شناسهٔ خبر: 9213791 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران‌ورزشی | لینک خبر

بعد از سه سال و دو ماه و پنج روز؛ شاید اتفاق بیفتد

چهار پرسپولیسی در ترکیب اصلی تیم ملی؟

صاحب‌خبر -





محمد قراگزلو
شاید دو یا بیش از دو سال شده باشد که اکثر اهالی فوتبال و حتی برخی دوستداران پرسپولیس مدام روی این نکته پا می‌فشارند که بازیکنان این تیم در حد نام پرسپولیس بزرگ نیستند و وزن فنی و شخصیتی ندارند. این عده معتقدند پرسپولیس طی سال‌های اخیر تشکیل شده از یکسری بازیکن متوسط و بعضا ضعیف و به همین خاطر است که بیش از 7 سال در حسرت قهرمانی لیگ برتر می‌سوزد. هر چند در برخی از فصول اخیر و طی لیگ‌های هشتم، دوازدهم و سیزدهم با رویکرد مدیرانی مثل مصطفوی و رویانیان با جمع‌آوری ستاره‌ها این بحث کمرنگ‌تر شد اما در تمام این سال‌ها بحث حضور در تیم ملی می‌توانست معیار خوبی برای رسیدن جواب مخالفان و موافقان این تئوری باشد. البته از آنجایی که بحث دعوت و بازی کردن در تیم ملی طی چند سال اخیر هم به فاکتورهای مختلفی از جمله شانس و... ارتباط داشته اما زمانی که فصل گذشته هیچ بازیکنی از پرسپولیس به تیم ملی نرسید و این باشگاه بزرگ هیچ نماینده‌ای در جام ملت‌های آسیا نداشت (البته با مصدوم شدن بیک‌زاده در آستانه بازی‌ها، خانزاده جای او به استرالیا رفت اما سکونشین بود) به تعداد موافقان تئوری پیش گفته اضافه شد تا جایی که حتی در نقل و انتقالات پیش از لیگ پانزدهم هم هیچ‌کس امیدی به جمع‌آوری ستاره‌ها در پرسپولیس نداشت و به تبع آن باز هم شاهد غیبت بازیکنان پرسپولیس در تیم ملی بودیم.
این فرضیه اما در لیگ جاری با درخشش جوان‌هایی مثل طارمی و عالیشاه تا حدودی کمرنگ شد و با دعوت از نفراتی همچون مکانی، رضاییان و حتی کامیابی‌نیا حالا همان پرسپولیس کوچک شده با بازیکنان ظاهرا کوچکش بیشترین ملی‌پوش را در گوام دارد.

بیروت آخرین میدان تجمع قرمزها
طی بازی‌های دوستانه و رسمی در سال 94 همواره یک تا چهار بازیکن پرسپولیسی از سوی کی‌روش به تیم ملی دعوت شده و بعضا یک تا دو نفر از آنها در ترکیب قرار گرفته‌اند اما هیچ وقت نشده که چهار پرسپولیسی از ابتدا در ترکیب اصلی قرار بگیرند یا همزمان در میدان باشند.
این اتفاق البته مربوط به یک یا دو سال اخیر نیست و برای پیدا کردن چنین سابقه‌ای باید بازی‌های ملی سه سال اخیر را زیر و رو کرد.
شاید باور کردنی نباشد اما آخرین باری که چهار بازیکن پرسپولیس در ترکیب اصلی تیم ملی قرار گرفتند مربوط به سه سال و دو ماه و پنج روز قبل است. روز 21 شهریور ماه سال 1391 تیم ملی در دور اول مرحله مقدماتی جام جهانی 2014 شکست تلخی را در بیروت و مقابل لبنان متحمل شد که در این بازی حسین ماهینی، علی کریمی، محمد نوری و کریم انصاری فرد در ترکیب اصلی بودند. در آن دیدار کی‌روش به شکل عجیبی از سیدجلال استفاده نکرد و محمد قاضی دیگر پرسپولیسی آن روز تیم ملی را از ابتدای نیمه دوم به جای انصاری‌فرد وارد زمین کرد اما این تعویض هم فایده‌ای نداشت. از آن روز تا به حال پرسپولیسی‌ها سهم بسیار کمی در تیم ملی داشته‌اند و حتی در بسیاری از بازی‌های سه سال اخیر حتی یک پرسپولیسی در ترکیب اصلی تیم ملی به میدان نرفته است بخصوص بعد از رفتن سیدجلال به قطر و جدایی عجیب و غریب پولادی در آستانه لیگ سیزدهم.

