همه‌ی خبرهای امروز
  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    اینستاگرام با اسکن چهره، سن کاربران را تشخیص ‌می‌دهد

    اینستاگرام در حال آزمایش دو روش و ابزاری جدید برای تایید سن کاربران این شبکه اجتماعی است. بر اساس اعلام اینستاگرام، تست ابزارهای جدید فعلا در آمریکا اجرا خواهد شد و نوجوانان آمریکایی برای اثبات سن خود (بالای ۱۸ سال) باید یک ویدئوی سلفی از خود آپلود کنند که این ویدئو، توسط ابزار هوش مصنوعی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ‌برگزاری نخستین دوره آزمون گواهینامه حرفه‌ای بانکداری اسلامی

    بانک مرکزي : نخستین دوره آزمون «گواهینامه حرفه‌ای بانکداری اسلامی» در راستای بررسی صلاحیت حرفه‌ای داوطلبان تصدی سمت‌های مدیریتی در بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی ۲۳ تیرماه ‌برگزار می‌شود. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی پیرو ابلاغ عناوین گواهینامه‌های حرفه‌ای مورد نیاز به‌عنوان یکی از شرایط تخصصی لازم برای داوطلبان تصدی سمت مدیریتی در موسسات اعتباری، به اطلاع می‌رساند؛ طبق هماهنگی‌های انجام شده با مبادی ذی‌ربط، مقرر است نخستین دوره آزمون مربوط به گواهینامه حرفه‌ای بانکداری اسلامی روز ‌پنج‌شنبه مورخ ۲۳‌/ ۰۴‌/ ۱۴۰۱ راس ساعت ۹صبح در محل موسسه عالی آموزش بانکداری ایران به نشانی خیابان پاسداران، ایستگاه ضرابخانه، پلاک ۱۹۵، ‌برگزار شود.

  • تغییر مسیر بانک‌های مرکزی ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تغییر مسیر بانک‌های مرکزی

    مایک دولن/ رویترز حداقل در یک‌دهه گذشته، جنگ‌های ارزی با هدف کاستن از ارزش پول ملی و تقویت صادرات در جریان بوده و کشورها تلاش کرده‌اند برای کالاهای صادراتی خود، مزیت رقابتی به وجود آورند؛ اما مدتی است که این فرآیند معکوس شده است. تحلیلگران بانک گلدمن‌ساکس معتقدند، این تحول پیامدهای خطرناکی برای اقتصاد جهان خواهد داشت. آنها روند جدید را «جنگ ارزی معکوس» می‌نامند و می‌گویند، افزایش شدید نرخ‌های تورم که حاصل عوامل گوناگون و پایدار است و افزایش نرخ‌های بهره در آمریکا که به رشد ارزش دلار منجر می‌شود، دولت‌ها و بانک‌های مرکزی را وادار می‌کند که سیاست‌‌‌های ارزی خود را تغییر دهند و تلاش کنند، ارزش پول ملی خود را بالا ببرند. در یک‌دهه اخیر، یعنی دورانی که بانک‌مرکزی آمریکا به خرید اوراق قرضه اقدام کرده است تا به اقتصاد رونق ببخشد، بسیاری از کشورها از کاهش ارزش دلار بر اثر این سیاست و لطمه‌ای که به وضعیت تجاری‌شان وارد می‌شود، شکایت کرده‌اند. آنها مجبور بوده‌اند سیاست‌هایی شبیه سیاست‌‌‌های بانک‌مرکزی آمریکا را اتخاذ کنند تا به اقتصاد خود رونق ببخشند.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    همه از «فوجیان» می‌ترسند

