بخش خبری: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز با کلیات طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده موافقت کردند.
نمایندگان از مجموع 198 نماینده حاضر در جلسه علنی با 144 رای موافق، 25 رای مخالف و 6 رای ممتنع با کلیات طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده موافقت کردند.
سیدهادی حسینی نماینده قائمشهر، ابوذر ندیمی نماینده لاهیجان و مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مخالفت با این طرح و احمد آریایی نژاد نماینده ملایر، احمد سالک کاشانی نماینده اصفهان و حسن تامینی نماینده رشت در موافقت با این طرح سخنرانی کردند.
مخالفان این طرح بر این اعتقاد بودند که به جای ارایه طرحی برای افزایش جمعیت، بهتر است که مشکل معاش خانوادههای جوان را حل کرد و همین موضوع خود به خود باعث افزایش جمعیت میشود.
همچنین مخالفان براین اعتقادند که این طرح دارای اشکالات فراوانی است و مخالف مباحث مطرح شده در شورای عالی انقلاب فرهنگی میباشد.
این افراد بر این اعتقاد بودند که این طرح حدود 45 هزار میلیارد تومان بار مالی برای دولت دارد که مخالف اصل 75 قانون اساسی است و همچنین باید موضوعات مهمی مانند کمبود آب، بحران محیط زیست، معضل بیکاری، نبود شغل و مسکن نیز در آن دیده شود.
در عین حال موافقان این طرح با تاکید بر این که رهبر معظم انقلاب خواستار افزایش جمعیت در کشور هستند، اظهارداشتند که در آینده کشور به سمت پیری حرکت خواهد کرد و باید برای این مشکل چارهای اندیشید.
لاله افتخاری نماینده تهران نیز در اخطار اصل 75 و 20 قانون اساسی گفت: هیچ کس با افزایش جمعیت مخالف نیست اما مشکلاتی درباره اشتغال جوانان در جامعه وجود دارد که پیشنهاد میکنم پس از تصویب کلیات آن، این طرح به کمیسیون فرهنگی بازگردد تا پس از تشکیل کارگروه مشترکی با دیگر کمیسیونها بتوانیم درباره بار مالی، مشکلات اشتغال و مسکن جوانان بحث کنیم.
محمدرضا باهنر نیز که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت در تذکر به افتخاری گفت: این طرح درست است که بار مالی دارد و پیشنهاد میکنم که پس از ارجاع به کمیسیون مواردی که بار مالی دارند، حذف شود.
علی صالح معاون مجلس و امور استانهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی که به عنوان نماینده دولت درباره این طرح صحبت میکرد نیز گفت: دولت سیاستهای افزایش جمعیت را نصب العین خود داشته و قرار است در برنامه ششم توسعه یک فصل کامل درباره افزایش و تعالی جمعیت نگاشته شود.
وی از نمایندگان مجلس خواست در قالب برنامه ششم این موضوع مطرح شود تا دولت بتواند درباره بار مالی آن نیز تصمیم گیری کند.
سیدعلی طاهری سخنگوی کمیسیون فرهنگی که طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده در این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته گفت: بحث افزایش جمعیت یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب است که دولت تا کنون هیچ کاری درباره آن نکرده و حتی سال گذشته نیز کمیسیون فرهنگی در نامهای به دولت خواستار ارایه لایحه شد اما هیچ جوابی دریافت نکرد.
پس از سخنان طاهری، محمدرضا باهنر کلیات طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده را به رای نمایندگان گذاشت که نمایندگان با آن موافقت کردند.
باهنر پس از تصویب کلیات آن گفت: افزایش جمعیت جزو سیاستهای کلی نظام و ابلاغی رهبر معظم انقلاب است اما شورای نگهبان درباره تفسیر اصل 75 قانون اساسی گفته است که بار مالی جدید نباید برای دولت ایجاد شود اما در آن تفسیر نگفته است که بار مالی چه قدر میتواند باشد.
وی اظهارداشت: پس از تصویب کلیات این طرح، کمیسیون با تشکیل کارگروهی باید درباره بار مالی آن صحبت کند البته طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده دارای 55 ماده است که باید در جزییات آن نیز تغییراتی ایجاد شود.
* مخالفت مجلس با فوریت لایحه کاهش ساعات کاری زنان شاغل
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی دیروز با فوریت لایحه کاهش ساعات کاری زنان شاغل با شرایط خاص مخالفت کردند.
نمایندگان با 87 رای موافق، 48 رای مخالف، 6 رای ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر با دو فوریت لایحه کاهش ساعات کاری زنان شاغل با شرایط خاص مخالفت کردند.
