شناسهٔ خبر: 9391496 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: هدانا | لینک خبر

هماهنگی دستگاه های امنیتی ایران و عراق برای تامین امنیت زایران اربعین

صاحب‌خبر -

مجید آقابابایی دبیر ستاد مرکزی مراسم اربعین حسینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود: مسوولیت تامین امنیت زایران مراسم اربعین در داخل خاک عراق بر عهده حاکمیت و دولت این کشور است و جمهوری اسلامی ایران به جز مشاوره به دولت این کشور، امکان خاصی برای حضور نیرو ندارد.
وی با تاکید بر این که مسوولیت تامین امنیت زایران مراسم اربعین حسینی بر عهده دولت عراق است، یادآور شد: تمامی تهدیدها رصد می شود و هماهنگی بین حوزه های امنیتی عراق و ایران برای تامین امنیت کامل زایران انجام شده است.
دبیر ستاد مرکزی مراسم اربعین حسینی همچنین گفت:تامین امنیت زایران عتبات عالیات برعهده دولت عراق است و دولت این کشور نیز بارها بر ارتقای سطح امنیت در مسیرهای منتهی به نجف اشرف و کربلای معلا تاکید کرده که امیدواریم با همکاری، این تهدیدها را به حداقل برساند.
آقابابایی خاطرنشان کرد: تا صبح روز گذشته حدود 300 هزار نفر برای شرکت در مراسم اربعین حسینی از مرزهای غربی کشور خارج و وارد خاک عراق شده اند.
وی ادامه داد: همچنین حدود پنج هزار دستگاه اتوبوس برای جابجایی زایران در داخل کشور از شهرهای مختلف تا نقطه صفر مرزی پیش بینی شده است.
مدیرکل امورمرزی وزارت کشور با یادآوری این که از 22 تا 30 آبان حدود 300 هزار ویزا صادر شده است، گفت: یک میلیون و 300 هزار نفر تا یکشنبه شب در سامانه سماح برای سفر به عتبات عالیات و شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی نام نویسی کرده که از این تعداد حدود 900 هزار نفر مدارک خود را کامل و ارایه کرده اند.
آقابابایی افزود: البته تعدادی از زایران مربوط به شرکت هایی هستند که بطور مستقیم با سفارت عراق همکاری می کنند.
وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود در صورت صدور ویزا بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر برای شرکت در مراسم اربعین حسینی عازم عراق شوند.
دبیر ستاد مرکزی مراسم اربعین حسینی در ادامه با تاکید بر این که زایران به هیچ وجه بدون اخذ روادید به مرزها مراجعه نکنند، اظهارداشت: صدور روادید تنها دست دولت عراق و جزو اختیارات این کشور محسوب می شود که این کشور به هیچگاه در زمان خروج از کشور روادید برای فردی صادر نمی کند.
آقابابایی از تمامی زایران خواست قبل از حرکت به سمت مرز با مراجعه به مراکز تعیین شده نسبت به تهیه روادید اقدام کنند تا در زمان خروج از کشور با مشکلی مواجه نباشند.
سیام*9254** 1336