    جواهر ۸۰ هزار تنی امپراتور

    دنیای‌اقتصاد : چین با راه‌اندازی اخیر سومین و پیشرفته‌ترین ناو هواپیمابر خود، بیانیه بزرگی درباره جاه طلبی‌های دریایی‌اش صادر کرد. «فوجیان» - که تا به امروز بزرگ‌ترین، مدرن‌ترین و قدرتمندترین ناو هواپیمابر چین است - جواهری ۸۰هزار تنی بر تاج یک توسعه و گسترش طلبی نظامی است که نشان می‌دهد پکن نیروی دریایی خود را به بزرگ‌ترین ناو هواپیمابر جهان تجهیز کرده است. «براد لندون» در تحلیل ۲۵ ژوئن در سی‌ان‌ان نوشت، کارشناسان می‌‌گویند سیستم‌‌های رزمی جدید این ناو - مانند سیستم پرتاب منجنیق الکترومغناطیسی - نشان می‌‌دهد که چین به سرعت در حال رسیدن به ایالات متحده است و این مساله به چین توانایی به پرواز درآوردن هواپیماهای بیشتر، سریع‌‌تر و با مهمات بیشتر را می‌‌دهد. این باید به هر مخالف احتمالی فضایی برای تامل بدهد؛ به‌ویژه با توجه به تجاوزات فزاینده چین در مناقشات سرزمینی خود با ژاپن در دریای چین شرقی، با انبوهی از کشورهای جنوب شرقی آسیا در دریای چین جنوبی و آزار و اذیت مکرر این کشور نسبت به جزیره خودمختار تایوان.

  • دومین پرتاب تحقیقاتی ماهواره بر ذوالجناح ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه توسعه‌ایرانی]

    دومین پرتاب تحقیقاتی ماهواره بر ذوالجناح

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    دلیل تفاوت قیمت کشمش در بازار

    در شرایطی که گرانی انواع میوه در بازار صدای مصرف‌کنندگان را درآورده، فعالان بخش خشکبار نیز می‌گویند به دلیل بالا‌بودن قیمت، باغداران ترجیح می‌دهند به‌جای خشک‌کردن میوه آن را برای تازه‌خوری روانه بازار کنند. با بالا‌رفتن قیمت مواد غذایی و به‌عبارتی بحران غذایی که پیش‌روی جهان قرار دارد به گفته کارشناسان، احتمال افزایش قاچاق زیاد است و با توجه به اینکه ایران نیز در همسایگی کشورهایی همچون عراق و افغانستان قرار دارد که با بحران‌های بیشتری مواجه هستند، احتمال خروج مواد غذایی از کشور قوت می‌گیرد؛ این در حالی است که در حال‌حاضر نیز برخی محصولات همچون زعفران کماکان به‌صورت چمدانی و مسافری از کشور خارج می‌شود، با این‌وجود برخی معتقدند بحث قاچاق کالا و مواد غذایی به شکل‌های مختلف صورت می‌گیرد و حتی ممکن است شکل قانونی داشته باشد، به‌طوری‌که در مورد محصول خشکبار به این‌گونه است. یکی دیگر از مشکلات بخش خشکبار، بحث ماندن بخشی از خشکبار سال‌قبل در انبارها است که به دلیل شرایط خاصی که سال‌قبل بر بازار جهانی خشکبار حاکم بود، محصولاتی همچون کشمش به‌خوبی صادر نشده است که به گفته کارشناسان این شرایط بر بازار ترکیه نیز به‌عنوان یکی از تولید و صادرکنندگان عمده این محصول حاکم بوده است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    رئیس سازمان مالیاتی اعلام کرد

    ثبت صدها گزارش درباره استفاده نکردن پزشکان از کارت‌خوان

    رسانه مالیاتی ایران : رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خبر داد که پس از راه‌اندازی سامانه سوت‌زنی مالیاتی، بالغ‌بر ۴۱۰۰ گزارش در این سامانه ثبت شده است. رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه پس از راه‌اندازی سامانه سوت‌زنی مالیاتی، بالغ بر ۴۱۰۰ گزارش در این سامانه ثبت شده است، مقابله با فرار مالیاتی را جزو اولویت‌های اصلی سازمان دانست و اظهار کرد: طرح سوت‌زنی در راستای شناسایی فرارهای مالیاتی و مودیان جدید، با جدیت درحال انجام است.