نمایندگان همچنین با 97 رای موافق، 36 رای مخالف، 7 رای ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر با یک فوریت این طرح نیز مخالفت کردند و بنا شد که این طرح به صورت عادی در کمیسیونهای تخصصی بررسی شود.
* طرح ادغام موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز در تامین اجتماعی از دستور کار مجلس خارج شد
نمایندگان مجلس در مصوبه دیگری، طرح ادغام موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز در سازمان تامین اجتماعی را به دلیل مغایرت با اصول قانون اساسی از دستور کار خارج کردند.
علیرضا خسروی نماینده سمنان در اخطاری با استناد به اصل 43 قانون اساسی گفت: با ادغام صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز در سازمان تامین اجتماعی افرادی که سالیان زیادی حق بیمه به این صندوق پرداخت کرده اند، نمیتوانند از مزایای آن استفاده کنند و این مغایر بند 5 اصل 43 قانون اساسی است.
وی ادامه داد: ادغام صندوق آینده ساز که یک موسسه خصوصی است در صورت نارضایتی اعضای آن مغایر اصول 46 و 47 قانون اساسی است.
نمایندگان مجلس روز یکشنبه رسیدگی به کلیات این طرح ادغام را آغاز کردند و در آن جلسه دو سخنران مخالف و دو سخنران موافق در مورد کلیات آن صحبت کردند و ادامه بررسی آن به جلسه امروز موکول شد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به این اخطار گفت: اگر این صندوق مالک خصوصی داشته باشد، نمیتوانیم برای آن قانون تصویب و آن را ادغام کنیم.
وی از رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس خواست در این مورد توضیح دهد.
عبدالرضا عزیزی نماینده شیروان و رئیس کمیسیون اجتماعی نیز اظهار داشت: موسسه آینده ساز متعلق به بخش خصوصی است و عده زیادی سالیان سال به این موسسه بیمه پرداخت کردهاند و برخی از اعضای آن ماهیانه 8 میلیون تومان مستمری بازنشستگی از این موسسه دریافت میکنند.
وی افزود: اگر این موسسه زیر مجموعه تامین اجتماعی شود که سازمان تامین اجتماعی با آن مخالف است، در این صورت سقف پرداخت مستمری که در سازمان تامین اجتماعی 5 میلیون تومان است پس از اجرای طرح ادغام دریافتی این مستمری بگیران سه میلیون تومان کاهش مییابد.
وی خطاب به لاریجانی ادامه داد: من هم موافق نظر شما هستم که باید فعالیت بخشهای خصوصی در کشور افزایش یابد.
رئیس مجلس نیز اظهار داشت: چون موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز متعلق به بخش خصوصی است ما نمیتوانیم برای بخش خصوصی قانون تصویب و آن را در بخش دولتی ادغام کنیم. وی ادامه داد: این کار امکان پذیر نیست و اخطار نماینده سمنان وارد است.
رئیس مجلس یادآور شد: البته اگر مالک راضی باشد، میتوانیم قانون وضع کنیم اما اگر راضی نباشند، نمیتوانیم آن را انجام دهیم، این قانون اشکالی ماهوی خواهد داشت و قابل طرح و اجرا نیست مگر این که طرح جدیدی کمیسیون اجتماعی به صحن علنی ارایه کند.
لاریجانی افزود: ما نمیتوانیم مالکیت بخش خصوصی را به دولتی منتقل کنیم مگر اینکه دادگاه این حکم را بدهد.
رئیس مجلس این اخطار را به رای گذاشت و از مجموع 203 نمانیده حاضر در جلسه 136 نماینده رای موافق، 28 نماینده رای مخالف و 10 نماینده ممتنع دادند و اخطار خسروی نماینده مردم سمنان را وارد دانستند. این طرح با موافقت نمایندگان از دستور کار مجلس خارج شد.
* مخالفت مجلس با کلیات طرح استخدام کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی
نمایندگان مجلس همچنین با کلیات طرح استخدام کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی مخالفت کردند.
نمایندگان با 118 رای موافق، 59 رای مخالف، 15 رای ممتنع از 213 نماینده حاضر با کلیات طرح استخدام کارگزاران بیمه حصولات کشاورزی مخالفت کردند، این طرح به دلیل مغایرت با قانون برنامه، نیاز به دوسوم آرای نمایندگان داشت.
عباس قائدرحمت سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: از سال 92 بسیاری از کارگزاران کشاورزی بازنشسته شدهاند و بر اساس قانون، کلیه دستگاهها موظفند نیروی جدید استخدام کنند.
وی افزود: براساس این طرح چهار هزار و 500 نفر از کارگزاران بیمه کشاورزی که از سال 82 تا پایان سال 94 حداقل یکسال فعالیت مستمر کارگزاری داشته باشند، میتوانند بدون آزمون استخدامی در شعب بانکهای کشاورزی استخدام شوند.
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم نماینده تهران در اخطاری با استناد به اصل 75 قانون اساسی، گفت: این طرح برای دولت بار مالی ایجاد میکند و این میتواند مشکلاتی را در پی داشته باشد.
رئیس مجلس ضمن وارد دانستن اخطار مصباحی مقدم اظهار داشت: این طرح بار مالی دارد و اشکال قانون برنامه نیز وجود دارد.
وی اضافه کرد: هر گونه به کارگیری و استخدام نیرو ممنوع است مگر اینکه سازمان مدیریت و برنامه ریزی مجوز آن را صادر کند.
در ادامه لاریجانی این اخطار را به رای مجلس گذاشت و نهایتا نمایندگان با 75 رای موافق، 90 رای مخالف، 13 رای ممتنع از 212 نماینده حاضر این اخطار را وارد ندانستند.
عبدالرحمان رستمیان نماینده دامغان در مجلس شورای اسلامی نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: اگر ما این افراد را در طول مدتی که کار میکردند بیمه میکردیم این اتفاقات نمیافتاد و همه به دنبال استخدام نبودند.
وی با با یادآوری اینکه این طرح بار مالی زیادی برای دولت ایجاد میکند اظهار داشت: ما به جای تصویب این گونه طرحها باید مردم را بیمه کنیم و پایداری شغلی ایجاد کنیم. این طرح مطمئنا به دلیل بار مالی در شورای نگهبان رد میشود.
کمال علی پور نماینده قائم شهر در موافقت با کلیات این طرح گفت: چهار هزار و 500 نفر کارگزار بیمه کشاورزی از 12 سال گذشته تاکنون بلاتکلیف هستند و ما با تصویب این طرح به دنبال ساماندهی این افراد هستیم.
وی افزود: بهتر است ما خودمان را جای این افراد بگذاریم، اینها افراد با تجربهای هستند که آشنایی کامل به کار خود دارند ولی از ابتداییترین حقوق خود محرومند، هیچگونه امیدی ندارند و به صورت استثمار گونه مشغول کارند.
علیرضا صالح معاون امور مجلس، استانها و پشتیبانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی ضمن اعلام مخالفت دولت با این طرح گفت: بر اساس ماده 51 قانون برنامه که سهمیهها را مشخص میکند ما در سال 92، دو هزار و 200 سهمیه استخدامی به بانک کشاورزی دادیم که بر اساس آزمون باید اقدامات قانونی استخدامی آن انجام شود.
وی افزود: ما طبق قانون باید تصدی گریهای دولت را کاهش دهیم ولی با تصویب این طرح تصدی گریهای دولت را افزایش میدهیم و این طرح میتواند مغایر این موضوع باشد.
نماینده دولت ادامه داد: بانک کشاورزی بابت تعهداتش برای صندوق بیمه کارکنان خود 5 میلیارد تومان هزینه میکند، اگر این 4500 نفر نیز به کارکناش اضافه شوند بار مالی سرسام آوری به این بانک تحمیل میشود.
* موافقت مجلس با اولویت بررسی لایحه بیمه اجباری دارندگان وسایل نقلیه موتوری
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تقاضای بررسی خارج از نوبت و با اولویت لایحه بیمه مسوولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث موافقت کردند.
بیش از 50 نماینده در جلسه علنی دیروز مجلس درخواست اولویت بررسی لایحه بیمه مسوولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی را مطرح کردند که با 136 رای موافق، 14 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در جلسه به تصویب مجلس رسید و مقرر شد روز سه شنبه (امروز) کلیات این لایحه در دستور کار خانه ملت قرار گیرد.
حسین زاده بحرینی نماینده مشهد در مورد این لایحه گفت: قانون بیمه همگانی و اجباری شخص ثالث در سال 87 به صورت آزمایشی تصویب شد و مدت اجرای آزمایشی آن در سال 92 به پایان رسید.
وی اضافه کرد: در سال 92 بار دیگر مجلس این لایحه را تمدید کرد و به مدت یک سال و نیم تا اسفند 93 اجرای آزمایشی این لایحه تمدید شد.
نماینده مشهد در مجلس خاطرنشان کرد: دوباره سال گذشته ما این لایحه را تمدید کردیم و این لایحه تا پایان اسفندماه سال جاری به صورت آزمایشی کشور مهلت اجرا دارد.
حسین زاده بحرینی یادآور شد: سخنان مخالفان در زمان تصویب اجرای آزمایشی این لایحه این بود که چرا دولت لایحه در این زمینه ارایه و قانون آزمایشی را دائمی نمیکند و در نهایت دولت لایحه به مجلس تقدیم کرد.
وی گفت: لایحه دولت به مدت صدها ساعت در کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی شد و نهایتا امروز به صحن علنی مجلس آمد.
وی با اشاره به این که ما 300 هزار تصادف منجر به فوت و جرح در طول سال داریم، افزود: در شهریور سال جاری ما 15 هزار تصادف منجر به فوت داشتیم.
نماینده مشهد در مجلس تاکید کرد: تصویب این لایحه میتواند در حل این مشکلات کمک بسزایی کند و ما امیدواریم تا پایان امسال قانون دائمی بیمه شخص ثالث تقدیم ملت کنیم. نمایندگان نیز با درخواست بررسی بررسی با اولویت این لایحه موافقت کردند.
*تاکید 192 نماینده مجلس بر تداوم سیاستهای استکبار ستیزی
192 نماینده مجلس شورای اسلامی در بیانیهای با گرامی داشت روز 13 آبان، بر ادامه مبارزه با استکبار جهانی تاکید کردند.
در این بیانیه که توسط ضرغام صادقی عضو هیات رئیسه مجلس و در پایان جلسه علنی دیروز قرائت شد، آمده است: 13 آبان نقطه پیوند برگهای ذرینی از آزادگی ملت بزرگ ایران است.
در این بیانیه افزوده شده است: 13 آبان ماه صرفا یک رویداد تاریخی نیست بلکه واقعهای تاریخ ساز، ماندگار و تاثیرگذار است که در هر کدام از رخدادهای آن مصادیقی از پایداری، فداکاری، مقاومت اسلامی و بیداری جهادگونه علیه طاغوتیان و نظام سلطه از سوی ملت مجاهد و غیور ایران اسلامی است. وقایعی که هر یک به تنهایی میتواند منشا تداوم حرکت عظیم نهضت و نفی نظامهای سلطه قرار گیرد.
نمایندگان مجلس در بیانیه خود آورده اند: به رغم زنجیره توطئهها و سناریوهای کینه توزانه اردوگاه سلطه و صهیونیست بین الملل علیه ملت ایران در سالیان پس از گفتمان انقلاب اسلامی فراتر از جغرافیای منطقه، قلب اروپا و آمریکا را تحت تاثیر جدی قرار داده و ایالات متحده و شرکای آن نه تنها در مصاف با نظام اسلامی طرفهای نبستهاند بلکه به مدد مقاومت و استکبارستیزی ایرانیان و عمق استراتژیک آن و جلوه نمایی بیداری اسلامی با توجه به کارنامه سیاه خود امروز درصدد تعامل با جمهوری اسلامی برآمدهاند.
در این بیانیه تاکید شده است: ما نمایندگان مجلس نهم به نمایندگی از ملت استکبارستیز ایران، دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی با پیروی از امام راحل و رهبر معظم انقلاب را افتخار خود دانسته و همراه با ملت، پشت سر رهبری عزیز به ستیز خود با استکبار جهانی ادامه خواهیم داد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی عنوان کرده اند: دشمنان ایران اسلامی به سرسپردگی آمریکای مستکبر از آغاز نهضت امام خمینی (ره) و به صورت ویژه و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با برنامه ریزی توطئهها و دسیسههای گوناگون و هزینه کردن مبالغ هنگفت معتقد به ریشه کنی جمهوری اسلامی بوده و به فضل خداوند و حضور با بصیرت مردم در صحنه و رهبریهای حکیمانه امام راحل و رهبر معظم انقلاب این توطئهها یکی پس از دیگری خنثی شد و چیزی جز افزایش نفرت میان مردم ایران نسبت به آمریکا و استحکام هر چه بیشتر شعار مرگ بر آمریکا برجای نگذاشت.
بیانیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی میافزاید: در در دوران پس از برجام دسیسه نفوذ در کشور برای همه آشکار شده و دولت و مجلس باید دقت لازم را در راستای تذکرات ناصحانه و حکیمانه رهبر معظم انقلاب را به کار ببرند و ملت شهیدپرور ایران به هیچ وجه حاضر نیست به بهانه توافق بر سر مساله هستهای شعار مرگ بر آمریکا را کنار بگذارد، شعاری که بدل به نماد جمهوری اسلامی شده و تمام ملل مبارز، ایران اسلامی را به عنوان الگوی مبارزه قرار دادهاند.
در این بیانیه تاکید شده است: بر وزارت آموزش و پرورش نیز این فرض است که علاوه بر تلاش برای برگزاری باشکوه مراسم استکبارستیزی در سراسر کشور نسبت به آموزش فرهنگی مقابله با استکبار به دانش آموزان و آینده سازان کشور اقدام اساسی انجام دهد.
در جلسه علنی دیروز مجلس
کلیات طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده تصویب شد
صاحبخبر -