شناسهٔ خبر: 9768204 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

محسنی اژه‌ای: دعایی با قرارتأمین آزاد است

استفاده از شبکه‌های اجتماعی باید وجود داشته باشد و ما باید از فناوری‌های جدید استفاده کنیم

صاحب‌خبر -

 خسرو مبشر

نیم نگاه

  قوه قضائیه براساس قانون وظیفه دارد با هر فرد و جریانی که از قانون تخطی کرده و مرتکب جرم شود، بدون هیچ اغماض و ملاحظه ای برخورد کند و در جرایم انتخاباتی نیز چنین خواهد کرد و هیچگونه حریمی قائل نیست.  
  آقای دعایی روز گذشته – یکشنبه – با حضور در دادسرا مورد تحقیق و بازجویی قرار گرفت و آخرین دفاعیات از وی اخذ شد و در حال حاضر با قرار تأمین مناسب آزاد هستند.
  نمی توان ادعا کرد  تمام کارهای بابک زنجانی از صفر تا ۱۰۰ همه خلاف بوده، قطعاً برخی از اقدامات زنجانی برای دور زدن تحریم‌ها بود.
 فشارها همیشه بوده، اما شورای نگهبان نشان داده تحت‌تأثیر فشارهای سیاسی قرار نمی‌گیرد.



سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری گفت: هیأت اجرایی انتخابات که از طرف مردم انتخاب می‌شوند، باید براساس قانون به وظایف خود عمل کنند و دولت، وزارت کشور و نیروی انتظامی نیز در برگزاری هر چه بهتر انتخابات به نحو احسن عمل کنند. به گزارش « ایران » حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای روز گذشته  در هشتاد ونهمین نشست خبری خود با خبرنگاران در خصوص مسائل مربوط به انتخابات اظهار کرد: حدود 80 روز یا کمتر به انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان باقی مانده و امسال نیز مثل سایر دوره‌های گذشته، به خواست رهبر معظم انقلاب، با مشارکت حداکثری مردم و در کمال امنیت و آرامش انتخاباتی پرشور برگزار خواهد شد.  
وی در ادامه گفت:  قوه قضائیه براساس قانون وظیفه دارد با هر فرد و جریانی که از قانون تخطی کرده و مرتکب جرم شود، با خواست مردم و براساس قانون، بدون هیچ اغماض و ملاحظه‌ای برخورد کند و در جرایم انتخاباتی نیز چنین خواهد کرد و هیچ‌گونه حریمی قائل نیست.
تفهیم اتهام به مدیر مسئول روزنامه اطلاعات
معاون اول دستگاه قضا  در خصوص احضار محمود دعایی مدیرمسئول روزنامه  اطلاعات به دادسرای ویژه روحانیت و نامه ایشان به رهبر معظم انقلاب، گفت: ازنامه و نقل قولی که از سوی مقام معظم رهبری بیان شده اطلاع ندارم، اما در خصوص دستورالعملی که از سوی دادستان گفته شده، باید بگویم که منشأ این دستورالعمل مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و هیچ تغییری در آن به وجود نیامده و هر کسی که خلاف دستور دادستان عمل کند تحت تعقیب قرار می‌گیرد.  
محسنی اژه‌ای افزود: آقای دعایی تحت تعقیب قرار گرفتند و دادسرای ویژه روحانیت برای دومین بار  ایشان را احضارکرد و مدیرمسئول روزنامه اطلاعات روز گذشته – یکشنبه – با حضور در دادسرا مورد تحقیق و بازجویی قرار گرفت و آخرین دفاعیات از وی اخذ شد و در حال حاضر با قرار تأمین مناسب آزاد هستند و پرونده  پس از تکمیل شدن به دادگاه ارسال خواهد شد. محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: این موضوع نشان می‌دهد که دستور دادستانی به قوت خود باقی‌است و اگر خلاف دستور قضایی اقدام‌هایی انجام شود قطعاً تحت تعقیب قرار خواهند گرفت که این کار در مورد آقای دعایی صورت گرفته است.  
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه روزگذشته   آخرین دفاع از دعایی اخذ شد، گفت: هر کسی برخلاف دستور دادستان عمل کند با او برخورد می‌شود، حالا چه روزنامه‌ای باشد و چه هر رسانه‌ دیگری در هر صورت تحت تعقیب قرار می‌گیرد. وی با رد برخی اظهارات درباره تغییر دستور با موضوع انتشار عکس یا مطلب از رئیس دولت اصلاحات اظهار کرد: این دستور به قوت خود باقی است و هر کس خلاف آن عمل کند، تحت تعقیب قرار می‌گیرد.
برخی از اقدام‌های زنجانی برای دور زدن تحریم‌ها بود
محسنی اژه‌ای در ادامه در پاسخ به سؤال «‌ایران»  مبنی بر اینکه بابک زنجانی در دادگاه ادعاهای زیادی را مطرح کرده از جمله کمک به سازمان حج و زیارت و انتقال پول به داخل کشور برای پرداخت هزینه‌های هتل‌ها و چادر‌های حجاج ، تأمین سوخت  سازمان هواپیمایی کشوری،  کمک به دورزدن تحریم با هماهنگی مسئولان عالیرتبه و...، اما هیچ مقام مسئولی ویا نهادی ادعاهای او را تکذیب نکرده است، گفت: به هر حال ما در تحریم بوده و هستیم و امیدواریم این تحریم‌ها برداشته شود. بدون تردید در زمان تحریم محدودیت هایی وجود دارد و تلاش می‌شود برای رفع آنها اقدام‌های بعضاً اضطراری صورت گیرد، هیچ کس هم منکر این موضوع نیست.سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: وقتی سیستم بانکی و پولی ما تحریم ظالمانه باشد، نفت بفروشیم و پول ما را ندهند، طبیعی است شما کاری کنید تا برخلاف خواست دشمن، فلج نشویم. این موضوع هم در دولت دهم و هم دولت یازدهم بوده و هست.وی اضافه کرد: جزئیات ادعاهایی که زنجانی مطرح کرده را نشنیده ام و در جریان پاسخ مسئولان هم نیستم، اما  نمی توان گفت از صفر تا ۱۰۰ همه کارهای زنجانی خلاف بوده است ، چنین ادعایی را نمی‌توان مطرح کرد. قطعاً برخی از اقدام‌های زنجانی برای دور زدن تحریم‌ها بود.
محسنی اژه‌ای اضافه کرد: اینکه کجای اقدام‌های او خلاف بوده و آیا از ابتدا نظر سوء داشته یا در وسط کار طمع کرده و خلافی صورت داده، در حال بررسی است.سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: برخی از ابتدا قصد کلاهبرداری دارند، اما بعضی‌ها از اواخر یا اواسط کار دچار طمع می‌شوند و دست به اقدام‌های خلاف می‌زنند، این مسأله درباره بابک زنجانی درست است.
مرتضوی کسی نیست که به کشور بازنگردد
محسنی اژه‌ای در مورد آخرین وضعیت پرونده سعید مرتضوی و اینکه ایشان با وجود ممنوع‌الخروج بودن در مراسم پیاده‌روی اربعین راهی کربلا شدند، گفت: خبر جدیدی در رابطه با آخرین وضعیت وی ندارم، اما درباره موضوع ممنوع‌الخروجی باید بگویم لازم نیست هر کسی که در دستگاه قضایی پرونده دارد بگوییم لزوماً ممنوع الخروج است. وی ادامه داد: گاهی افراد ممنوع الخروج هستند و می‌گویند می‌خواهیم به مکه یا عتبات برویم و قاضی اطمینان دارد این فرد فرار نمی‌کند. ما موارد زیادی داریم که زندانیان درخواست خروج از کشور را داشته‌اند حتی برخی از این درخواست‌ها لزوماً برای زیارت نبوده است. سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: در مورد آقای مرتضوی اگر از من بپرسند که اگر برود کربلا بر نمی‌گردد، می‌گویم وی قطعاً بر می‌گردد؛ زیرا آقای مرتضوی کسی نیست که بخواهد به کشور بازنگردد.
موضوع توهین به آیت‌الله جنتی
سخنگوی دستگاه قضا  در خصوص فشارهای وارده به شورای نگهبان در آستانه انتخابات گفت: این فشارها همیشه بوده، اما شورای نگهبان نشان داده تحت‌تأثیر فشارهای سیاسی قرار نمی‌گیرد.
اژه‌ای افزود: شورای نگهبان تحت تأثیر این فشارها قرار نمی‌گیرد، در صورتی که این فشارها خلاف شرع و قانون باشد، جرم تلقی شده و قوه قضائیه برخورد می‌کند، اگر غیر از این باشد، شورای نگهبان پاسخ می‌دهد. سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: من یک صحبتی می‌کنم از آقایی که این صحبت من به نقل از یکی از رسانه‌هاست. در این رسانه این آقا گفته بود«که مردم نمی‌دانند آقای جنتی تصمیم می‌گیرد یا خود مردم.»،  به نظر من این حرف یک توهین به شورای نگهبان است.
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه آیت‌الله جنتی شخصاً تصمیم نمی‌گیرد، گفت: تصمیم‌ها را جمع شورای نگهبان می‌گیرند و به نظر من حرف این آقا یک توهین به شورای نگهبان است و از نظر من جرم تلقی می‌شود.اژه‌ای گفت: اگر من در مقام دادستان بودم حتماً این آقا را تحت تعقیب قرار می‌دادم و اعلام جرم می‌کردم، اما ممکن است دادستان نظر من را نداشته باشد. وی درباره آخرین وضعیت پرونده متهم یا متهمان دکل های نفتی گمشده گفت:‌ کیفرخواست این پرونده صادر نشده و به دادگاه نرفته است، البته دو نفر در این پرونده بازداشت شدند و برخی با قرار آزادند.  سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به دستگیری چهار جاعل در هفته‌های گذشته گفت: این جاعل ها، امضا و دست خط برخی مسئولان را جعل کرده، از این طریق از مردم اخاذی می‌کردند. این چهار نفر با هوشیاری دستگاه‌های مرتبط و بویژه دستگاه حفاظت اطلاعات قوه قضائیه دستگیر و بازداشت شدند.
با فیلتر کردن مشکل حل نمی‌شود
 محسنی اژه‌ای در خصوص شبکه‌های اجتماعی گفت: استفاده از شبکه‌های اجتماعی باید وجود داشته باشد و ما باید از فناوری‌های جدید استفاده کنیم، اما این استفاده باید به شکل صحیح باشد و اگر می‌خواهیم ضربه امنیتی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و اخلاقی نخوریم، باید تلاش کنیم زیرساخت‌های فضای مجازی را بومی کنیم. تا زمانی که این اتفاق نیفتاده و سرنخ قضیه دست خودمان نیست، متضرر می‌شویم.وی با بیان اینکه تمام تلاش دولت باید حول این موضوع باشد گفت: متأسفانه در این زمینه آن‌گونه که باید اقدام‌های جدی برای بومی کردن فضای مجازی صورت نمی‌گیرد، آیا با فیلتر کردن کار حل می‌شود؟ آیا فیلتر شکن نمی‌گذارند؟ آیا می‌شود همه چیز را مسدود و مردم را از استفاده‌های صحیح محروم کرد؟