  • تبعات نمایش یک نمودار ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تبعات نمایش یک نمودار

    آملیا پولارد/ بلومبرگ همه‌چیز با به نمایش گذاشته‌شدن یک نمودار از سوی ایزابل اشنابل، مقام ارشد بانک‌مرکزی اروپا شروع شد. در ماه فوریه، او نموداری را نشان داد که در آن، میزان کاهش ارزش یورو در برابر دلار کاملا مشهود بود. دوماه بعد، یکی از مقامات بانک‌مرکزی کانادا از کاهش ارزش دلار این کشور در برابر دلار آمریکا ابراز نگرانی کرد و کمی بعد، رئیس بانک‌مرکزی سوئیس گفت که مایل است ارزش فرانک افزایش یابد. در سال‌جاری میلادی، ارزش دلار آمریکا ۷‌درصد افزایش یافته؛ زیرا بانک‌مرکزی این کشور مشغول افزایش‌دادن سریع نرخ‌های بهره است تا تورم را مهار کند. در ماه‌‌‌های اخیر، بانک‌های مرکزی، یکی پس از دیگری برای مهار تورم در کشورشان این سیگنال را ارسال کرده‌‌‌اند که مایلند، ارزش پول ملی آنها رشد کند. افزایش ارزش ارز ملی، هزینه واردات را پایین می‌‌‌آورد. این نوعی دخالت در بازار است که اثرات زیادی بر اقتصاد جهان خواهد داشت.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    معرفی ساختمان‌های ناایمن منتفی شد؟

    دادستان کل کشور انتشار اسامی ساختمان‌های ناایمن تهران را اقدامی «نادرست» توصیف کرد. به گزارش «ایسنا»، حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری در حاشیه هفتاد و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی درباره علت عدم انتشار فهرست ساختمان‌های ناایمن، با توجه به اینکه مدیران شهری اعلام کرده بودند این اقدام را با هماهنگی دادستانی انجام می‌دهند و منتظر نظر دادستانی هستند، توضیح داد: ما محدودیت‌‌هایی داریم و انتشار این اسامی اقدام درستی نیست؛ چراکه فرضا باید عنوان شود تعدادی ساختمان در حال ریزش است و چنین اظهاراتی باعث التهاب در جامعه می‌شود. به همین دلیل انتشار هر چیزی به مصلحت نیست.

  • چهار وزیر ابراهیم رئیسی در راه استیضاح ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه توسعه‌ایرانی]

    چهار وزیر ابراهیم رئیسی در راه استیضاح

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ماجرای توزیع تخم‌مرغ‌های فاسد

    درحالی که برخی مصرف‌کنندگان این روزها شاهد عرضه تخم‌مرغ‌های فاسد و سیاه‌شده در بازار هستند، کارشناسان می‌گویند در این امر تولیدکنندگان نقشی ندارند و در صورت تایید، سازمان دامپزشکی باید پاسخگو باشد.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    توییت وزیر نفت درباره صادرات میعانات گازی

    ایرنا : وزیر نفت گفت: با تکیه بر توان داخلی و فعال‌سازی ظرفیت مغفول‌مانده پالایشگاه‌های کوچک در کشور، توانستیم بر تحریم صادرات میعانات گازی غلبه کنیم. جواد اوجی امروز در توییتی نوشت: برای جلوگیری از خام‌فروشی، ایجاد ارزش افزوده بیشتر و نیز مدیریت میعانات گازی مازاد و پایداری تولید گاز کشور، با تکیه بر توان داخلی و فعال‌سازی ظرفیت مغفول‌مانده پالایشگاه‌های کوچک در کشور، توانستیم بر تحریم صادرات میعانات گازی غلبه کنیم. پیش از این نیز وزیر نفت تاکید کرده بود که در دولت سیزدهم، صادرات میعانات گازی سه تا چهار برابر شد و از رقم ۶۰هزار بشکه در روز، به رقم ۲۳۰ تا ۲۴۰هزار بشکه در روز در ماه‌های پایانی سال رسید. وی ادامه داده بود: در شروع دولت، ذخایر روی آب و روی خشکی میعانات گازی بیش از ۸۰میلیون بشکه بود که می‌توانست چالش ایجاد کند، ولی هم مصرف داخلی و هم صادرات میعانات گازی را افزایش دادیم و ۲۰میلیون بشکه میعانات گازی آزاد شد.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    زندگی دوباره باتری‌های آئودی

