شناسهٔ خبر: 9641423 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

گزارش مهر؛

قدم‌به‌قدم با آنفلوانزا/ چهره جدید H۱N۱ در کرمان رونمایی شد

کرمان – آنفلوانزا خوکی این روزها در حالی بر شهر کرمان سایه انداخته است که طبق اعلام مراکز علمی کرمان سویه جدید بیماری در استان هجومی و ناشناخته‌تر از قبل شده است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: ویروس آنفلوانزای خوکی برای نخستین بار نیست در ایران خودنمایی می‌کند، عامل این بیماری که هرسال به گفته پزشکان وحشی‌تر می‌شود، این بار در کرمان تقریباً غیرقابل‌کنترل شده است و توانسته ۲۲ نفر را تا اواخر وقت روز گذشته از پای دربیاورد.

نخستین مورد از این بیماری در اول تیرماه سال ۸۸ در ایران ثبت‌شده است و درنهایت به‌سرعت بیماری گسترش یافت و نخستین نفر نیز زنی مراغه‌ای بود که به دلیل ابتلا به این بیماری جان باخت. اما از آن زمان در هر دوره بروز ویروس، این بیماری چهره جدیدی به خود گرفت و بسیار هجومی‌تر شده است.

از حدود یک ماه قبل برای چندمین بار این بیماری در استان کرمان مجدداً شیوع یافت اما به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان این‌گونه جدید یکی از هجومی‌ترین ویروس‌های آنفلوانزا محسوب می شود که در ایران شیوع یافته است

از حدود یک ماه قبل برای چندمین بار این بیماری در استان کرمان مجدداً شیوع یافت اما به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان این‌گونه جدید یکی از وحشی‌ترین و هجومی‌ترین ویروس‌های آنفلوانزا محسوب می شود که در ایران شیوع یافته است.

نخستین فردی که در موج جدید آنفلوانزا در کرمان مبتلابه سویه جدید بیماری شد رفسنجانی بودند، معاون دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در آن زمان در گفتگویی بروز این بیماری را تائید کرد و از مردم خواست مراقبت‌های لازم را انجام دهند. اما آنچه در روزهای نخست روی داد تردید در خصوص نام این بیماری بود زیرا برخی اعتقاد داشتند بیماری کروناست و دیگران اعتقاد داشتند بیماری نوعی آنفلوانزا نوع A است.

نخستین مورد تلفات جانی در رفسنجان ثبت شد/ تردید بین آنفلوانزا و کرونا

دوازدهم آبان ماه، خبر مرگ نخستین بیمار در رفسنجان تائید شد و در همان روز بود که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به خبرنگاران گفت: شیوع گونه ای از بیماری آنفلوانزا در رفسنجان و شهرستان انار تائید شده و در حال بررسی است.

احمد جمالی زاده، در آن زمان با تأیید مرگ دو نفر در شهرستان رفسنجان با علائم آنفلوآنزا، تأکید کرد: برخلاف شایعاتی که منتشر می‌شود، تاکنون مورد قطعی از بیماری کرونا در رفسنجان نداشته‌ایم.

وی گفت: تاکنون دو مورد مرگ‌ومیر در رفسنجان با علائم آنفلوانزا داشته‌ایم که در حال بررسی بیشتر هستیم.

وی بیان کرد: این دو مورد با علائم آنفلوانزای حاد مراجعه کردند و یکی از تشخیص‌های اولیه البته کرونا بوده اما آزمایش‌ این موارد هیچ‌کدام مثبت نبوده است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان تأکید کرد: ممکن است نوعی از آنفلوانزا نوع A بوده باشند که با توجه به مشکل زمینه‌ای هم که بیماران داشته‌اند باعث شده بیماری شدت بیشتری نشان دهد.

ویروس در میان تردیدها رشد کرد

این تردیدها در حالی هنوز جوابی نیافته بود که از سوی دیگر ویروس در رفسنجان و شهرهای مختلف شمال کرمان در حال گسترش بود.

اما شیوع بیماری به همین‌جا ختم نشد و آنفلوانزا گسترش یافت و درنهایت بیست و چهارم آبان ماه، پای محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت را به این شهرستان باز کرد اما در این تاریخ تعداد مبتلایان و افراد فوت‌شده از این بیماری افزایش یافت. همان روزها بود که آنفولانزا در کرمان نیز شایع شد.

