعت سپری شد و اکنون با توجه به ساختار و شرایطی که با تحریم‌ها مبتلابه اقتصاد ایران و صنایع کشور شده، ادامه مسیر را برای این صنعت و تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران آن ناهموار کرده است. به‌خصوص اینکه دولت هم با مجموعه تفکراتی که بر روی قیمت‌گذاری برخی از کالاها از جمله لوازم خانگی دارد، بیشتر از هر زمان دیگری تولیدکنندگان لوازم خانگی را در محاق قرار داده و شرایط را برای آنها به گونه‌ای پیش برده است که تولید برایشان صرفه اقتصادی ندارد و ممکن است هر روز که می‌گذرد، بیشتر به این سمت ترغیب شوند که خطوط تولیدی خود را متوقف کرده و اشتغالی را که در این مسیر ایجاد کرده‌اند، کم و کمتر کنند. در این میان آثار مخرب تحریم‌ها بر عدم ورود تکنولوژی‌ها و ماشین‌آلات و تجهیزات را هم نباید از یاد برد و به تولیدی نگریست که اکنون با تکنولوژی نسل دوم و سوم مشغول به فعالیت است، در حالی که رقبا در سایر کشورها، خود را با تکنولوژی‌های نسل چهار و پنج تطبیق داده و هم‌مسیر کرده‌اند. علیرضا محمدی‌دانیالی، رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی بر این باور است که دولت باید بساط قیمت‌گذاری دستوری در صنعت لوازم خانگی را برچیند و با پیگیری افزایش سطح تعامل با دنیا در قالب برجام، زمینه را برای رشد صنایع کشور و از جمله صنعت پربار لوازم خانگی مهیا کند.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    اگر می‌خواهید یک رهبر سازمانی تاثیرگذار باشید

    مترجم: مرتضي ايراندوست منبع: FASTCOMPANY با گذشت بیش از ۳۰ سال فعالیت در کسب‌و‌کار یک چیز وجود دارد که می‌توانم آن را تضمین کنم: و آن تغییر سریع است. دنیای کسب‌و‌کار مانند یک جریان اقیانوس است که با نوآوری صنایع و تغییر فناوری با سرعت فزاینده‌ای، در حرکت دائمی است. تاثیرگذارترین رهبران کسب‌و‌کار تغییر را پذیرفته و از سازگاری با آن دریغ نمی‌کنند.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ولوو کار خود را در چین از سر گرفت

    ایسنا : ولوو کارز اعلام کرد تولید محدود کارخانه خودروسازی خود در شهر چنگدوی چین را از سر گرفته است. این خودروساز که اکثریت آن متعلق به گروه خودروسازی چینی جیلی هولدینگ است، کارخانه را در اول سپتامبر به دلیل محدودیت‌های محلی ویروس کرونا به طور موقت تعطیل کرده بود. سخنگوی ولوو کارز گفت: ولوو کارز، اکنون یک شیفت روزانه در کارخانه (چنگدو) کار می‌کند و به ارزیابی وضعیت به طور مداوم ادامه خواهد داد. به نقل از رویترز، سخنگوی این شرکت گفت کارخانه این شرکت در داکینگ به دلیل قرنطینه در شهر به طور موقت تعطیل است.

  • زمانی که قبل از تصمیم باید اقدام کرد ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    درس‏‏‌ حادثه فوکوشیما برای مدیریت بحران

    زمانی که قبل از تصمیم باید اقدام کرد

    مترجم: مهدی نیکوئی منبع: european business review ۱۱ سال از یکی از بزرگ‌ترین زلزله‌‌‌های تاریخ بشر می‌‌‌گذرد؛ زمانی که ۱۱ مارس ۲۰۱۱ مناطق شمالی ژاپن به شدت لرزیدند. در کمتر از یک ساعت پس از آن زمین‌‌‌لرزه، دو موج سونامی غول‌‌‌پیکر به سواحل شرقی ژاپن برخورد کرده و ده‌‌‌ها‌هزار نفر را به کام مرگ برد. همچنین‌میلیاردها دلار خرابی بر جای گذاشت. اما یکی از مهم‌ترین پیامدها و معضلات این بحران‌ها، آسیب به نیروگاه هسته‌‌‌ای دایچی فوکوشیما و خطر آلودگی‌‌‌های رادیواکتیو بود. مدیران و رهبران این نیروگاه مانند اکثر مدیران کسب و کارهای امروزی، فارغ از تحصیلات و آموزش‌‌‌هایشان برای چنین شرایط دشواری آموزش ندیده بودند. همچنین به احتمال زیاد در هیچ زمانی از دوران کاری‌‌‌شان چنین شرایطی را تجربه نکرده بودند و واکنش‌‌‌ها و تصمیم‌گیری‌‌‌هایشان به دلیل پیچیدگی، ابهام زیاد و کمبود اطلاعات نمی‌توانست بر اساس الگوهای رسمی تصمیم‌گیری صورت گیرد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    وزیر صمت وعده داد

    رشد صادرات خودرو از سال آینده

    سیدرضا فاطمی‌امین، وزیر صمت، روز گذشته طی مصاحبه‌ای اعلام کرد میزان صادرات خودرو در سال جاری به ۲۰هزار دستگاه خواهد رسید. وی همچنین تاکید کرده است برنامه صادرات خودرو از سال آینده اجرایی می‌شود.