رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود با اشاره به تازه ترین گزارش آژانس بین المللی اتمی در خصوص فعالیت هسته ای ایران گفت: گزارش اخیر آژانس گرچه به برخی از دعاوی غیر مستند اشاره داشته اما در نهایت پذیرفته که در عمل در ایران هیچ شاهدی برای انحراف به سوی ساخت سلاح هسته ای نیافته است که این موضوع در بند 88 گزارش ذکر شده است. ضمنا اذعان می کند دعاوی مطروحه حداکثر در حد تحقیق آن هم تا سال 2003 بوده است.
به گزارش خراسان، علی لاریجانی که روز گذشته در صحن علنی بهارستان سخن می گفت، افزود: این گزارش اذعان می کند دعاوی مطروحه حداکثر در حد تحقیق آن هم تا سال 2003 بوده است، حال جای سوال وجود دارد که این همه سروصدا و تحریم ها که در سال های اخیر آمریکا و غرب به راه انداختند، صرفاً براساس ادعای تحقیق در این امور بوده است.
لاریجانی با بیان اینکه آیا با توجه به این مسئله می توانند هیچ توجیهی برای تحریم ها بیان کنند؟ تصریح کرد: این همه ادعا که می گفتند ایران به سلاح هسته ای دسترسی یافته و باید تحریم های سخت علیه ایران وضع کنیم چگونه با این گزارش سازگار است؟
وی خاطرنشان کرد: این گزارش نشانگر رفتارهای دروغین و ستم غرب نسبت به ملت در سال های اخیر است.
رئیس مجلس ابرازداشت: امیدواریم شورای حکام بر اساس این گزارش پرونده ساختگی علیه فناوری صلح آمیز هسته ای ایران را مختومه و راه را برای اجرای توافق هسته ای فراهم کند.
پیام رهبر انقلاب به جوانان غرب پرده های نفاق مدرن را کنار زد
رئیس مجلس همچنین در بخش دیگری از نطق خود با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب به جوانان غرب گفت: این پیام پرده های نفاق مدرن را که در پس روحیه استکباری قدرت های بزرگ قرار گرفته کنار زد و بخش های مهمی از واقعیات را عیان نمود. لاریجانی با بیان اینکه دنیای اسلام همیشه با خشونت های جاهلانه و تعصبات کور مبارزه می کند، خاطرنشان کرد: گرفتاری تروریستی در منطقه معلول دسایس پشت صحنه حیله گران دیکتاتور منطقه و سرویس های قدرت های بزرگ است و نه اسلام ناب محمدی. رئیس مجلس یادآورشد: نامه رهبر معظم انقلاب مبنای جدیدی برای تعاملات دنیای اسلام و غرب را پی ریزی کرد که براساس عقلانیت، حقیقت و احترام به فرهنگ ها استوار است. وی همچنین خاطرنشان کرد: مبارزه با تروریسم احتیاجی به لشکرکشی که غالبااغراض دیگری را دنبال می کند، ندارد، بلکه این لشکرکشی ها عامل گسترش تروریسم خواهد شد.لاریجانی مبارزه با تروریسم را نیازمند حذف روحیه سیطره طلبی و تحقیر در منطقه دانست و یادآورشد: مبارزه با تروریسم با احترام به حقوق مسلمانان و نه با حمایت از دیکتاتورهای حقیر محقق می شود. وی با بیان اینکه برخی کشورها تصور می کنند که آشفته سازی منطقه مجالی را برای رویاهای آنها فراهم می کند گفت: باید گفت که به هم ریختگی امنیتی در منطقه دامن خود آنها را نیز می گیرد و بحران را فراگیرتر خواهد کرد.لاریجانی با بیان اینکه تحرکات اخیر در منطقه گوشه هایی از دست های پنهان در حمایت از تروریست ها را عیان کرده است، گفت: گرچه تابلویی که بلند کرده اند مبارزه با تروریسم است، اما از زمانی که داعش به عراق حمله کرده و سال ها در سوریه به جان مسلمانان افتاده بود، قراین زیادی در همکاری برخی کشورها با تروریسم وجود داشت، اما در حال حاضر با ائتلاف های منطقه ای و دخالت نظامی این موضوع روشن تر شده است.
دخالت نظامی ترکیه در عراق مسئله سازی جدید وتوجیه اقدامات تروریستی موصل است
وی همچنین درباره دخالت های نظامی ترکیه در عراق اظهار داشت: دخالت نظامی ترکیه در عراق آن هم با وجود مخالفت های دولت این کشور با هر عنوانی که مطرح شده، نتیجه ای جز مسئله سازی جدید و توجیه اقدامات تروریست ها در موصل نخواهد بود و حتی این طور به نظر می رسد که تلاش می شود شکل جدیدی به ماجرای شوم تروریستی در منطقه موصل داده شود.
رئیس مجلس با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران خیر و آرامش و امنیت منطقه را می خواهد و کشورهای منطقه را به همکاری صادقانه در مبارزه با پدیده تروریسم دعوت می کند، تصریح کرد: فرافکنی آن هم پس از اقدامات ناپخته که به تازگی در منطقه شاهد آن بودیم مشکلات را افزایش خواهد داد.
وی با بیان اینکه کشورهای منطقه باید ارزیابی صحیحی از اتفاقاتی که در چند سال اخیر روی داده، داشته باشند، افزود: کشورهای منطقه باید با تصحیح اقداماتشان فضای همکاری را سامان دهند نه اینکه مسئله جدیدی درست کنند. وی همچنین در مطلع سخن خود با سپاسگزاری از حضور چشمگیر زائران در پاسداشت اربعین گفت: در راهپیمایی اربعین محبان اهل بیت اراده قوی خود را در راه امام حسین (ع) نشان دادند و اراده مبارزه با مظاهر نفاق، استکبار و جهل را در حرکت میلیونی خود عیان نمودند. لاریجانی گفت:از مسئولان کشور دوست و برادر عراق که در ایجاد نظم و امنیت برای زائران اربعین تلاش وافر داشتند، سپاسگزاری می کنیم همچنین از خدمات بخش های مختلف جمهوری اسلامی ایران، نیروهای نظامی و انتظامی و امنیتی، وزارت کشور، سازمان حج و زیارت، استانداری های استان های مرزی، وزارت راه، بهداشت و هلال احمر تشکر می کنیم که در خدمات رسانی به زائران با دقت و نظم همت کردند.
∎