    دنیای اقتصاد : آئودی، خودروساز لوکس آلمانی با همکاری یک سازمان غیرانتفاعی هندی یک ریکشای الکتریکی ساخته است. این ریکشا از باتری‌هایی استفاده می‌کند که در پایان عمر خود هستند و نمی‌توان از آن در خودروهای الکتریکی استفاده کرد. به گزارش بی‌بی‌سی سازمان غیرانتفاعی که با آئودی در این پروژه همکاری می‌کند، نونام (Nunam) نام دارد و هدفش فراهم کردن دسترسی آسان مردم به انرژی‌های پاک است. نونام با استفاده از باتری‌‌‌های آئودی سه دستگاه ریکشا ساخته که قرار است سال آینده آنها را در جاده‌های هند آزمایش کند. این ریکشاها به سازمان‌های غیرانتفاعی داده خواهد شد که به زنان کارآفرین کمک می‌کنند. برای این ریکشاها شارژرهایی ساخته شده که از خورشید انرژی می‌گیرند.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پرسش امروز

    برندگان و بازندگان جنگ ارزی

    احسان‌آذری‌نیا : در دهه‌های اخیر، موارد متعددی از جنگ ارزی، یعنی اقدام بانک‌های مرکزی برای پایین‌آوردن ارزش پول ملی با هدف کمک به رونق صادرات و اقتصاد رخ داده است. این نوع اقدامات، به بازارهای ارز و اقتصاد جهان لطمه وارد می‌کند و در نهایت برخی کشورها برنده و برخی بازنده این جنگ هستند. در دو سال اخیر، همه‌گیری کرونا و اخیرا جنگ اوکراین به رشد شدید نرخ‌های تورم در اقتصادهای مختلف منجر شده و حالا جهان با پدیده‌ای جدید یعنی جنگ ارزی معکوس مواجه است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نظر چمران درباره شرط انتظامی صدور «پایان کار»

    موضوع اخذ تاییدیه انتظامی به عنوان شرط لازم برای اخذ گواهی پایان کار ساخت‌وسازها که در سال ۹۹ توسط پلیس پیشگیری انتظامی کشور مطرح شد، اگرچه هنوز به نتیجه نرسیده است اما رئیس شورای شهر تهران معتقد است چنین اخذ تاییدیه‌‌ای صرفا باید برای ساختمان‌‌های خاص الزامی شود.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    چرا احساس می‌کنیم دمای هوا در شهرها بیشتر است؟+صوت

    خبر آنلاین : این روزها با عبور و مرور در کوچه و خیابان‌های شهر احساس می‌کنیم دمای هوا زیاد شده است، درهمین‌باره احد وظیفه، رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با بیان این‌که دمای کره زمین افزایش پیدا کرده توضیحات بیشتری درباره افزایش دمای هوا می‌دهد.

  • فراری هم الکتریکی می‌شود ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    فراری هم الکتریکی می‌شود

    دنیای اقتصاد : فراری، خودروساز ایتالیایی برنامه خود برای تولید خودروهای الکتریکی را اعلام کرد. در این برنامه،‌ تا سال ۲۰۳۰ تقریبا نیمی از محصولات کارخانه کاملا الکتریکی خواهد بود. به گزارش بی‌بی‌سی، بندتو وینیا، مدیر فراری، در نشستی خبری گفت که فراری برای رعایت استانداردهای آلودگی محیط زیست چاره‌ای جز ساخت ماشین‌های الکتریکی ندارد، اما همزمان قوای محرکه الکتریکی فرصتی برای شرکت است تا ماشین‌های بهتری بسازد. فراری برای اولین‌بار دو سال پیش در مدل هیبرید SF۹۰ از موتور الکتریکی در محصولاتش استفاده کرد.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پیش به سوی بانکداری متعارف

