شناسهٔ خبر: 9187399 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جهان‌صنعت | لینک خبر

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت:

ایران منطقه‌ای باثبات برای سرمایه‌گذاری

صاحب‌خبر - گروه نفت و انرژی- ایران به عنوان دارنده نخستین منابع گازی و چهارمین ذخایر عظیم نفتی در جهان، آماده می‌شود تا با لغو تحریم‌های اقتصادی، فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی را افزایش دهد از این رو، تهران ماه آینده میزبان سران کشورهای صادرکننده گاز و همچنین میزبان کنفرانس معرفی مدل جدید قراردادهای نفتی خواهد بود.
به همین منظور، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت، برگزاری نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز و کنفرانس معرفی مدل جدید قراردادهای نفتی را در تهران همزمان با لغو تحریم‌ها مثبت ارزیابی کرد و گفت: دنیا، ایران را به‌عنوان منطقه باثبات برای سرمایه‌گذاری خواهد دید.
معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت درباره دیگر کنفرانس مهم آذرماه یعنی معرفی مدل جدید قراردادهای نفتی و معرفی ۵٠ پروژه برای جذب بیش از ١۵٠ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیز گفت: در این کنفرانس، ایران وارد فاز عملیاتی برای سپردن پروژه‌ها به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی خواهد شد و علاوه بر معرفی ۵٠ پروژه به سرمایه‌گذاران به آنها اعلام خواهد کرد که یک منطقه با ثبات و امن سیاسی برای سرمایه‌گذاری است.
امیرحسین زمانی‌نیا با بیان اینکه برگزاری نشست‌های بین‌المللی منافع متعددی دارند به برگزاری سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تهران در دوم آذرماه اشاره کرد و گفت: ملاقات‌های دوجانبه روسای جمهوری و مذاکرات آنها در کنارهماهنگی درباره سیاست کشورهای عضو جی‌یی‌سی‌اف درباره گاز سبب اهمیت این اجلاس در تهران شده است.
معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت درباره دیگر کنفرانس مهم آذرماه یعنی معرفی مدل جدید قراردادهای نفتی و معرفی ۵٠ پروژه برای جذب بیش از ١۵٠ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیز گفت: در این کنفرانس، ایران وارد فاز عملیاتی برای سپردن پروژه‌ها به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی خواهد شد و علاوه بر معرفی ۵٠ پروژه به سرمایه‌گذاران، به آنها اعلام خواهد کرد که این یک منطقه باثبات و امن سیاسی برای سرمایه‌گذاری است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه نقش گاز در ترکیب سبد انرژی جهان و کاهش آلاینده‌های محیط‌زیست غیرقابل انکار است و به عنوان سوخت منتخب در آینده مطرح خواهد بود، افزود: ٢۴ درصد از ترکیب انرژی جهان را هم‌اکنون گاز تشکیل می‌دهد و رشد مصرف گاز هم‌اکنون از نفت بیشتر است و این ترکیب در سال ٢٠٣۵ به 11/26 درصد می‌رسد.
زمانی‌نیا با اشاره به اینکه ایران با داشتن 8/33 تریلیون مترمکعب ذخایر اثبات شده در جایگاه نخست دارندگان ذخایر گازی جهان قرار دارد، تصریح کرد: تولید گاز ایران در سال ٢٠١٣، 6/166 میلیارد مترمکعب بوده است و با افتتاح فازهای پارس‌جنوبی مقدار تولید گاز ایران افزایش خواهد یافت. وی زمان برگزاری هفدهمین نشست وزارتی و سومین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز را در دوم آذرماه مناسب ارزیابی کرد و با بیان اینکه این اجلاس چند روز قبل از لغو تحریم‌ها برگزار می‌شود، تصریح کرد: روسای جمهوری در اجلاس تهران علاوه بر مسایل گازی، حرف‌های زیادی برای گفتن خواهند داشت.
به همین منظور، فواد معصوم، رییس‌جمهور عراق نیز روز گذشته در جریان دیدار با حسن دانایی‌فر، سفیر ایران در بغداد اعلام کرد که در اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز (جی‌سی‌یی‌اف) که دوم آذرماه در تهران برگزار می‌شود، شرکت خواهد کرد.
رییس‌جمهور عراق در این دیدار ضمن ابلاغ سلام خود برای دکتر حسن روحانی، رییس‌جمهور اسلامی ایران، به اهمیت روابط دو کشور همسایه اشاره کرد و تقویت هرچه بیشتر این روابط را در همه زمینه‌ها خواستار شد.
دانایی‌فر نیز ضمن ابلاغ سلام دکتر روحانی به رییس‌جمهور عراق از معصوم برای شرکت در سومین اجلاس سران جی‌یی‌سی‌اف دعوت کرد.
رییس‌جمهور عراق و سفیر ایران در بغداد در جریان این دیدار درباره مسایل مهم دوجانبه و منطقه‌ای نیز تبادل‌نظر کردند.
پیشتر نیز روسای جمهوری روسیه و بولیوی حضور خود را در نشست سران (جی‌یی‌سی‌اف) تایید کرده بودند.
رییس‌جمهور روسیه عصر جمعه (٢٢ آبان‌ماه) در تماس تلفنی با رییس‌جمهور ایران گفت: برای حضور در سومین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌یی‌سی‌اف) در آینده نزدیک به تهران سفر می‌کند.
در همین حال اوو مورالس، رییس‌جمهور بولیوی پیش از تور ٩ روزه اروپایی خود برای سفر به آلمان، ایتالیا، فرانسه و ایرلند که از چهارشنبه (١٣ آبان‌ماه) آغاز شد، در یک کنفرانس خبری در منطقه کوچباما گفته بود: در نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌یی‌سی‌اف) در تهران و نشست تغییرات اقلیمی که ٣٠ نوامبر (٩ آذرماه) در پاریس برگزار می‌شود، شرکت خواهد کرد.
سومین اجلاس سران، هفدهمین نشست وزارتی، نشست فوق‌العاده وزارتی و چهارمین نشست گروه عالی‌رتبه و بیست‌وچهارمین نشست کمیته اجرایی مجمع کشورهای صادرکننده گاز از ٢٩ آبان‌ماه تا دوم آذرماه ١٣٩۴ در تهران برگزار می‌شود.
برگزاری این اجلاس، مهم‌ترین رویداد بین‌المللی است که پس از نشست اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در سطح سران در تهران برگزار می‌شود و می‌توان آن را نمونه‌ای از موفقیت دیپلماسی انرژی دولت یازدهم برشمرد.
اعضای این مجمع ۶٧ درصد از ذخایر جهانی گاز را در اختیار دارند؛ با وجود اینکه گاهی جی‌یی‌سی‌اف به اشتباه «اوپک گازی» نامیده می‌شود، این مجمع همانند سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دنبال تاثیر و نفوذ روی قیمت‌ها به وسیله تنظیم و تعدیل تولید نیست.
کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز، ۴٢ درصد از تولید گاز جهان، ۶٧ درصد از ذخایر گازی جهان، ٣٨ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ٨۵ درصد از تجارت گازطبیعی مایع شده (LNG) را در اختیار دارند. کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و امارات، ١٢ عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار می‌روند.
هلند، نروژ، عراق، عمان و پرو نیز به‌عنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند.