شناسهٔ خبر: 9279306 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هدف‌واقتصاد | لینک خبر

سومين اجلاس GECF مي‌تواند سکوي پرتابي براي صنعت گاز باشد

صاحب‌خبر -

مديرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي وزارت نفت با تاکيد بر اينکه سومين اجلاس مجمع کشورهاي صادرکننده گاز (GECF)، مي‌تواند سکوي پرتابي براي صنعت گاز کشور باشد، ابراز اميدواري کرد که در نتيجه اين اجلاس بتوان صنعت گاز را بيش از پيش در سطح بين المللي توسعه و گسترش داد.

مهدي عسلي‌ در گفت‌وگو با ايسنا به اشاره به اهميت اجلاس دوم آذر مجمع کشورهاي صادرکننده گاز بيان کرد: يکي از نشانه‌هاي اهميت اين اجلاس آن است که در اين اجلاس آمادگي کشورهاي عضو مجمع براي همکاري‌هاي بين المللي براي کمک به حل معضل امنيت انرژي و نيز تغييرات اقليمي در دنيا اعلام مي شود.

وي افزود: همچنين استقبال جمهوري اسلامي ايران از گسترش همکاري‌هاي فني و اقتصادي بين کشورهاي عضو مجمع براي توسعه ظرفيت هاي توليد و تجارت گاز طبيعي براي آينده صنعت گاز ايران و منطقه و حتي جهان اهميت دارد. برگزاري اين اجلاس نشان مي دهد که ايران براي به رغم همه تحريم ها و کارشکني هاي بين المللي توسط قدرت‌هاي بزرگ، توانسته است بنيان گذار اين مجمع مهم کشورهاي صادر کننده گاز باشد و به تدريج وزن و تاثير گذاري آن را در بازار جهاني گاز افزايش دهد .

مدير کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي وزارت نفت همچنين با تاکيد بر اينکه در اين دوره از اجلاس، سران و مقامات عالي رتبه کشورهاي مختلف شرکت مي کنند،بيان کرد: با توجه به توافق‌هاي بين‌المللي براي لغو تحريم ها عليه ايران، نشان‌ مي‌دهد که کشورهاي مختلف پيش بيني مي کنند فعاليتهاي اقتصادي بخصوص در بخش نفت و گاز در ايران بعد از لغو کامل تحريم ها بيشتر و بيشتر مي‌شود و قطعا لغو تحريم ها باعث باز شدن فضا براي توسعه و رونق اقتصادي در همه حوزه ها علي الخصوص حوزه انرژي مي شود.

وي با تاکيد بر اينکه افزايش توليدات و تجارت در صنعت گاز منجر به درآمدزايي مي شود، گفت: افزايش توليدات و تجارت در صنعت گاز منجر به درآمدزايي براي کشور مي شود که اين امر کمک مي کند که سرمايه بيشتري وارد صنعت گاز کشور
شود.

عسلي با اشاره به پايين بودن هزينه توليد نفت خام وگاز در ايران و خاورميانه اظهار کرد: کشورهاي خاورميانه به نسبت بسياري از کشورهاي جهان با بهاي پايين تري نفت خام و گاز توليد مي کند، بنابراين در حال حاضر که قيمت نفت و گاز در دنيا پايين است، شرکتهاي بين المللي نفت و گاز و کشورهاي بزرگ مصرف کننده علاقه ‌مند به سرمايه‌گذاري در اين کشورها از جمله ايران هستند که در نتيجه اين سرمايه گذاري ها، انتقال تکنولوژي و درامدزايي براي کشور به ارمغان دارد.