    دکتر اکبر کشاورزیان امکان نظام‌‌‌سازی در بانکداری و پذیرش تفاوت بهره (طبیعی) با ربا در نظام مالی کشور به‌‌‌عنوان پیش‌‌‌فرض‌‌‌های اول و دوم در اصلاح قانون عملیات بانکی بدون‌‌‌ربا هستند که پیش از این مورد بررسی قرار گرفتند و ماحصل آن، فقدان سازوکار لازم در مبانی بانکداری بدون‌‌‌ربای موجود برای پیوند اجزای مختلف نهادهای بانک با بازار پول، بازار سرمایه و سایر نهادها به‌‌‌ویژه اقتصاد کلان و فقدان متغیر مهم و تعادل‌بخش بهره در نظام مالی کنونی برای برپا کردن بانکداری اسلامی بود. ابزار کلیدی، مهم و چالشی زیردر پیش‌‌‌فرض سوم معرفی و با تکیه بر مبانی عقلانیت و اخلاق، تجزیه و تحلیل می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    آدرس مسکن ارزان‌‌‌قیمت در پایتخت

    دنیای‌اقتصاد : این روزها بازار معاملات مسکن با تعداد قابل توجهی از متقاضیان خرید آپارتمان‌‌‌های ارزان‌‌‌قیمت در پایتخت مواجه است. بررسی‌‌‌ها و تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» از افزایش تقاضا برای خرید آپارتمان‌‌‌های ارزان‌‌‌قیمت با قیمت کل حداکثر یک ونیم میلیارد تومان در شهر تهران و در برخی از محله‌‌‌های مصرفی پایتخت خبر می‌‌‌دهد. عمده این واحدها در نیمه شرقی و جنوب شرق تهران متمرکز شده‌اند. هر چند مناطق جنوبی و جنوب غربی پایتخت نیز به عنوان کانون عرضه این واحدها، برای متقاضیان قابل جست و جو هستند. اگرچه همیشه تقاضا برای خرید واحدهای مسکونی با قیمت مناسب‌‌‌تر و ارزان‌‌‌تر در بازار معاملات مسکن شهر تهران و سایر کلان‌شهرها قابل توجه بوده است، اما این روزها سه گروه خریدار ملکی در بازار این دست آپارتمان‌‌‌ها حاضر بوده و به همین دلیل سهم این واحدها در بازار تقاضای مسکن در میان سایر واحدهای مسکونی تقویت شده است. از سال‌‌‌های گذشته تاکنون بازار واحدهای مسکونی ارزان‌‌‌قیمت مقصد اصلی خریدهای مصرفی به خصوص خانه‌‌‌اولی‌‌‌ها بود.

  • پیش بینی برای بازار طلا/تقویم اقتصادی بازارهای جهانی در هفته +جدول ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پیش بینی برای بازار طلا/تقویم اقتصادی بازارهای جهانی در هفته +جدول

    اقتصاد نیوز : تداوم نرخ بالای تورم و شیب بسیار ملایم رشد اقتصادی، ریسک‌پذیری در بازار را افزایش داده است. این روندبرای طلا چندان مثبت نیست وانگیزه سرمایه‌گذاران در این بخش را کاهش داده است.

  • مثل خیلی‌ها در تلویزیون گم‌و‌گور شده‌ام ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    آتش تقی پور:

    مثل خیلی‌ها در تلویزیون گم‌و‌گور شده‌ام

    ایسنا : آتش تقی‌پور، بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون گفت: من هم مثل خیلی های دیگر این روزها در تلویزیون گم‌و‌گور شده‌ام. اگر خدا هم نخواهد بعضی بنده‌های خدا این کار را می‌کنند که ما دیگر مثل گذشته نباشیم. آخرین کار من در تلویزیون سریال «اپیدمی(موج اول)» بود. من در این مجموعه نقش نگهبان بیمارستان را بازی کردم و از حضورم راضی بودم؛ چراکه به نظرم متن سریال خوب نوشته شده بود و از همکاری با گروه کاملا رضایت داشتم. برای حضورم در یک سریال دیگر هم صحبت‌هایی شده اما چون هنوز قطعی نشده نمی‌توانم اعلام کنم. ما هم این روزها مثل خیلی‌های دیگر در انتظاریم تا ببینیم چه اتفاقاتی برایمان می‌افتد.