گویا در گفتگویی با خبرنگاران مرگ سه زن را تائید کرد و افزود: این بیماری کرونا نیست بلکه نوعی آنفلوانزا است.

در آن زمان تصور می‌شد مراقبت‌ها از بیماران مناسب نبوده و کسی تصور نمی‌کرد که استان کرمان با گونه تهاجمی‌تری ازآنچه تاکنون آنفلوانزا از خود در جهان به‌جای گذاشته مواجه باشد

در آن زمان تصور می‌شد مراقبت‌ها از بیماران مناسب نبوده و کسی تصور نمی‌کرد که استان کرمان با گونه تهاجمی‌تری ازآنچه تاکنون آنفلوانزا از خود در جهان به‌جای گذاشته مواجه باشد.

به همین دلیل بود که گویا تأکید کرد که مراقبت‌های لازم از این بیماران صورت گرفته است و اصول بهداشتی رعایت شده اما شدت بیماری موجب مرگ شده است.

وی ادامه داد: سه مورد بیماری که در رفسنجان مبتلابه بیماری تنفسی بودند در بیمارستان بستری شدند مبتلابه آنفلوانزا از نوع H۱N۱ بودند.

آغاز بیماری و تلفات جانی در شهرستان‌های شمالی

از همان زمان بود که شیوع بیماری در سایر شهرستان‌های استان کرمان نیز آغاز شد، کرمان، بردسیر و سیرجان پس از رفسنجان میزبانان بعدی ویروس آنفلوانزا بودند.

سه‌شنبه هفته گذشته بود که برای نخستین بار خبرگزاری مهر خبر مرگ هشت نفر در استان کرمان را براثر آنفلوانزا منتشر کرد چهار نفر از این افراد رفسنجانی و چهار نفر دیگر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بودند.

جلسه ستاد بحران تشکیل شد

جلسه شورای سلامت و نخستین جلسه ستاد بحران در روز چهارشنبه یازدهم آذرماه تشکیل و نخستین اطلاعات از روند توسعه بیماری در کرمان منتشر شد.

بروشورها و پوسترهای متعدد در شهر کرمان نصب و به مردم توصیه شد در صورت بروز بیماری در خانه‌ها باقی بمانند و بیمارستان‌های پیامبر اعظم، شفا و به‌ویژه افضلی پور به‌عنوان مراکز درمانی ویژه آنفلوانزا در نظر گرفته شدند.

افزایش تقاضا مردم برای واکسن و کمبود در داروخانه‌ها

در روزهای انتهایی هفته گذشته تقاضا برای واکسن آنفلوانزا افزایش یافت اما واکسن کمیاب شده بود حتی ماسک و مواد ضدعفونی نیز کمتر یافت می‌شد اما باتدبیر مسئولان بلافاصله واکسن موردنیاز از استان‌های هم‌جوار به استان وارد شد بااین‌وجود هنوز هم تقاضا در استان بالا و سهمیه داروخانه‌ها جوابگو نبود.

با انتشار آمار تلفات بیماری مردم حساسیت بیشتری در خصوص آنفلوانزا پیدا کردند، هم‌زمان درصد شیوع بیماری نیز افزایش یافت و موارد مرگ‌ومیر گسترده‌تر شد

گروه هدف اصلی بیماری، افراد دارای بیماری‌های نقص ایمنی و بیماری زمینه‌ای ازجمله ایدز، بیماران قلبی، تنفسی، دیابتی کودکان زیر ۵ سال و سالمندان بالای ۶۵ سال هستند زیرا کشته‌های این بیماری نیز از همین بیماری‌های زمینه‌ای رنج می‌برده‌اند.

با انتشار آمار تلفات بیماری مردم حساسیت بیشتری در خصوص آنفلوانزا پیدا کردند، هم‌زمان درصد شیوع بیماری نیز افزایش یافت و موارد مرگ‌ومیر گسترده‌تر شد و بیشترین موارد مرگ در شمال استان کرمان و البته همان شهرستان‌های قبلی ثبت شد.