وای اگر سوشا و طارمی
 فیکس باشند...
با این حال رقم خوردن برخی اتفاقات و شرایط باعث شده تا در بازی امروز صبح مقابل گوام احتمال رخ دادن این اتفاق پررنگ شود و شاید بعد از مدت‌ها چهار بازیکن پرسپولیسی در ترکیب باشند. صادر نشدن ویزای علیرضا حقیقی و سعید عزت‌اللهی و البته دوکارته شدن امید ابراهیمی احتمال بازی کردن سوشا مکانی و کمال کامیابی‌نیا را در ترکیب اصلی بازی امروز پررنگ کرده است ضمن اینکه رامین رضاییان با عملکرد خوبی که در دو بازی گذشته تیم ملی داشته به احتمال قریب به یقین در ترکیب فیکس‌ها به میدان خواهد رفت. از طرفی مهدی طارمی بعد از یک جلسه محرومیت شانس حضور در ترکیب اصلی را دارد اما با ترافیک خط حمله و بازگشت لژیونرهایی مثل گوچی، انصاری‌فرد و جهانبخش (حتی در صورت غیبت آزمون) احتمال حضورش در ترکیب اصلی کمرنگ می‌شود مگر اینکه کی‌روش در گوام هم دنبال جوانگرایی باشد و به روند بازی با ترکمنستان ادامه دهد. درون دروازه با غیبت حقیقی رقابت اصلی برای بازی کردن بین بیرانوند و سوشا ا‌ست اما از آنجایی که بیرانوند در بازی‌های اخیر نفت نیمکت‌نشین بوده و سوشا کم گل خورده شاید گلر پرسپولیسی‌ها فیکس شود. همچنین وقتی احتمال بازی کردن سوشا قوی‌تر می‌شود که بدانیم بعد از تعریف و تمجیدهای اخیر کاپیتان‌های پرسپولیس و حمایت رسانه‌ها از رحمتی و داستان دنباله دار کی‌روش با رحمتی، سرمربی تیم ملی به لج رحمتی و دوستدارانش، سوشا را در ترکیب اصلی قرار دهد که از این مربی پرتغالی اصلا بعید نیست.
در خط دفاع رضاییان بازیکن فیکس است و در خط میانی کامیابی‌نیا در غیاب عزت‌اللهی و ابراهیمی می‌تواند کنار آندو دومین بازی ملی‌اش را این بار به عنوان یار فیکس انجام دهد. در مورد طارمی هم اگر کی‌روش همچنان دنبال جوانگرایی باشد احتمال بازی مهدی در نوک حمله زیاد است. طارمی از کریم انصاری‌فرد به ترکیب اصلی نزدیک‌تر است و کاوه رضایی را هم عقب می‌زند اما شرایطی نسبتا برابر با گوچی دارد مگر اینکه کی‌روش بحث جوانی را در نظر بگیرد و مهاجم پرسپولیس را فیکس بازی دهد.

