به گزارش خبرنگار لیزنا، صبح امروز (یکشنیه 17 آبان ) مراسم تشییع پیکر پوری سلطانی، بنیان گذار کتابداری و اطلاع رسانی نوین در ایران با حضور اعضای خانواده وی، استادان و دانشجویان کتابداری و همکاران و دوستان او از مقابل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
در این مراسم، دکتر نورالله مرادی، عضو هیات علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان اولین سخنران درباره استاد پوری سلطانی و خدمات وی در عرضه کتابداری نوین کشور سخنرانی کرد.
در ادامه دکتر فریبرز خسروی، معاون پژوهشی کتابخانه ملی، پوری سلطانی را مادر کتابداری نوین ایران دانست و به برخی از اقدام های مهم و موثر این کتابدار پیشکسوت در عرصه کتابداری از جمله تدوین کتاب «سرعنوانهای موضوعی فارسی» و همچنین گسترش رده ها در زبان فارسی اشاره کرد.
سپس استاد کامران فانی درباره نقش و تاثیر پوری سلطانی در پایه گذاری کتابداری نوین ایران سخنرانی کرد.
دکتر سید رضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، به عنوان آخرین سخنران این مراسم، در سخنانی به تاثیر شخصیت هایی همانند پوری سلطانی در جامعه به ویژه جامعه فرهنگی و اهل کتاب اشاره کرد.
سپس حاضران در سالن همایشهای 500 نفره کتابخانه ملی به سمت حیاط سازمان رفتند و حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمود دعایی بر پیکر پوری سلطانی نماز خواند و پیکر این چهره پیشکسوت کتابداری برای خاک سپاری در قطعه نام آوران بهشت زهرا (س) تشییع شد.
مراسم وداع با استاد پوری سلطانی، بنیان گذار کتابداری نوین ایران با برگزاری دومین روز از نخستین کنگره متخصصان علوم اطلاعات همزمان شده بود. نشست های تخصصی کنگره با توقف چند دقیقه ای با گرامیداشت یاد او، به کار خود ادامه داد.
پوری سلطانی از پایه گذاران علوم کتابداری و اطلاع رسانی در ایران 16 آبان ماه به علت نارسایی ریه در بیمارستان ایرانمهر درگذشت. او از سوم آبان به علت نارسایی قلبی و ریه و همچنین انسداد روده در بخش مراقبت های ویژه (ICU) بیمارستان بستری بود.
پوری سلطانی متولد سال 1310 و از پایه گذاران علوم کتابداری و اطلاع رسانی در ایران بود. او جایزه ترویج علم ایران را از سوی انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران دریافت کرده بود. سلطانی که پایه گذار مرکز ملی کتابداری و عضو هیات علمی گروه کتابداری کتابخانه ملی ایران بود. وی سابقه عضویت هیات علمی دانشگاه تهران را نیز داشت.
نظر شما