  • بن بست مذاکرات وین چگونه شکست؟ ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بن بست مذاکرات وین چگونه شکست؟

    ايسنا : رضا ذبیحی گفت: طی ماه های اخیر علیرغم اینکه مذاکرات دچار وقفه شده بود، رایزنی های منطقه‌ای و فرامنطقه ای در چندین محور ادامه داشت که مهمترین وجه آن، تداوم گفتگو و تعامل با اتحادیه اروپا به عنوان میانجی اصلی مذاکرات بود.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی مشاغل جدید در چین

    ايسنا : تعداد بی‌‌سابقه فارغ‌‌التحصیلان چینی وارد بدترین بازار کار در دهه‌های اخیر شده‌‌اند. ماه گذشته، دانشجویان استخدام‌شده با توجه به شیوع بیماری کووید-۱۹ و وضعیت بد اقتصادی در چین از کار برکنار شدند و اینها موانعی بودند که تابستان امسال با رکورد ۸/۱۰میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاه چین مواجه شده است. محدودیت‌‌های ناشی از کووید در چین به‌دلیل رکود بازار املاک، نگرانی‌‌های ژئوپلیتیک و سرکوب‌‌های نظارتی بر فناوری، آموزش و سایر بخش‌ها، اقتصاد را که در حال حاضر کند شده، تحت تاثیر قرار داده است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تورم ژاپن رکورد جدیدی ثبت کرد

    ايسنا : براساس آمار منتشرشده، تورم ژاپن به بالاترین حد خود در هفت سال اخیر رسیده است. به گزارش اکونومیک، داده‌های رسمی نشان داد که قیمت‌‌های مصرف‌‌کننده ژاپن در ماه مه دوباره ۱/۲ درصد افزایش یافت که دومین جهش ماهانه متوالی از سطحی بود که در هفت سال گذشته مشاهده نشده است. بر اساس ارقام منتشرشده توسط وزارت امور داخلی، شاخص اصلی قیمت مصرف‌‌کننده، بدون مواد غذایی تازه، در ماه مه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱/۲ درصد افزایش یافت. این افزایش به دنبال یک جهش ۱/۲ درصدی در آوریل است. این ارقام بعد از مارس ۲۰۱۵ نخستین بار است که از ۰/۲درصد تعیین شده توسط بانک مرکزی ژاپن (BoJ) به عنوان هدف بلندمدت تورم خود فراتر رفت. این اعداد مطابق با انتظارات بازار، پس از آن صورت می‌گیرد که هفته گذشته بانک مرکزی ژاپن به سیاست کاهش پولی خود پایبند بود؛ درحالی‌که سایر بانک‌‌های مرکزی نرخ‌‌های بهره را برای مهار تورم افزایش دادند.

  • انتقاد و دستور وزیر راه به معاونش در توئیتر ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    انتقاد و دستور وزیر راه به معاونش در توئیتر

    خبر آنلاین : رستم قاسمی نوشت: همانطور که نگران جان مردم عزیز هستیم باید نگران معیشت کارکنان زحمتکش این قطارها نیز بود. با همکاری مدیران شرکت ها به جای پاک کردن صورت مسئله، سریعا راهی برای حل موضوع پیدا کنید.

  • سیاستگذاری جدید فورد برای بازیافت بهتر باتری خودرو ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    سیاستگذاری جدید فورد برای بازیافت بهتر باتری خودرو

    دنیای اقتصاد : فورد در پایان قرارداد لیزینگ، به طرف قرارداد اجاره، اجازه خرید خودروی برقی اجاره‌شده به روش لیزینگ را نمی‌دهد. به گزارش سایپانیوز، فورد گزینه خرید خودروی لیزینگی توسط مشتری در پایان قرارداد اجاره را برداشته است. این تصمیم از ۱۵ ژوئن ۲۰۲۲ جاری و ساری شده است. یعنی کسانی که خودروی اف-۱۵۰ لایتنیگ یا موستانگ مک-ایی یا ترانزیت-ایی اجاره می‌کنند، در پایان قرارداد حق خرید آن را ندارند. این سیاستگذاری جدید شامل حال خودروهای لیزینگی قبل از ۱۵ ژوئن نمی‌شود. این تصمیم منطقی به نظر می‌آید، چون با این کار باتری این خودروها در شبکه خود فورد باقی می‌مانند و خودش می‌داند که در بازیافت یا بازتولید باتری‌های‌های آن چه تصمیمی باید بگیرد. ضمن آنکه این سیاستگذاری کمک می‌کند که قیمت خودروهای برقی به قدرت خرید مردم هم نزدیک شود.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تورم لبنان به ۲۱۱ درصد رسید