امروز رضاییان به طارمی می‌رسد؟
از ابتدای سال 94 تا امروز تیم ملی در چهار بازی دوستانه و 5 دیدار رسمی به میدان رفته که در هر 9 دیدار قبلی حداقل یک پرسپولیسی به میدان رفته است. از آنجایی که امروز آخرین بازی رسمی تیم ملی در سال 94 برگزار می‌شود، سابقه بازی پرسپولیسی‌ها در تیم ملی طی 8 ماه گذشته می‌تواند جالب باشد و مورد بررسی قرار گیرد:
ایران 2 – شیلی صفر: در این مسابقه رامین رضاییان نیمکت‌نشین بود و در دقیقه 90 جای وحید امیری به میدان رفت.
سوئد 3 – ایران یک: باز هم رضاییان نیمکت‌نشین بود و این بار دقیقه 79 جای وحید امیری
به میدان رفت.
ازبکستان صفر – ایران یک: در این بازی دوستانه مهدی طارمی فیکس بود اما در شروع نیمه دوم جای خود را به مهدی شریفی داد.
ترکمنستان یک – ایران یک: رامین رضاییان و مهدی طارمی از روی نیمکت کار را شروع کردند که طارمی در شروع نیمه دوم جای مهدی ترابی وارد میدان شد و یک کارت زرد گرفت.
ایران 6 – گوام صفر: طارمی در ترکیب اصلی قرار گرفت و دو گل زد و یک پاس گل به آزمون داد. رضاییان هم دقیقه 64 به جای وریا غفوری به زمین رفت و یک دقیقه بعد به طارمی پاس گل داد. عالیشاه هم در این بازی روی نیمکت بود اما از دقیقه 75 جای دژاگه وارد میدان شد.
هند صفر – ایران 3: طارمی فیکس بود و یک پاس گل زیبا به آندو داد. او دقیقه 62 جای خود را به سعید عزت‌اللهی داد. رضاییان و عالیشاه در این مسابقه نیمکت‌نشین بودند.
عمان یک – ایران یک: طارمی بازیکن فیکس بود و کارت زرد گرفت. او دقیقه 82 جای خود را به عالیشاه داد اما رضاییان فقط روی نیمکت نشست.
ایران یک – ژاپن یک: رامین رضاییان فیکس بود و نود دقیقه بازی کرد اما طارمی نیمکت‌نشین شده و از دقیقه 83 جای اشکان دژاگه وارد میدان شد.
ایران 3 – ترکمنستان یک: طارمی دو کارته و محروم بود اما رضاییان در ترکیب اصلی به میدان رفت و نود دقیقه بازی کرد. کامیابی‌نیا هم از دقیقه 81 جای سعید عزت‌اللهی وارد میدان شد.
گفتنی است حداقل در نیمی از این دیدارها سوشا به عنوان دروازه‌بان سوم روی نیمکت می‌نشست اما نامش در فهرست رسمی 18 نفره تیم ملی برای مسابقه دیده نمی‌شد. بدین ترتیب تا اینجا و طی 9 بازی گذشته در سال 94 مهدی طارمی با 331 دقیقه، رامین رضاییان با 220 دقیقه، امید عالیشاه با 23 دقیقه و کمال کامیابی‌نیا با 9 دقیقه بازی در دیدارهای ملی حضور داشته‌اند که این اعداد امروز حداقل در مورد یک تا سه نفرشان تغییر خواهد کرد و شاید رضاییان به طارمی نزدیک شود.

کامیابی‌نیا: قهرمانی پرسپولیس غیرممکن نیست
تابلویی که در دقیقه 81 بازی تیم‌ملی برابر ترکمنستان بالا رفت، دستوری بود از سوی کادر فنی برای جایگزینی کمال کامیابی‌نیا به جای سعید عزت‌اللهی. کامیابی‌نیا به میدان رفت تا اولین بازی ملی خود را تجربه کند و حالا با اشاره به همین تجربه تازه می‌گوید: «نمی‌توانم بگویم که این ده دقیقه برایم کافی بود یا نه اما با توجه به اینکه اولین بازی من در تیم‌ملی بزرگسالان بود، بسیار خوشحالم.
پیراهن تیم‌ملی برای من خیلی ارزشمند است و فرقی هم نمی‌کند که یک دقیقه بازی کنم یا 90 دقیقه.» کامیابی‌نیا سپس می‌رود سروقت بازی پیش‌رو برابر گوام: «متاسفانه گوامی‌ها رفتارهای غیرفوتبالی و غیرورزشی زیادی انجام دادند و ما را اذیت کردند. چرا بازیکن ما به جای حضور در بازی تیم‌ملی باید به قطر سفر کند تا ویزای گوام را بگیرد؟ البته ما در زمین جواب دندان‌شکنی به گوام خواهیم داد و آنها خودشان هم نمی‌دانند که با این کارشکنی‌ها انگیزه ما را بیشتر کرده‌اند.
مطمئن باشید گوام را در خانه خودش می‌بریم و روحیه و انگیزه بالایی هم داریم.» در ادامه وقتی بحث را به پرسپولیس می‌کشانیم، کمال کامیابی‌نیا می‌گوید: «متاسفانه به ناحق از جام حذفی کنار رفتیم و همه دیدند چه بلایی سر پرسپولیس آمد. من کارشناس داوری نیستم اما انصافا پیروزی حق ما بود. آن بازی هر چه بود، تمام شد و رفت و فقط می‌توانیم امیدوار باشیم که یک روز بالاخره عدالت در فوتبال حاکم شود. ما هم از این به بعد فقط برای قهرمانی در لیگ می‌جنگیم و بر خلاف خیلی‌ها که به تیم ما امید ندارند، من معتقدم قهرمانی پرسپولیس اصلا غیرممکن نیست.»