تشکیل دومین و سومین جلسه ستاد بحران و افزایش آمارهای مرگ و میر

روز شنبه چهاردهم آذرماه نیز دومین ستاد بحران استان کرمان تشکیل شد و در این جلسه تعداد کشته‌ها ۱۷ نفر و افراد بستری در بیمارستان‌ها ۱۰۰ نفر اعلام شد آماری که مسلماً همچنان رو به افزایش است و امروز سومین جلسه ستاد بحران تشکیل و آخرین وضعیت تشریح شده است.

تعداد کشته‌ها و افراد بستری به حدود ۳۰ کشته و ۶۰۰ بستری رسیده است

طبق آخرین اخبار از این جلسه تعداد افراد کشته شده به حدود ۳۰ نفر و افراد بستری به ۶۰۰ نفر رسیده است.

همچنین روز گذشته برای نخستین بار بود که وزیر بهداشت با اشاره به مرزهای شرقی منشأ بیماری را اتباع بیگانه اعلام کرد، مسئله‌ای که استاندار کرمان نیز در نخستین جلسه ستاد بحران استان به آن اشاره‌کرده بود.

وضعیت شهر کرمان

حالا پس از گذشت چندین روز از شیوع آنفلوانزا در استان کرمان جای‌جای شهر مملو از تابلوهای هشدار است و به مردم توصیه می‌شود سه نکته بهداشتی را برای کنترل بیماری به‌صورت جدی رعایت کنند اول اینکه روبوسی نکنند و از بیماران دو متر فاصله بگیرند، دوم دست‌های خود را در فواصل اندک با آب و صابون بشویند و سوم در هنگام سرفه و عطسه از دستمال استفاده کنند.

بااین‌وجود این روزهای سایه ترس از آنفلوانزا شهر را در برگرفته است و اکثر مردم ماسک بر صورت زده‌اند، رفت‌وآمدها کم شده و مردم سعی می‌کنند برای کنترل بیماری بیشتر در خانه بمانند

بااین‌وجود این روزهای سایه ترس از آنفلوانزا شهر را در برگرفته است و اکثر مردم ماسک بر صورت زده‌اند، رفت‌وآمدها کم شده و مردم سعی می‌کنند برای کنترل بیماری بیشتر در خانه بمانند ، موارد ابتلا به بیماری در حال افزایش است و اگر سری به درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های کرمان بزنید این مکان‌ها مملو از بیماران دارای آنفلوانزا هستند.

هرچند بیماری دارویی ندارد و آنتی‌بیوتیک‌ها نیز بر آن اثر نمی‌گذارند بااین‌وجود گفته می‌شود درصد بسیار بالایی از بیماران بهبود می‌یابند و فقط افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای بوده‌اند که فوت کرده‌اند.

اطلاعیه‌های متعددی از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی استان کرمان منتشرشده است و از مردم خواسته می‌شود خوددرمانی نکنند و در صورت بروز علائم حاد بلافاصله به مراکز تخصصی به‌خصوص بیمارستان افضلی پور مراجعه کنند.

شایعات در خصوص تعطیلی مدارس رنگ واقعیت گرفت

هرچند شایعه تعطیلی مدارس وادارات روز گذشته به‌شدت تکذیب شد اما از مردم خواسته‌شد در صورت بروز بیماری از حضور افراد مبتلا در مهدکودک‌ها، مدارس وادارات به‌شدت پرهیز کنند و درنهایت لحشاتی قبل طبق مصوبه ستاد بحران استانداری کرمان مدارس استان برای دو روز تعطیل شد.

سویه جدید آنفلوانزا باوجود تمام اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته همچنان قربانی‌های خود را می‌گیرد و تنها راه مقابله با این بیماری و خروج کرمان از زیر سایه ترس، رعایت نکات ابتدایی بهداشتی است همچنان مسئولان شهر امید دارند با بروز بارندگی در استان کرمان از شدت شیوع کاسته شود.

گفته می‌شود موج جدید این بیماری حداکثر تا ۱۵ روز آینده کنترل خواهد شد اما تا آن زمان مردم کرمان این بار هم میزبان ویروسی هستند که از آن‌سوی مرزها برای آن‌ها به ارمغان آورده شده است.

 

نظر شما