    ايسنا : لبنان همچنان به تحمل تورم سرسام‌‌آور ادامه می‌دهد و در ماه مه شاهد تورم ۲۱۱درصدی بود. به گزارش بیزینس، تورم در این کشور که با بدترین بحران اقتصادی از زمان استقلال خود در سال ۱۹۴۳ مواجه است، در ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۲۱۱ درصد افزایش یافت. این بیست‌وسومین افزایش متوالی سه رقمی شاخص قیمت مصرف‌کننده اداره مرکزی آمار از جولای۲۰۲۰ است. این شاخص نسبت به آوریل۲۰۲۲ به میزان ۸۵/۷ درصد بیشتر شده است.

  • درخشان، اما بی‌حاشیه ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    درخشان، اما بی‌حاشیه

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    عکس روز

    مردم حاشیه دریاچه زریوار استان کردستان هر سال میزبان لک‌لک‌ها هستند.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۵ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    رنج بورس چه زمانی پایان می‌‌‌‌‌‌‌‌یابد؟

    عقب‌نشینی سهام به مرز ۵/ ۱

    دنیای‌اقتصاد : بورس اوراق‌بهادار تهران روز یکشنبه تا یک قدیمی سطح ۵/ ۱میلیون واحدی عقب نشست. این روز‌‌‌‌‌‌‌‌ها در حالی عرضه از تقاضا در بازار سهام پیشی می‌گیرد که کالاهای اساسی در بازار‌‌‌‌‌‌‌‌های جهانی نیز وضعیت چندان مساعدی ندارند و هفته گذشته را غالبا با کاهش ارزش خود به پایان رساندند. در این میان ‌مدتی می‌شود که خروج منابع عمدتا حقیقی از بورس تهران و فرابورس ایران تشدید شده است. هر چند حاکم شدن رکود در اقتصاد جهانی و استفاده از پادزهر افزایش نرخ بهره تا حدودی می‌تواند چنین موضوعی را طبیعی جلوه دهد اما نباید فراموش کرد که بازار سهام ایران با قیمت‌های حداقلی کامودیتی‌‌‌‌‌‌‌‌ها نیز فاصله زیادی دارد و فرسایش نرخ در بازار‌‌‌‌‌‌‌‌های جهانی (محدوده‌‌‌‌‌‌‌‌های فعلی) همچنان نمی‌تواند چشم‌‌‌‌‌‌‌‌انداز پیش‌‌‌‌‌‌‌‌روی صنایع اثر‌‌‌‌‌‌‌‌پذیر را خدشه‌‌‌‌‌‌‌‌دار کند. به‌رغم چنین مواردی خروج منابع تحت‌تاثیر عواملی از جمله قطعی برق صنایع که به‌طور مستقیم حاشیه سود شرکت‌ها را نشانه می‌‌‌‌‌‌‌‌رود، رنج سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران بورس تهران را نسبت به گذشته تشدید کرده است. حال، واهمه سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران از تعمیق افت یا رکود قیمتی در بازار‌‌‌‌‌‌‌‌های جهانی همچنان ادامه دارد. برخی معتقدند شناسایی سود یا خروج با زیان حداقلی می‌تواند تا زمان بهبود وضعیت کالاها، سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران را از زیان بیشتر در امان نگه‌ دارد. چنین نگرشی بازدهی بورس تهران را از ابتدای سال‌۱۴۰۱ تاکنون به رقم ۸/ ۹‌درصد تقلیل داده است.